Kenevir Hakkında Merak Edilen Her Şey

Kenevirin faydaları nelerdir.

Kenevir Hakkında Merak Edilen Her Şey

İsmini duyduğumuz anda aklımıza ilk olarak kötü amaçla kullanım alanları gelmektedir. Oluşturulan bu yargı Kenevirin doğadaki mucizelerinin önüne geçmiş durumdadır. Kenevir bitkisi özellikle uyuşturucu ve yasaklı maddeler kullanımında ana malzeme olarak kullanıldığı için birçok ülkede yasaklanmıştır. Bazı ülkeler ise kenevir üretimine kısmen izin vermiştir. Ülkemizde ise kenevir üretimi tamamen yasaklanmıştır. Tarihin eski dönemlerinde kenevir üretmeyen çiftçilerin hapse atıldığı bir dönemden günümüzde yasaklı olmasının altında birçok etken sebepler vardır.

Kenevirin faydaları nelerdir.

1 Kenevir bitkisi diğer bitkilerle karşılaştırıldığında büyüme hızı diğerlerinden daha fazladır.  1 ağacın büyümesi yaklaşık olarak 25 yıl gibi bir zaman alırken Kenevir sadece 4 ayda bu evreyi tamamlamaktadır.

2 Bol oksijen üreten bir bitkidir. 1 dönümlük arazide üretilen kenevir 25 dönümlük orman kadar oksijen üretme kapasitesine sahiptir.  İnsan sağlığı için faydalı olan kenevir ürettiği temiz hava ve oksijen ile insanlığa önemli katkısı bulunmaktadır.

3 Kenevir bitkisinden elde edeceğimiz kâğıt miktarı daha fazladır. 1 dönümlük bir kenevirden elde edeceğimiz kâğıt miktarı 4 dönümlük orman arazisine eşdeğerdir. Kâğıt üretiminin kenevirlerden elde edilmesi gereksiz yere orman ve ağaç katledilmesinin önüne geçebilecek bir gerçekliğe sahiptir.

4 Kenevir bitkisinin radyasyonun yoğun olduğu ortamlarda radyasyonu uzaklaştırabilme gücü vardır. Hava kirliliğini yok ederek temiz bir hava solumamıza imkân sağlamaktadır.

5 Kenevir Bitkisi oldukça masrafsız ve zahmetsizdir. Fazla su istememesi ve kolay yetiştirilebilmesi kenevir bitkisinin önemini ön plana çıkarmaktadır.

6 Kenevir bitkisinin tekstil gibi ürünlerde kullanılması ürünün kalitesini ve sağlamlığını ön plana çıkarmaktadır. Kenevir yapı itibariyle güçlü ve sağlam bir bitkidir.

7 Bir zamanların en çok kullanılan ve üretilen bitki olan kenevir aynı zamanda bir ilkiyle karşımıza çıkmaktadır. Bu ilk ise kenevirin kot pantolonlarda kullanılmasıdır. İlk kot pantolon kenevirden üretilmiştir ve bu pantolona kanvas ismi verilmiştir.

8 Tekstil, kâğıt ve buna benzer birçok alanda kullanmaya müsait olan kenevir tıbbı alanda da imdadımıza koşmaktadır. Kenevir AIDS, kanser, kalp, astım, sara ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.

9 Özellikle büyüme ve gelişme evrelerinin hızlı olması sebebiyle kenevir üretmek daha kolay ve hızlı sonuç elde etmek için avantajlı bir bitkidir.

10 Kenevirden plastik üretimi yapıldığı gibi diğer plastik ürünlerin vermiş olduğu zararın önüne geçmektedir. Ayrıca Kenevirden üretilen plastikler daha sağlam ve kullanışlıdır.

11 Kenevir kozmetik ürünlerde de kullanıldığında çevreye zarar veren kozmetik ürünlerin de önüne geçilmiş olur.


Anahtar Kelimeler: Kenevir Hakkında Merak Edilen

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler