Kedi Eşyaları Listesi, Kedim İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Kedi Eşyaları Listesi, Kedim İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Kedi Eşyaları Listesi, Kedim İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Kedi Eşyaları Listesi, Kedim İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Sevgili kedi severler; kedinizin ihtiyacı olan ürünlerin listesini vermeden önce sizlere hem kediler hem de diğer tüm dostlarımız için en gerekli olan şeyi söylemek istiyorum. Dostlarımız için alış verişe çıkmadan önce ilk olarak yapmamız gereken şey onları en yakın veterinere götürerek kimliklerini almak ve onların gereken bütün aşılarına başlatıp kontrollerinin yapılmasını sağlamaktır.

Bu konuda panik yapmanıza ve endişelenmenize hiç gerek yok, tek yapmanız gereken kedinizi alıp iyi bir veterinere götürmektir. Gittiğiniz veteriner hekim size hem kedinizin kimliğini verecek hem de takip edebileceğiniz kontrol ve aşı çizelgelerini vererek kedinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi için elinden geleni yapacaktır.

 

Kedi Eşyaları Listesi

 

Kedinizi veterinere götürdükten sonra gönül rahatlığıyla kediniz için alışverişe çıkıp tüm gününüzü küçük dostunuzu memnun etmek için değerlendirebilirsiz.

 

Kum Kabı: Kum kabı, kedinizin ihtiyacı olan ve almanız gereken en önemli malzemelerden bir tanesidir. Dileğinize göre bu kum kaplarının açık ya da kapalı modellerinden birini tercih edebilirsiniz ama size önerimiz kapalı kum kabı almanız olacaktır. Çünkü kapalı kum kapları dışarıya kumun saçılmasını önleyerekhem kediniz hem de sizin için daha hijyenik bir alan sunacaktır. Kapalı kum kabına kediniz yavru ise kısa bir süre içerisinde alışacaktır ancak kediniz yavru değil genç ya da yetişkin bir kedi ise işte o zaman kum kabının ağzını yani kapağını bir süre arka tarafa doğru bantlamak sizin için iyi bir yöntem olacaktır.

 

Kum kabının yeri de oldukça önemli bir konudur. Kum kabı kedinizin ihtiyacını gidereceği zaman hem yalnız kalabileceği hem de etrafı rahatlıkla görebileceği bir yer olarak seçilmelidir. Kum kabını içeriye giren ve çıkanın az olduğu ama her yeri görebilecek bir köşeye koymanız kedinizi kum kabına daha hızlı bir şekilde alıştıracaktır.

 

/resimler/2017-7/17/1209181157606.jpg

 

 

kedituvalet2

 

Kum: Kum çeşitlerine piyasada pek çok farklı türde rastlamak mümkündür, isterseniz normal kumları tercih edebilirsiniz ancak yine bizim size önerimiz kristal olan kum çeşitlerinden birini tercih etmeniz yönünde olacaktır. Bunun nedenine gelecek olursak; kristal kumlar kokuyu çok daha hızlı emerler ve bu sebepten dolayı diğer kumlara göre çok daha fazla tercih edilirler.

 

Kum Temizleme Küreği: Mağazaya gittiğinizde gözünüze çarpan ilk kum küreğini ya herhangi istediğiniz bir kum küreğini almamalısınız çünkü tercih edeceğiniz kum küreği seçtiğiniz kum türüne bağlı olarak değişmelidir. Seçmiş olduğunuz kuma uygun olmayan kum kürekleri belli bir süre sonra kullanımı zor hale gelecektir bu da istenmeyen bir durumdur.

 

Mama Ve Su Kabı: Evet, isterseniz her ikisinden de birer tane alabilirsiniz ancak bizim size önerimiz hem su kabından hem de mama kabından ikişer adet almanızdır. Çünkü bir tanesi ile kedinize yemek ve su verirken diğerlerinin hijyeninidaha kolay sağlayabilir yani yıkama ve temizleme işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Unutmayın ki kedinizin hijyeni sağlıklı bir ev kedisi olabilmesi için çok önemlidir.

 

Mama ve su kabında dikkat etmeniz gereken 2 önemli nokta bulunmaktadır. Birincisi mama ve su kaplarının cam ya da seramik olmaları gerektiğidir. Çünkü cam ve seramik diğer malzemelere göre çok daha hijyenik ve temizlemesi daha kolaydır. İkinci önemli nokta ise mama ve su kaplarının kesinlikle kum kabına yakın durmamalarıdır. Eğer uygun ortam varsa mama ve su kabını kum kabından farklı bir odaya koymanız kediniz açısından çok daha sağlıklı olacaktır.

 

Kedi Taşıma Çantası

 

Taşıma Kutusu: Taşıma kutusu alırken kedinizin yavru olmasına aldanıp sakın gidip küçük bir kutu almayın. Kedinizin büyüyeceği ve ergen bir hale geleceğini unutmamalısınız. Bu yüzden kedinizin cinsine ve yetişkinlik dönemindeki boy ölçülerine uygun olan bir taşıma kabı almanız sizin için hem çok daha ekonomik hem de çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.

 

/resimler/2017-7/17/1210216315163.jpg

 

Tırmalama Tahtası: Kediniz sizin sevdiğiniz her şeyi hatta mobilyalarınızı dahi tırmalamasını istemiyorsanız kedinize alabileceğiniz en güzel hediyelerden bir tanesi tırmalama tahtasıdır. Pek çokçeşit tırmalama tahtası vardır bu yüzden bu noktada sizin dilediğiniz herhangi bir çeşidi tercih edebilirsiniz ancak önemli olan tırmalama tahtasının yıllarca dayanabilecek kadar sağlam ve dayanıklı bir ürün olmasıdır.

 

Tırmalama tahtasına kedinizin hemen alışamaması anormal bir durum değildir önemli olan sizin sabır ve sevginizi ona göstermeniz ve onu tırmalama tahtasına alıştırmanızdır. Tırmalama tahtasına kediniz bir kere alıştığında artık ev mobilyalarınızın ya da kitaplarınızın kediniz için hiçte cazip gelmediğini gördükçe mutlu olacak hatta kedinizi gönül rahatlığıyla evde tek başına bırakabileceksiniz.

 

Kedi Maması: Tercih edeceğiniz kedi maması ilk olarak kedinizin cinsine ve yaşına göre uygun olan bir mama türü olmalıdır. Bu konuda doğru tercihi yapabilmeniz için tabi ki veterineriniz ile görüşmeniz ve en uygun mamayı önermesini istemeniz en makul olanıdır ancak bunun dışında size 0-1 yaş arası kediniz için kitten mama, 1-6 yaş arasındaki kediniz için adult mama ve 6 yaş üzeri olan sağlıklı kediniz için senior mama almanız gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.

 

Kedinizin Özel Alanı

 

Kedinizin Özel Alanı: Kedinizin kendini evin bir üyesi olarak hissetmesi için kedinize evde uygun bir köşeye koyabileceğiniz şık bir kutu, güzel bir sepet ya da hoş bir minder almanız gerekmektedir. Bu özel alan ister salonun başköşesi isterseniz de her an sizin ve aile bireylerinin çok zaman geçirdiği oturma odası olabilir bu karar tamamen sizin tercihinize kalmıştır.

 

Oyuncaklar: Kedinizin daima aktif olması gerekmektedir, bundan dolayı kedinize en uygun olan ve en sağlıklı oyuncakları tercih etmeniz gerekmektedir. Mümkünse eğer ona avcılık içgüdüsünü tetikleyeceğiniz oyuncaklar almaya çalışın. Kediniz ile gün içerisinde bu oyuncaklar ile birlikte oynamayı ihmal etmeyin.

 

/resimler/2017-7/17/1211286785152.jpg

 

Tüy Fırçası: Özellikle tüy dökme sorununu neredeyse tamamen yok eden olan şey kedinizin tüylerini düzenli aralıklar ile fırçalamaktır diyebiliriz. Kedinizin tüylerini fırçalamak hem sizin hoşunuza gidecek, hem de kedinizin tüylerini dökme sorununu neredeyse yok edecek bir çözümdür. Hem de bu sayede kedinize güzel görünümlü, bakımlı tüyler kazandırmış olacaksınız.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler