Kapı Arkası Nasıl Değerlendirilir?

Kapı Arkası Nasıl Değerlendirilir?

Kapı Arkası Nasıl Değerlendirilir?

Küçük bir evde oturuyor da olsak, akıllı çözümlerle, evin her santimetre karesinden faydalanıp kendimize kocaman bir alan yaratmak mümkün. Özellikle modern yaşamda artan popülasyonla birlikte gitgide küçülen evler, evimizin alanını daha iyi yönetme ve her boş bölgeyi değerlendirme ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Mobilyalar buna göre dizayn ediliyor. Evler buna göre yapılıyor. Biz de bu yazımızda evinizde kapı arkalarında kalan bölgeleri nasıl verimli kullanabileceğiniz konusunda sizlere birkaç ipucu vermeye çalışacağız.

Günümüzde sürgülü kapılara ya da kapısız dekorasyonlara yönelim olmakta birlikte hâlâ çoğu evde dışarıdan içeriye doğru açılan klasik kapılar kullanılmaya devam ediyor.

Neredeyse her odada bulunan ancak gereksiz yer kaplayan kapı arkaları da hem yer edinimi amacı doğrultusunda hem de estetik bir görünüme sahip olması açısından akılcı bir şekilde kullanılabilir.

Kapı arkasında kalan atıl durumundaki duvarları dekoratif ürünler ile değerlendirebilirsiniz. Kapı arkalarını değerlendirebilmeniz için yapı marketlerde bulabileceğiniz çeşitli işlevsel ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler hem metrekareden tasarruf etmenizi hem de kapı arkasını estetik görünümlü bir bölüm haline getirmenize olanak tanır.

Peki bu ürünler nelerdir? İşte kapı arkasını değerlendirmek için kullanabileceğiniz birkaç endüstriyel ürün:

1)      Kapı Arkası Askılığı

Kapı arkası askılığı bu alanları değerlendirmek için en fazla tercih edilen üründür. Bu askılığı özellikle çanta ve giysilerinizi asarak değerlendirebilirsiniz. Özellikle her zaman elinizin altında bulundurmak istediğiniz ürünler için bu alanı kullanabilirsiniz.

Bu askılığı dilerseniz kapınıza dilerseniz de kapının arkasındaki duvaramontajlayabilirsiniz. Askılığı kapıya asmanız halinede taşıyabileceğinden fazla yük yüklemediğinizden emin olun çünkü bu durumda kapıya zarar vermiş olursunuz.

Kuruluma gelince. Bu ürünlerin kurulumu oldukça basittir. Kullanma talimatındagerekli bilgiler mevcuttur ve okuyarak kolayca monte edebilirsiniz. Kapı askılıklarının çift taraflı sisteme sahip olanları daha sağlam ve kullanışlıdır. Çivi kullanmak istemiyorsanız yapışkanlı olanları da tercih edebilirsiniz, ancak yapışkanlı olanların sık sık düşme gibi bir dezavantajı olabilir.

2)      Kapı Arkası Organizeri

Pek çok eşya için depolama imkanı sunan kapı arkası organizeri genelde çocuk ya da genç odaları için tercih edilmektedir. Cırt cırtlı cepleri de olan modelleri ile çocukların oyuncakları ya da küçük eşyaları için efektif bir alandır.

3)      Çocuk Odası Ürünleri

Çocuk odası aynı zamanda bir oyun alanıdır. Bu sebeple kapı arkalarını bu fikir doğrultusunda tasarlayabilirsiniz. Katlanabilir basket potasıhem çocuğunuz için bir oyun alanı oluşturur hem de kapı arkasını değerlendirmenizi sağlar. Bu yüzden kapı arkaları için ideal bir ürün örneğidir.

Önerebileceğimiz başka bir ürün de darttır. Duvara ya da kapıya monte edilebildiği için yer de kaplamaz. Buna benzer pek çok oyun ya da posteri kapıya monte edebilirsiniz.

Bu yöntemleri kullanarak kapı arkalarınız işlevsel ve dekoratif amaçlar doğrultusunda kullanabilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler