Kafa Derisinde Sivilce Oluşmasının Sebebi

Kafa Derisinde Sivilce Oluşmasının Sebebi

Kafa Derisinde Sivilce Oluşmasının Sebebi

Kafa derilerinde ortaya çıkabilen sivilceler kadın ya da erkek, genç ya da yaşlı her türlü grupta çok sık rastlanır. Bu tarz sivilceler kafa derisininaşırı yağlanması ya da yaşanan bir enfeksiyona bağlı olabilir. Enfeksiyon sebebiyle oluşan bu sivilcelerin içi genelde dolu olur ve de kaşıntıya sebep olur. Bu sivilceleri kaşımak çok ciddi yaralara neden olabilir. Bu yüzden kafa derisinde oluşan sivilcelere dokunmamak gerekir. Bu tarz büyük sivilceler irin içermese de eğer iltihaplanırsa kalıcı iz ve yaralara dönüşebilir. Bu da çok ciddi hastalıklara sebep olur.

Kafa Derilerinde Sivilce

Kafa derileri saçla kaplı olduğu için en başta sivilce çıktığı fark edilmez. Bu tarz sivilceler ağrı yapabilir ve rahatsızlık verir. Kafa derisi sivilcelerinin çok sebebi olur. Bunların nedenleri bilinmemektedir. .

Psikolojik sebeplerin önayak olduğu stres ve sıkıntı

Aşırı neme ve sıcak hava şartları

Havanın kirliliği

Kortikosteroid, androjen  ve östrojenleri içerisinde bulunduran ilaçların etkileri

Saç derisinin yağlı olması

Saç derisinde varolan gözenekleri tıkamaya sebep olan şampuanlar ve saç bakım ürünleri

Kafa Derisinde Sivilceler Nasıl Kendini Gösterir?

  Saçın deri kısmı saçla kaplı olduğundan dolayı sivilce oluşsa dahi kimi zaman gözden kaçabilmektedir. Eğer saç derisinde kaşınmalar, şakaklarda kırmızı noktalar, alın ve ense kısımlarında nokta şeklinde sivilcenmeler mevcut ise ve saç derisi gereğinden, olması gerekenden fazla yağlı ise saç derisinde ciddi sivilcelenmeler oluşmuş olabilir.

Kafa Derisindeki Sivilcelenmenin Tedavisi

  Eğer kafa üzerinde oluşan sivilcelenme çok ciddi boyutlara ulaşmış ise ve size yüksek derecede de rahatsızlık vermesi söz konusu ise mutlaka bir cilt uzmanına gitmenizi tavsiye ediyoruz. Ancak daha az boyutlarda bu sıkıntıyı yaşıyor iseniz evde kendi hazırladığınız ürünlerle de kafa derisini doğal bir yolla tedavi edebilirsiniz.

Hint Defnesi Yağı: Aslında bakıldığında hint defnesi yağı tüm vücutta karşılaşılan sivilce problemleri için uygulanan bir doğal yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer içerisinde hint denesi yağı içeren bir şampuanla saçınızı yıkar iseniz gün geçtikçe değişimi siz de fark edeceksiniz.

Sarımsak: İçerisinde bulundurduğu salisilik asit sayesinde sarımsak sivilceleri kurutmada yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda sarımsağın içerisinde mantarı yok etmeye yardımcı birçok antioksidan da bulunmaktadır. Sarımsak çayı sayesinde kafa derisinde oluşmuş sivilcelerden kurtulmanız mümkün. Sarımsak suyu hazırlamak için 2 bardak kadar duyun içerisine 4 diş sarımsak atın ve kaynatın. Hazırladığınız su ile kafanızı yıkayın.

 

Limon suyu: 2 tane limonu bir kabın içerisinde bekletin ve ardından saçınızı durulamanıza yetecek kadar suyu limon ile karıştırıp 2 dakika kadar içerisinde bekletin. Limon suyu saç derisindeki sivilcelenme sorununuza iyi gelecektir.

Yasemin yağı: Saç derisinde oluşmuş olan sivilce sorununu çözmek, daha sağlıklı bir saç derisine sahip olabilmek adına yasemin yağını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı ve yasemin yağını karıştırdığınız karışımı saç derisine sürdüğünüzde farkı gözlerinizle göreceksiniz.

Elma şırası sirkesi: Sirkeyi saç derinizde sivilcelenme sorununun var olmadığı bir zamanda saç derisindeki gözenekleri açmak ve saç derisi sağlığını geri kazanmak adına kullanabilirsiniz. 1 litre suya yarım litre elma şırası sirkesi ekleyin ve iyice karıştırın. Saçlarınızı bu karışımla durulayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler