Kış Aylarında Cildimiz için Yapmamız Gerekenler

Cilt bakımına önem verenlerdenseniz bu yazı tam size göre!

Kış Aylarında Cildimiz için Yapmamız Gerekenler

Cildimiz kış aylarında soğuk, rüzgar gibi etmenler nedeniyle yaz aylarına göre daha çabuk yıpranır ve cilt bakımı kış aylarında ekstra önem kazanır. Siz de cilt bakımınıza önem verenlerdenseniz bu yazı tam size göre!

  • Cilt kuruluğu kış aylarında daha çok rastlanan, canımızı sıkan ve önlem alınmazsa ciddi sorunlara sebebiyet verebilen bir problemdir, bu yüzden de bakımı ihmal etmemek gerekir. Kuru cilt tedavisi daha çok bitkisel yağlarla yapılır. Ancak, dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Bitkisel yağlarla yapılan işlem çok nemli bir işlem olacağından, sivilcelenme sorunu yaşamamak için doğru ürünleri kullanmaya dikkat etmek gerekir. Eğer bakıma rağmen cilt kuruluğu probleminiz devam ederse, mutlaka bir dermatoloğa danışın.
  • Cildi nemlendirmek oldukça önemlidir, cilt maskeleri de cildinizi nemlendireceği gibi yenilenmesine yardımcı olur. Maskeleri dışarıdan da satın alabilir, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Eğer ‘´Ben doğal maske istiyorum.´´ diyorsanız sizi aşağıya alalım, çünkü evde yapabileceğiniz maske tarifleri sizi bekliyor!

 

/resimler/2018-2/7/1512513392770.jpg

 

 

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Maskeler

 

Yumurta maskesi

Cildiniz kuru ve cansız bir yapıya sahipse, bu maske tam size göre. 1 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı süzme bal ve 2 çay kaşığı zeytinyağını bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra yüzünüze bir fırçayla sürüp 15-20 dakika bekleyin ve ardından soğuk suyla temizleyin. Bu maske birkaç kullanımdan sonra cildinizde fark yaratacaktır.

Muz maskesi

Cilt kuruluğu canınızı sıkarken, bir de yüzünüzde lekeler oluştuysa bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen anlatıyoruz.

Bir kasenin içinde yarım muzu çatalla ezin, ardından 2 çay kaşığı portakal suyu ve 2 çay kaşığı yoğurt ekleyin. Bu karışım akışkan değil de katı olacağından, elinize alıp yüzünüze sürebilirsiniz. 15-20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra yıkayıp, üzerine de nemlendirici kreminizi sürerseniz cildiniz için çok iyi olacaktır. Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Süt maskesi

Bu maske, birçok insan tarafından tercih edilen ve cildinizi temizleyip yumuşatma özelliğine sahip olan bir maskedir.

1 çay kaşığı süt tozu, 2 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı aloe vera ve 4-5 damla papatya yağını bir kap içerisinde karıştırıp yüzünüze sürün ve diğer maskelerde olduğu gibi 15-20 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Cildiniz tazelenecektir.

Çikolata maskesi

/resimler/2018-2/7/1513525269001.jpg

 

Çikolatanın kolayca emilme özelliği vardır, bu yüzden de cildinizi nemlendirip yumuşamasını sağlayacaktır.

Bir kabın içine 1 bardak süt ve 3 yemek kaşığı tuz koyduktan sonra karıştırıp bırakın, ardından 100 gram siyah çikolatayı bain marie usulü eritin. Erittiğiniz çikolatanın üzerine karışımı ekleyip homojen olarak karışmalarını sağlayın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra yüzünüze sürüp, 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

  • Maskelerinize hindistan cevizi yağı ve vazelin eklerseniz, cildinizin nemlenmesine katkı sağlamış olursunuz.
  • Ayrıca bizce, kış aylarında kuruyan ellerinizi dermatolojik kremlerle, kuruyan dudaklarınızı ise lip balm ile sık sık nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler