Kendi Evinizde Temizlik Malzemesi Yapın

Evinizi temizlerken kullandığınız malzemelerin zararlı kimyasallar yerine doğal malzemelerden olmasını istemez misiniz?

Kendi Evinizde Temizlik Malzemesi Yapın

Mikropları öldürdüğünü düşündüğümüz, ne kadar çok kimyasal varsa o kadar güvenilir olarak algıladığımız temizlik malzemeleri aslında o kadar masum değil. Çünkü bu kimyasallar mikropları öldürse de bir yandan da evinize zehirli maddeler bırakıyor. Bu da bizi günden güne hastalığa ve olumsuzdurumlara sokuyor.

Bu kimyasallarıkullanmak yerine içinde ne olduğunu bildiğiniz ürünleri tercih etmek, hem içiniz rahatlatır hem de sağlığınızı. Evde temizlik malzemlerinizi kendiniz yaparak yaşam kalitenizi yükseltebilirsiniz.

Mutfakta kullandığımız tabak, kaşık; kurulama işlevi için kullandığımız bez, dokunduğumuz masa, ekmek kestiğimiz tahta gibi birçok ögeyi düşünürsek bunları ağzımıza alıyor, dokunup elimizi yüzümüze veya gözlerimize sürüyoruz.Soluduğumuz hava, ayak bastığımız halı,kumandalar, banyodaki lavabomuz, küvetimiz, kapı kolları, ışık düğmeleri gibi alanlarla sürekli temas halindeyiz veya onların üzerindekileri hava yoluyla soluyoruz. Bu kadar sık temas halinde bulunduğumuz eşya ve alanların sürekli temiz kalması imkansız oluyor. Bu yüzden arada bir temizleme gereği duyduğumuzda da güçlü temizlik malzemelerini tercih ediyoruz ki daha kökten mikropların hakkından gelelim. Malesef bu durumda da tehlikeyi yaratan mikrop değil kimyasallar olmuş oluyor.

Dışardan satın aldığımız tüm kimyasalları kullanmayı bırakıp sadece mutfağımızdaki malzemelerle güçlü dezenfektanlar yapabiliriz. Peki nedir bu malzemeler? Boraks, karbonat, sirke, arap sabunu ve kastil sabun kullanabileceklerimiz arasında. Bu malzemelere ek olarak mikrop öldürücü kuvvetini arttırmak istiyorsanız da, antibakteriyel, antivirüs  etkili yağları ekleyebilirsiniz.

Sirkeyi çamaşır makinenize ve bulaşık makşnenize koyarak, çamaşırlarınız ve mutfak ürünlerinizin üzerindeki kimyasal kalıntılar yok olsun.

 

Evde Yapabileceğiniz 5 Tarif Şöyle:

  1. Lavabo Temizleyici

Yarım kahve fincanı sirke

Çeyrek kahve fincanı karbonat

3 damla lavanta

3 damla biberiye yağı

3 damla limon

3 damla portakal uçucu yağı

 

  1. Ayna Temizleyici

Bir buçuk kahve fincanı sirke

Yarım kahve ficanı su

8 damla narenciye uçucu yağı

 

  1. Tuvalet Temizleyici(Kuvvetli)

10 damla lavanta uçucu yağı

1 kahve fincanı beyaz sirke

1 kahve fincanı boraks

5 damla limon uçucu yağı

 

  1. Küf Engelleyici

1 + çeyrek fincan beyaz sirke

Yarım kahve fincanı su

5 damla tarçın yağı

7 damla çay ağacı uçucu yağları

Küflü bölgeye uygulayı ve ovun.

 

  1. Bebek Çamaşırları İçin

Yarım fincan boraks

3 damla lavanta uçucu yağı(isteğe bağlı)

1 fincan karbonat

çeyrekm fincan çamaşır sodası

2 yemek kaşığı sıvı kastil  sabun

 

Hazırladığınız bu karışımları ağzı kapalı kaplarda saklayabilirsiniz ve bitene kadar kullanabilirisiniz. Eşiniz, çocuğunuz ve kendi sağlığınız için vücutta büyük deformasyonlara ve zehirlenmelere neden olan kimyasalları içeren temizlik ürünleri yerine, yukarıdaki tariflerle sağlığınızı koruyabilrisiniz. Hem uzun vadede tasarruf sağlarsınız hem de kendinizi korumuş olursunuz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler