Kilo Verdiren Çay Çeşitleri

Fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz kilo vermenizi kolaylaştıracak yollar

Kilo Verdiren Çay Çeşitleri

Kilo Verdiren Çay Çeşitleri


Fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz kilo vermenizi kolaylaştıracak yollardan biri de bitki çaylarıdır. Bu makalede bu çayların tarifine ulaşabilirsiniz. Ayrıca iyileşmek konusunda büyük faydaları olduğu biliniyor.
Gazlı, şekerli ve zararlı maddeler içeren ürünler tüketmemiz sağlığımıza büyük zararlar verebilir. Fakat Yoğun yoğun yaşam tarzı ve reklamlar bizi bu ürünlere oldukça fazla itmektedir. Bu yüzden bitki çayları hem içeriği hem de kalorisi bakımından oldukça faydalıdır. Metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenizde yardımcı olacaktır.
Hedefiniz kilo kaybetmekse günde 3-4 bardak bitki çayı içmeniz yerinde bir hareket olur. Bu sayede birkaç ay içinde istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Çünkü sıvı alımınız artarken, kalori miktarınız düşecek bu sayede kilo kaybetmeye başlayacaksınız. Bir yandan da enerji verecek ve dinç olabileceksiniz.

-Ebegümeci Çayı (Hibiscus):
“Hibiscus sabdariffa” çiçeğinin kırmızı veya eflatun renkli yaprakları ile çanak yapraklarının demlenmesi ile yapılıp tüketilir. Asya, Afrika ve Karayip´ten gelenler bazı rahatsızlıkları sebebiyle bu bitkiyi tüketmektedirler. Rengi kırmızı olan çayın mayhoş bir tadı vardır. Sıcak veya soğuk tüketimi tercih edilebilir.
İçine şeker koymadığınız sürece istediğiniz görünüme girmenize yardımcı olacaktır. C vitamini, mineraller, flavonoidler ve antioksidanlarca fazlasıyla zengindir. Kafein içermez ve kalorisi çok düşüktür. Toplam kolesterolü, trigliseridi ve düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL veya kötü kolesterol) düşürmeyi sağlar. Vücuttaki fazla sıvılardan kurtulmaya yardımcı olan idrar söktürücü özelliği vardır. Enerji verici özelliği de bulunmaktadır. İçerdiği antioksidanlar bağışıklık sistemini için gereklidir. Ebegümeci çayı, karbonhidrat ve nişasta emilmesinde yardımcı olan bir enzim olan amilaz üretimini inhibe eder. Karbonhidratların emiliminin azalması kilo kaybına sebep olur. Günde dört bardak içerek sindirimi geliştirebilir ve metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

-Yeşil Çay:
Yeşil çay, “Camellia sinensis” yapraklarından elde edilir. Mayalanmış çay değildir. Dünyanın her yerinde artık popüler hale gelmiş olsa da aslında Çin kökenlidir. Birçok marka yeşil çayın farklı farklı çeşitlerini piyasaya sürmektedir.
Doğrudan metabolizma hızını yükseltmez fakat içinde bulunan maddeler yağ oksidasyonunu hızlandırır. Bu sayede kalp atışında çok etki yapmadan metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Hücreleri hasardan koruyan antioksidan polifenollerce oldukça zengindir. USDA verilerine göre, 6 ons demlenmiş yeşil çay metabolizma hızını arttırarak kilo kaybı teşvik eden yaklaşık 235 miligram “kateşinler” içerir. Çay çok işlenmezse doğal besin ögeleri kolay kolay etkisini yitirmez. Araştırmacılar bu çayda bulunan EGCG elementinin metabolizma hızına etkisine ve kilo kaybındaki görevine onay vermiştir.

-Yerba Mate:
Güney amerikanın geleneksel içeceği olam mate çayı metabolizmayı yüzde on oranında arttırmaktadır. Çobanpüskülügiller ailesine ait “llex paraguariensis” denilen bir bitkiden üretilmektedir. Hazırlanması kolay olan bu çay, yaprakların sıcak suya batırılmasıyla tüketilebilir. Paraguay, Arjantin, Güney Brezilya ve Uruguaya has bir bitkidir. Soğuk veya buzlu da tercih edilebilmektedir.
Mate çayının içinde bulunan bileşenler kas dokusunun gevşemesine yardımcı olur ve kalp işlevini arttırır. Potasyum, magnezyum ve manganez gibi mineraller açısından zengindir. Bağışıklık sisteminde büyük etkiye sahiptir. Kalp-damar hastalıkları riskini azaltır ve kolesterol dengelenmesinde yardımcıdır. İçeriğinde tanen de bulunur.
Güney Amerika´nın “Aché Guayakí” kabilesinde insanlar yüzyıllar boyunca Yerba Mate çayı tüketmişlerdir. Zihni canlandırdığına, iştahı azalttığına ve yaşlanmayı durdurduğuna inanılmaktadır. 2009 yılında yayınlanan bir çalışma raporlarına göre, Yerba Mate çayının farelerde çeşitli obezite ile ilişkili genlerin ifadesini düzenlediği görülmüştür ve obezite tedavisinde etkili olduğu düşünülmektedir.

-Yaban Mersini Çayı:
Bu çay yaban mersini meyvesinden yapılmaktadır. İştah azaltıcı özelliği ile bilinmektedir. Yüksek oranda C vitamini barındırır. Kan damarı duvarı güçlenmesinde etkilidir. Vücuttaki fazla yağlardan da kurtulmaya yardımcıdır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler