Kimyasal Ürünlere Alternatif Şeklinde 5 Temizleyici Madde

Kimyasallar Ürünlere Alternatif Şeklinde5 Temizleyici Madde

Kimyasal Ürünlere Alternatif Şeklinde 5 Temizleyici Madde

Kimyasallar Ürünlere Alternatif Şeklinde5 Temizleyici Madde 

Ev veiş yerlerimizde çok fazla farklı madde ile beraber temizlik imleri gerçekleşir. Marketlerde yer almış raflarda satılan temizlik malzemeleri son derece iyi şekilde temizlik yapıyor gibi görünse de bizlere de oldukça zarar verdiği kaçınılmaz bir gerçektir. Araştırmalar sonucu zararlı olan kimyasal ürünlerin sadece 26 saniye içinde derimizden ve de solunum yollarımızdan geçerek tüm organlara ulaşabildiğine ulaşılmıştır.

 

Hangi Maddeleri Temizlik İçin Kullanabiliriz?

 

1.Esansiyel Portakal Yağı

 Portakal meyvesini özellikle kışın çok fazla tüketiriz. Son derece de lezzetli olan ve ferahlatıcı bir etkiye sahip olan portakal günümüzde temizlik malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Özel bazı işlemler sonrası çıkarılan bu portakal yağının birçok bakteriyi de ortadan kaldırma konusunda da işlevseldir. Bu sebeple bakteri ve de mikroplara karşı da portakal yağı kullanılabilir. Bütün bunların yanında kullanımı sonrasında ortama verdiği o temiz koku da ekstrası olacaktır.

/resimler/2017-7/20/1716428349262.jpg

2. Sirke

Sirke eski zamanlardan beri temizlik malzemesi olarak da kullanılan ürünlerin içerisinde yer almaktadır. Distile edilmiş olan sirkeler daima temizlik için çok rahat şekillerde kullanılırken aynı zamanda temizlik esnasında sağlık açısından bakıldığında da hiçbir kötü duruma sahip değildir. Sirke bakımından bol olan besinleri tükettiğimizde de dişlerimizin beyazlıyor olması aslında sirkenin temizlik açısından doğruy bir karar olduğunun göstergesidir.

 /resimler/2017-7/20/1717157256128.jpg

3. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi ve buna bağlı olarak da hindistan cevizi yağı özellikle son zamanlarda çok fazla tüketilmeye ve de kullanılmaya başlandı. Bu süreçte birçok kişi bu yağın antibakteriyelözelliklere sahip olduğunu ve çok iyi bir sökücü de olduğunu ortaya çıkardı. Özellikle de halı ve koltuklarda kullanımı olan bu yağ karbonat ile birleşim yapıldığında harika bir temizleyici olur. Bu nedenle de kişiler önce bu karışımdan hazırlamalı sonrasında da koltuk ve halıları temizlemeye başlamalıdır.  Halı ve koltukların temizliğinde kullanılan benzer diğer ürünler kokunun eve yayılmasına sebep olurken yerden de bizlere kimyasal ürünler geçebilmektedir. Hindistan cevizi yağı kullanıldığında böyle bir şey söz konusu değildir.

/resimler/2017-7/20/1717400694098.jpg

4. Bitkisel Gliserin

 Genelde diş macunu ve şampuan benzeri temizlik malzemeleri içinde bulunan bu bitkisel gliserin gliseron ismi ile de birlikte kullanılır. Bu süreçte de zaten temizlik üzerine kullanılan bu madde kişiler tarafından hayatlara tüm rahatlığıyla sokulabilir. Ulaşılması zor olmayan mu maddeyle beraber son derece basit olan temizliği halledebilirsiniz. Özellikle de bir kir ya da yağ sökücü özelliğiyle beraber temizlikte oldukça faydalı olacaktır.

 

5. Karbonat

 Tarih sürecinde yapılmış olan araştırmalar sürekli şekilde karbonatın temizleyici olarak kullanıldığını gösterir. Mısır uygarlıklarında da sabun şeklinde kullanılan bu madde bizim zamanımızda da çok rahat bir şekilde temizlik ürünü olarak kullanıma uygundur.

 /resimler/2017-7/20/1718106475930.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler