Kil Maskesi Nasıl Uygulanır ve Faydaları Nelerdir?

Kil Maskesi Nasıl Uygulanır ve Faydaları Nelerdir?

Kil Maskesi Nasıl Uygulanır ve Faydaları Nelerdir?

Kil Maskesi Nasıl Uygulanır ve Faydaları Nelerdir?

Ergenlik dönemiyle birlikte ciltte oluşmaya başlayan bozulmalar bu dönemin ardından gelen zamanlarda da bazen artarak ve bazen da daha farklı cilt sorunlarıyla gündeme gelmektedir. Cildimizde oluşan ve görünümün güzelliğini engellediğini düşündüğümüz siilce, siyah nokta ve akne gibi cilt sorunları en istemediklerimizdendir. Fakat bu sorunlarla başa çıkmanın illaki bir yöntemi var ve bugün sizlere bu çözüm yolu olan ve doğal olması yönüyle de avantaj arz eden kil maskesinin cilt tiplerine göre uygulanışını anlatacağız.

  Kil maskesinin cilde birçok yararı vardır, ciltte parlama, cildin temizlenmesi, cildin canlanması, gözeneklerde azalma ve küçülme, cildin onarılması ve beslenmesini sağlaması bunlardan yalnızca birkaçı. Bugün sizlere bu yazımızda farklı cilt tipleri için farklı farklı maskeleri ve uygulanışlarını vereceğiz. Kendi cilt tipiniz hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız bu evrede önemli olacaktır çünkü cilt tipiniz ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığınızda herhangi bir yan etkiyle karşılaşmanız da olası olacaktır. Bunun dışında bilmeniz gereken diğer bir konu da, herhangi bir türden maskeyi cilt üzerinde 15 dakikadan fazla tutulmaması gerektiğidir. Eğer ki 15 dakikadan daha önce cildinizde yanma, kızarma gibi durumlar oluşursa cildinizi biran önce yıkamalısınız.

Tüm Cilt Tiplerine Uygun Maske

Malzemeler:1 çay kaşığı limon, 2 tane aspirin, 1 çay kaşığı kil

Uygulanışı:Aspirinleri toz haline gelene kadar ezin. Bir kasenin içerisine 1 çay kaşığı kadar kili ekledikten sonra üzerine öncelik olarak 1 çağ kaşığı limon suyunu sonra da ezdiğiniz ve toz haline getirdiğiniz aspirinleri karıştırınız. Bu karışımı maske şeklinde yüzünüze uygulayın ve 15 dakika kadar bekletin. 10 gün ara vererek uygulayacağınız bu kil maskesi cildinizi temizleyerek, gözeneklerinizin açılmasını sağlayacaktır. 

Bu makale de ilginizi çekebilir: Cilt Temizleme İçin Doğal Kürler

Yağlı Cilt Tiplerine Uygun Kil Maskesi

Malzemeler: 1 yarım limon, yarım yemek kaşığı elma suyu, yarım tatlı kaşığı vazelin,1 kaşık beyaz kil, yarım yemek kaşığı portakal suyu

Uygulanışı:Tüm malzemeleri bir kasenin içerisine ekleyin ve maske haline gelene kadar karıştırın. Oluşturmuş olduğunuz bu maskeyi yüzünüze sürün ve 10 dakika kadar bekletin daha sonra bol su ile yüzünüzü yıkayın. 7 gün ara vererek uygulayacağınız bu maske ile cildinizde yağlanma ve yağlanmanın sebep olduğu sivilceden eser kalmayacaktır.

Normal Cilt Tiplerine Uygun Kil Maskesi

Malzemeler: Yarımşar yemek kaşığı limon suyu, gül suyu, kil

Uygulanışı:Malzemelerin tamamını bir kase içerisinde iyice karıştırın. Cildinize bir peeling yaparmışçasına masaj yapa yapa bu maskeyi uygulayın ve iyice yedirin. Mask cildinizde kurumaya başladığından itibaren mimiklerinizi pek oynatmayın ki cildiniz sertleşmesin. Maske cildinizde kuruduktan sonra cildinizi iyice temizleyin. Cildin parlaklık kazanmasını, canlanmasını ve beslenmesini sağlayan bu maskeyi haftada 1 defa yapmak sizin için yeterli olacaktır.

Sivilceler İçin Uygulanan Kil Maskesi

Malzemeler: 50 gram maden suyu, 30 gram gül suyu, 1,5 yemek kaşığı kil, 1 dilim limonun suyu

Uygulanışı:Bütün malzemeleri bir kap içerisinde güzelce karıştırın ve cildiniz uygulayın. Ardından bu maskenin cildinizde kurumasını bekleyin. Cildinizi diğer maskelerde olduğu gibi bol su ile yıkayın ve pamuk ve maden suyu kullanarak cildinizi silin. 3 günde 1 sefer ve 3 hafta müddetçe uygulama yaptığınızda cildinizdeki sivilceler yok olacaktır. Bu maskeyi hassas cilde sahip olanların uygulamamasında fayda görülmektedir.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: En İyi Sivilce Maskeleri

Canlı Ciltlere Uygulanan Kil Maskesi

Malzemeler: Yarımşar yemek kaşığı mısır unu, beyaz kil, 1 çay kaşığı pirinç, yarım çay kaşığı nemlendirici krem, 2 yemek kaşığı su

Uygulanışı:1 çay kaşığı pirinci un haline gelinceye kadar öğütün. Diğer malzemeleri de bu kabın içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın. Oluşmuş olan maskeyi cildinize sürün ve cilt üzerinde kuruyuncaya kadar bekleyin. Kuruduktan sonra daha fazla beklemeden yüzünüzü temizleyin. Her hafta bu maskeyi uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Siyah Noktalara Uygulanan Kil Maskesi

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı papatya suyu, 1 çay kaşığı kil

Uygulanışı:Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Papatya suyu gözünüze fazla gelirse bir sonraki uygulamanızda daha az kullanabilirsiniz. Maskeyi cildinize uyguladıktan sonra eğer ki hassas bir cilde sahipseniz kuruduktan hemen sonra eğer değilseniz 10 dakika sonra cildinizi temizleyin. Bu maske 4-5 günde bir sefer uygulanabilir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler