Kedinin Etrafı Tırmalaması Nasıl Önlenmelidir?

Kedinin Etrafı Tırmalaması Nasıl Önlenmelidir?

Kedinin Etrafı Tırmalaması Nasıl Önlenmelidir?

 

Kediler tırmık kısımlarını temizlik ve bakımdan beslenmeye ve etrafında olanları keşfetmeye kadar her iş için kullanan, temas halinde yaşayan canlılardır. Kediler, sabahları sizi tırmalayarak uyandırmanın doğru bir şey olmadığını, mobilyalarınızı patilerini geçirerek tırmalamalarının eşyalara zarar verdiğini anlayabilecek canlılar değildir. Tabii ki bunlar siz sahipleri için kötü durumlardır. Bu hayvanların sahibi olarak sizlere düşen ise kedinizin yaptığı şeyleri anlamak ve kedinize patilerini daha kabul edilebilir şekilde kullanmasını sağlamak olacaktır.

Kedinin Etrafı Tırmalaması İçin Ne Yapılabilir?

  Kedinizin tırmalamayı neden yaptığını öncelikle bulmalısınız. Patilerini germe ihtiyacı mı hissediyor? Size pati atarak ilgilenilmeye ihtiyacı olduğunu mu gösteriyor? Kedinizin ne yapmak istediğini anlamak konuya çözüm bulmanız için yapmanız gereken ilk adımdır.

Kedinizin tırmık alışkanlığını olumlu hale getirmek için kediniz için alternatif bir tırmık alanı yaratmaya çalışın. Kedilerin tırmalama davranışı tamamen içgüdüsel olarak gerçekleşir. Buradan da anlaşılacağı üzere eğer ki kediniz bir yeri tırmalıyorsa anlayın ki kedinizin bir tırmalama direğine ihtiyacı vardır. Kedinize bir kedi tırmalama direği alın ve en üstüne bir kedi nanesi yerleştirerek kedinizin tırmalama ihtiyacını bununla gidermesine yardımcı olun. Kedi nanesini elde ettiğinde onu ödüllendirmeyi de bilmeniz gerekmektedir. Hiçbir şekilde kedinize bağırmayın ve onu dövmeyin. Kedinizin tırnaklarını sürekli olarak kontrol etmelisiniz ki kedinizin tırnaklarının uzayıp uzamadığını kontrol edin.

  Pekiştirici döngüleri terk etmeniz gerekmektedir. Kediniz sizi tırmalıyor, sizi rahatsız ediyor, üzerinize atlamaya çalışıyorsa, sizin onunla oynamanızı istiyor olabilir. Niyetiniz ne olursa olsun kediniz tırmalama direği haricinde bir yeri tırmalamaya başladığında onu onaylarsanız bu davranışı sürekli tekrar edecektir. Kediniz yalnızca tırmalamadan sizin ilginizi çekmeye çalıştığında ona karşılık verin. En sonunda kediniz tırmalayarak bir şeyleri elde edemeyeceğini görerek size farklı şekillerde ulaşmayı deneyecektir.

  Kedinizi, aktif, huzurlu, eğlenceli ve mutlu görebilmek için ona oyuncak ve uyarıcı nesneler alın. Kedinizin ilgisini çeken başka bir şeyi onun önüne koymak tırmalamayı bırakması, unutması için muhteşem bir yoldur. Kedinize enerjisini atabileceği başka yollar sunarak onun enerjisini atmak için başka yollar aramasına engel olacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler