Karnıyarık nasıl yapılır?

Karnıyarık nasıl yapılır?

Karnıyarık nasıl yapılır?

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet orta boy patlıcan

3 diş sarımsak 300 gram kıyma

1 adet büyük boy kuru soğan

2 adet orta boy yeşil sivri biber

1 adet büyük boy domates

1 çay kaşığı tuz

1/4 demet maydanoz

1/4 çay kaşığı yenibahar

 

Kızartma için:

1 su bardağı kadarayçiçek yağı

 Sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı biber salçası

Püf Noktaları:

Patlıcanlarınızın kararması ve de acısının çıkmaması açısından tuzlu suda bekletebilir ve iyice kurumasını bekledikten sonra kızartmalısınız. Patlıcanlarınızı kızarttıktan sonra da ortasını yarıp biraz şekerle ovalarsanız karnıyarığınız daha da lezzetli olacaktır.

Pişirme Önerileri

Patlıcan kızardıkça lezzeti artan karnıyarık yemeğini daha sağlıklı hazırlamak için patlıcanlarınızın üzerine zeytinyağı sürüp fırında közlemenizden sonra kızartabilirsiniz. Bu size daha sağlıklı bir yemek sunacaktır.

Karnıyarık nasıl Yapılır?

Suyun içerisinde bekletip yıkadığınız patlıcanları, saplarını ve uç kısımlarını kestikten sonra pijamalı denilen şekilde soyun. Keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarına çizik attıktan sonra patlıcanlarınızı derin bir tavaya koyup kızdırdığınız ayçiçek yağı içerisinde kızartın. Fazla yağlarını bırakması için kâğıt havlu serdiğin bir tabağa alıp patlıcanlarınızı bekletin.

Kıymanızın harcını hazırlamak için kuru soğanınızı küçük bir şekilde doğrayın. Sarımsağı da mümkün olduğunca ince kesin. Daha sonra domatesin kabuğunu soyun ve onu da küp şeklinde doğrayın. Ortasından ikiye kesmiş olduğunuz sivri biberlerinizi de ince ince doğrayın.

Zeytinyağınızı bir tavada iyice kızdırın. Yemeklik olarak doğradığınız soğanı ve de sarımsakları hafif bir renk alana dek kavurun.

Lezzet vermesi için tercihinizi orta yağlı bir kıymadan yana yapabilirsiniz. Bunu da kavrulan soğanlarla birlikte rengini alıp, suyunu iyice çekene kadar pişirin.

Arada sırada karıştırarak pişirme işleminize devam edin. Doğradığınız sivri biberi ve domateslerinizi ilave edin. Tuzu, karabiberi ve de yenibaharı katın.

Ocaktan aldıktan sonra kıymalı harcınıza maydanozu ekleyin ve karıştırın. Kızarttığınız patlıcanlarınızı yarık kısımları üst kısımda kalacak halde fırın tepsisine alın. Orta tarafları bir kaşıktan yardım alarak iyice açın ve hazırladığınız iç harçtan bolca ekleyin.

Dilerseniz patlıcanlarınızın üzerine domates ve de biber dilimleri de ekleyebilirsiniz. Sos kısmı için ise biber salçasını, domates salçasını ve suyu karıştırın ve patlıcanlarınızın üzerine yayın.

Hazırladığınız yemeği önceden ısıttığınız 17 derece olan fırında yarım saat kadar pişirdikten sonra servis edin.

Karnıyarık yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler