ÜTÜ YANIK - KAVRULMA İZLERİ NASIL GEÇER?

Kolay Temizleme Yolları

ÜTÜ YANIK - KAVRULMA İZLERİ NASIL GEÇER?

Kavrulma izleri bazen ütü sıcaklığından, bazen sobanın ısısından bazen de sıcak bir tencereden kaynaklanabilir. Bu izler kimi zaman halıda, kimi zaman en sevdiğiniz koltuk kumaşında kimi zaman da kıyafetinizde meydana gelebilir. Bu izlerden kurtulmak için birkaç yöntemi sizinle paylaşacağız.

KAVRULMA İZLERİNİ TEMİZLEME YOLLARI

Bu izler genellikle boraks ve su karışımı ile kolayca geçebilir. Bunun için ¼ ölçek kadar boraks ile 4 ölçek kadar da suyu iyice karıştırın. Daha sonra bu karışım ile kavrulan bölgeyi hafifçe ıslatın ve sonrasında bölgeyi bol su ile durulayın.

Eğer yukarıdaki yöntem ile kavrulma izi geçmediyse o zaman 1 ölçek kadar damıtılmış olan beyaz sirke ve yarım ölçek kadar da bebek pudrasını iyice karıştırın. Daha sonra en az 3 tane orta boy soğanı ortadan kesin ve hazırladığınız karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri iyice kaynatın. Kaynatma sonrasında karışımın iyice soğumasını bekleyin ve kavrulmuş bölgeye karışımı uygulayın.

Kavrulma izlerini tamamen temizlemenin bir diğer yolu da ¼ kadar gliserin ile 2 ölçek kadar soğuk su ve ¼ kadar da boraksı çok iyi bir şekilde karıştırın. Sonra karışımı lekeli bölgeye sürün. Uygulama sonrasında her 5 dakikada bir kumaşı hafifçe yoğurun. Bu şekilde beş dakikada bir kumaşı yoğurarak en az yarım saat kadar kumaşın karışımı iyice emmesini sağlayın. Yarım saat sonra kumaşı her zaman yıkadığınız gibi yıkayın.

Halı üzerindeki kavrulma izlerini geçirmek için ise bazı durumlarda kavrulan bölgeye sadece krem tartar sürmek bile yeterli olabilir. Daha sonra yedirme ve yıkama işlemini yukarıdaki gibi uygulayabilirsiniz.

Kavrulmuş olan bölgeyi arındırmak için temiz bir bezi peroksit solüsyon ile iyice ıslatın ve kavrulma izinin hemen üzerine bu bezi iyice bastırın. Eğer bir türlü çıkmıyor ise o zaman hasarlı bölgeyi biraz hidrojen peroksit yardımı ile iyice silebilirsiniz. Sonrasında kavrulma bölgesine su ile hafif bir şekilde vurarak soğuk su ile iyice durulayın. Bölgenin tamamen kurumasını bekleyin ve halıyı elektrik süpürgesi ile iyice süpürün.

Özellikle kumaş üzerindeki kavrulma izi yeni ise hemen susuz el temizleyicisini bölgeye uygulamanız yeterli olacaktır. Ya da hasarlı bölgeyi soda ile ıslatın ve sonrasında temiz kâğıt havlular yardımı ile emdirin.

Başka bir uygulama için ise; büyükçe bir soğanı ikiye kesin ve kavrulmuş bölgede soğanı iyice gezdirin. Sonrasında bu bölgeyi soğuk suda bir süre bekletin ve kumaşın kuruması için asın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler