Kahvaltıda Çocuğunuza Vermemeniz Gereken 5 Besin--

Kahvaltıda Çocuğunuza Vermemeniz Gereken 5 Besin

Kahvaltıda Çocuğunuza Vermemeniz Gereken 5 Besin--


Genel olarak kahvaltı da tüketsek bile, süt ürünlerini tüketmek için aslında en uygun zaman kahvaltı değildir. Kahvaltı sofrasından kalktıktan yarım saat sonradır. Özellikle çocuklar için bu geçerlidir.
Kahvaltı, gün içindeki en önemli öğündür. Bu yüzden, özellikle çocukların iyi bir kahvaltı etmeleri çok önemlidir.
Bunun yanında, çocuğunuzun kuvvetli ve sağlığının yerinde olmasını isterseniz. Mutlaka uzak durmanız gereken bazı besinler vardır.
İyi bit kahvaltı yapmak için mutlaka akılda tutulması gereken iki faktör vardır. Açlık ve tokluk. Fakat, söz konusu çocuklar olunca, bunları akılda tutmak çok daha fazla gereklidir.
Bugünkü makalemizde, çocuklarınıza kahvaltıda kesinlikle vermemeniz gereken yiyecekleri sıralayacağız. Şaşırabilirsiniz…

 


1. Taze sıkılmış meyve suları

/resimler/2018-6/20/1708243193539.jpg

 

 

 

Meyve suyunu çok fazla miktarda tükettiiğinizde,
Çok fazla meyve suyu tüketirseniz, bu midenizdeki mukozayı tahriş edebilir. Ayrıca aşırı hidroklorik asit üretimine de neden olabilir.
Ayrıca, meyve suları, cildinizi güneş ışınlarına karşı hassaslaştıran psoralen ve furanocoumarinleri çok fazla içerir. Bu yüzden çok tüketilmemelidir. En iyi alternatif çay içmektir.

 


2. Şekerli mısır gevrekleri

/resimler/2018-6/20/1708399604114.jpg

 

 

 

 

Mısır gevreklerini yaşlılar da gençler de sever, fakat en sağlıklı seçenek olduğu anlamına gelmez. Mısır gevreği içinde çok fazla şeker bulunur. 100 gramı, 363 kalori barındırı. Bu yüzden, yapmanız gereken şey, başka alternatiflere yönelmektir.
Hem gençler hem de yaşlılar bu mısır gevreklerini sever. Ancak bu en sağlıklı seçenek değildir.
Bu, içerisinde çok fazla miktarda şeker bulunan bir yiyecektir. 100 gramında 363 kalori vardır. Bu nedenle, yapılacak en iyi şey diğer alternatiflere yönelmektir.
Alternatifler arasında en çok lifli mısır gevrekleri öne çıkar. Bu gevrekler sağlıklıdır ve şekerli tahıllardan elde edemeyeceğiniz besin maddelerini sunar.
Mısır gevrekleri arasında boş kaloriler olduğunu akıldan çıkartmayın. Bu yüzden çok çabuk şekilde acıkma hissi meydana getirirler.


3. Taze meyve ve sebzeler

/resimler/2018-6/20/1708557881671.jpg

 

 

 

Çok sağlıklı besinler olsa bile, kahvaltıda sebze meyve yemek sağlıklı değildir. Meyvelerde ve sebzelerde, boş mideyi kötü etkileyecek bazı içerikler vardır. Mesela, domateste pektin ve tanik asit çok fazladır. Bunlar da, midede ülsere neden olabilen faktörlerdir. Bu yüzden, kulağa hoş gelmese de sebze çorbası iyi bir alternatif olarak gözükür. Çorba, gün içinde midenizde ekşimeye ya da gaza kesinlikle neden olmaz.

 


4. Kahvaltı süt ürünleri için doğru bir zaman değildir

Birçok insan kahvaltıda süt içse de, aslında kahvaltıda süt içmek sağlıklı değildir. Süt, çocuklara toksik etki yapan bir besin değildir. Fakat kahvaltıda içildiğinde faydası hiçbir şekilde olmaz. Karnınız aç şekilde süt içerseniz lactobacillus ve bifide adıyla adlandırılan laktik bakterilerin asitli bir ortama giriş yaptığını aklınızda tutun. Bu, yararlı bakterilerin, bağırsağa ulaşmadan midenizde ölmesine neden olacaktır.
Sonuçta, süt tüketmek için en iyi yol, süt ürünlerini kahvaltının üzerinden en az yarım saat geçtikten sonra tüketmektir.
Sağlıklı bir kahvaltı için en iyi yol, kahvaltı içeceği olarak yaban mersini suyu içmektir.
Günlük olarak mutlaka almanız gereken vitaminler, C, A, E ve K vitaminleridir. Ayrıca, yaban mersini suyunu içtiğinizde, günlük ihtiyaç duyduğunuz B-kompleks vitaminin üçte birini almış olursunuz. Bunun yanında, yaban mersini, potasyum, fosfor ve kalsiyum açısından da, bulabileceğiniz en zengin besinler arasında başı çekmektedir.

 


5. Karbonhidrat bakımından zengin olan gıdalar

Ekmek ve türevleri gibi hızlı etki eden karbonhidratları çok fazla barındıran ürünler, kan şekerinde yükselme meydana getirir. Bu sebeple, pankreas daha çok çalışır ve daha fazla insülin üretir.
Bunun sonucunda, olası bir insülin fazlalğı yüzünden, daha fazla yağ biriktirmeye başlarsınız. Bu durum, çocuklarda da aynı şekilde görülür.
Bunun yanında, mayalanan pişmiş ürünler, bilhassa poğaçalar hakkında bilmeniz gereken birkaç önemli bilgi vardır. Bu besinler bağısakları direkt etkiler ve aşırı gaz üretimine sebebiyet verirler.

 


Diğer öneriler

Söz konusu çocukların yapacağı kahvaltı olunca, en önemli şey dengeyi bulmaktır.
Bu, gün boyunca tüketecekleri besinlerin tamamını düşünerek hareket etmeniz gerektiği anlamını taşır.
Bunu yaparak, gün sonunda beslenmelerinin son derece sağlıklı ve eksiksiz olmasını kolayca sağlarsınız.
Bu sebeple, okullarda öğle yemeği çıkartan birçok şirketin, profesyonel bir beslenme uzmanı ile birlikte çalışıyor olması normaldir. Aynı zamanda, okulda verilecek kahvaltı ve atıştırmalıklar için de profesyonellerden bilgi alırlar.

Eğer, dengeli bir beslenme programı hazırlamayı bir türlü beceremiyorsanız. Kolaylıkla bulunabilecek örnek menülere göz atabilirsiniz. Unutmayın, dengeli bir beslenme programı hazırlamak en çok dikkat etmeniz gereken durumdur.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler