Kereviz Çorbası Tarifi

İçerisinde barındırdığı vitaminlerle şifa kaynağı olan kereviz çorbası tarifi

Kereviz Çorbası Tarifi

Kereviz Çorbası

Kereviz çorbası içerisinde bulundurduğu malzemeler nedeniyle kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken çorbalar arasında yer almaktadır. Yapımının kolay olması besin değerleriyle birleşince ortaya kış aylarının vazgeçilmez bir lezzeti ortaya çıkıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte manav tezgâhlarında ve pazarlarda yerini almaya başlayan kereviz kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Evlerinizde kolay bir şekilde hazırlayacağınız kereviz çorbası sağlıklı beslenmek ve güçlü bir bağışıklık elde etmek için atılacak ilk adım olacaktır. Kereviz çorbasının nasıl yapıldığına dair bilgi edinmek istiyorsanız tarife göz atabilirsiniz.

Yaklaşık 4 kişilik bir kereviz çorbası elde etmek için kullanılacak malzemeler terbiyesi ve servisi için şu malzemeleri içermektedir.

Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 adet kereviz

1 adet orta boy patates

1 adet havuç

1 litre sıcak su veya tavuk suyu

Çorbanın Terbiyesi için

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz

Eşsiz lezzetiyle damaklarınızda bir şölen oluşturacak kereviz çorbasının tarifi için izleyeceğimiz ilk adım kereviz havuç ve patatesleri küçük küçük doğramak olacaktır. Küp halinde doğranması görsellik açısından zenginlik katacağı için küp küp kesmek daha iyi bir yöntemdir. Küp halinde kesmiş olduğumuz kereviz, havuç ve patatesi kerevizden elde etmiş olduğumuz yapraklarla birlikte düdüklü tencere veya normal tencerenin içerisine bir litre sıcak su eşliğinde koyuyoruz. Bu karışımı 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatıyoruz. Kaynama işlemi devam ederken terbiyesi için hazırlıklara başlayalım.

Evet, sıra şimdi çorbanın terbiyesinde

2 kaşık unu ve yumurtayı bir bardak su ile karıştırıp daha sonra kaynamış olan çorbanın suyundan da bir ya da iki kaşık alarak karıştıracağız.  Elde etmiş olduğumuz bu karışımı çorbaya ilave ediyoruz.  1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve maydonuzu da ekleyerek 5 dakika kadar kaynamasını sağlayalım. Kısık ateşte 5 dakika daha pişen çorbamızı kullanmak istediğiniz baharatlar eşliğinde servis ederek tadını çıkarabiliriz. Afiyet olsun.

 


Anahtar Kelimeler: Kereviz Çorbası Tarifi

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler