Kas Gerginliği İçin 7 Doğal Kas Gevşetici--

Kas Gerginliği İçin 7 Doğal Kas Gevşetici

Kas Gerginliği İçin 7 Doğal Kas Gevşetici--


Kaslarınızda çok sık şekilde ağrılar veya gergirnlik hissediyorsanız, sentetik yöntemler yerine bazı doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz.
Kaslarda gerginlik, genelde yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkar. Bunun yanında, çok yoğun fiziksel aktivite, veya başka sebepler nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bazen ağrı kesicilerle geçse de, genelde başka tedavilere de ihtiyaç vardır. Bazen düzensiz şekilde karşılaşılsa da, birçok hasta, düzenli aralıklarla bu sorunu yaşar.

 

/resimler/2018-6/19/1222253868500.jpg
Şimdi size, kas ağrısını geçirmek için en iyi 7 yolu sunuyoruz.


1. Nane Yağı
Nane yağı, anti inflamatuar ve ağrı kesici özellikleri ile, kan dolaşımını teşvik eder ve ağrının azalmasını sağlar. Etkilenen alanın gevşemesini sağlar. Birazcık nane yağı ile ellerinizi nemlendirin ve daha sonra gergin kaslarınıza sürün. Beş dakika boyunca masajı sürdürün.


2. Kedi otu
Kedi otunun hem yağ, hem çay olarak yarar görebilirsini. Sakinleştirici bir etkisi vardır ve enflamasyon miktarını azaltır. Gün içinde iki bardak kedi otu çayı içerek ya da ağrıyan bölgeye yağı sürerek kullanabilirsiniz.


3. Epsom tuzu
Epsom tuzları, banyoda kullandığınızda kasları ciddi şekilde rahatlatır. Bunu, barındırdığı yüksek magnezyum ile yapar. Küvetteki suya yarım finacan kadar epsom tuzu dökün. Bu suyun içinde 20 dakika kalın.


4. Papatya
Papatyanın ağrı kesici özelliği uzun yıllardır bilinir. Böylece kaslarda ağrı veya şişmeye de iyi gelir. Ayrıca strese karşı etkili olduğundan, stres kaynaklı gerginliğin çözümüne de yardımcı olur.
Günde iki fincan papatya çayı içmek ya da papatya yağı ile acılı bölgelere masaj yaparak kullanabilirsiniz.


5. Arnika yağı
Timol isimli kimyasal bileşiği sayesinde, kas ağrılarını çok iyi şekilde hafifletir. Yağı, uygulandığı bölgede az miktarda bir ısınma hissi verir. Bu da gerginliği azaltır. Arnika yağı ya da jeli ile, ağrılı veya gergin bölgeye beş dakika masaj yaparak kullanabilirsiniz. Bu metodu günde iki kez tekrarlayabilirsiniz.


6. Arnavut biberi
Oldukça güzel bir baharat aromasına sahip bu biberin lezzeti birçok insan için harikadır. Fakat bu biber, kas ağrısı ve gerginliği için de çok iyi bir çözümdür. Kapsaisin isimli bir maddeyi barındıran bu biber, bu sayede ağrı kesici etkiler gösterir. Çayınıza az miktarda bu biberden ekleyerek içebilirsiniz. Ayrıca biberle kaslara masaj da yapabilirsiniz.


7. Çarkıfelek çiçeği
Çarkıfelek çiçeği, uzun yıllardır sinir ve stresi kontrol etme amacıyla kullanılan bir bitkidir. Bu bitki, sadece sinirlerinizi değil, kaslarınızı da gevşetir. Antioksidan etkisi vardır. Kaslarınızın gevşemesine yardımcı olur. Besin değerleri sayesinde, sinir sistemi aktivitenizi düzenler. Ayrıca anksiyeteyi çözmeye de yardımcı olur. Çarkıfelek çayı yapıp uyumadan içmeniz oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca, sıcak çarkıfelek çiçeği çayını bir beze emdirip ağrılı bölgeye masaj yapabilir ya da kompres uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerle, doğal yollardan kas sorunlarını çözebilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler