İştahınızı Kesecek Öneriler

İştahınızı Kesecek Öneriler

İştahınızı Kesecek Öneriler

Sağlıksız beslenme ve modern hayatın getirdiği iş hayatında sürekli oturarak çalışma gibi durumlar birçok insanın fazla kilo problemi yaşamasına sebep oluyor. Fazla kilolardan kurtulmak için birçok yöntem denense de başarılı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilen insanlar çok da fazla olmuyor.

Siz de bu insanlardan biri misiniz? Kilo vermek için diyet yapmak istiyorsunuz, ama, diyeti uygulayamıyor musunuz. Peki nedenini hiç düşündünüz mü?

Çünkü; iştahınıza hakim olamıyorsunuz. Ancak bu karamsarlığa kapılmanızı gerektirecek bir durum değildir.

Bu yazımızdaiştahınızı nasıl kesebileceğiniz diyetinizde nasıl başarılı olabileceğiniz gibi sorularınıza pratik cevaplar getireceğiz.Bu basit yöntemleri uygulamak kısa sürede ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacak.

Yeme isteği, beyinde başlar, beyinde biter. Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmemize yol açan kimyasal maddeler salgılar. Bunun sonucunda hemen yiyecek bir şeyler arar ve besin tüketmeye başlarız.

Ancak, beynimizin bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda başka durumlarda da bu kimyasal maddeleri salgılıyor. Örneğin sıkıldığımızda, bunaldığımızda, üzüldüğümüzde ya da depresif hissettiğimizde de beyin aynı tepkiyi veriyor. Dolayısıyla sadece açken değil başka birçok durumda da gereksiz yeme ihtiyacı hissedebiliyoruz.

Ayrıca, yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna neden olabiliyor. Örneğin, yemek sonrasında bir tatlı görüntüsü ile bizi etkileyip yeme isteğimizi tetikleyebiliyor. Dolayısıyla kilo vermenin en kestirme yolu gereksiz yemek yeme isteğimizi dizginlemekten geçiyor.

Peki iştahımızı nasıl dizginleyebiliriz ve ihtiyacımız olandan fazlasını tüketme alışkanlığımızın önüne geçebiliriz? İşte sizin için derlediğimiz 6 kestirme yol:

 

/resimler/2017-5/17/1931399571814.jpg

 

İştahı kesme yolları:

1)      Atıştırma krizlerinizi yönetin.

Gün içinde sık ve az öğünler yiyerek iştahınızı kontrol edin. Belki yine arada bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz, ama bu sefer yiyeceğiniz miktarlar daha az olacaktır. Böyle bir durumda atıştırmak için meyvelere yönelin. Ya da sağlıklı karbonhidratlar tüketin. Karbonhidratlar, sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve şeker seviyesini yavaşça yükselterek daha uzun süreli bir tokluk hissi sağlıyor.

2)      Tat alma duyunuzu uyarın.

Beyne farklı tatlar göndermek daha fazla yemek yendiği ilüzyonu yaratır. Sürekli aynı yemek yendiğinde beyin bir süre sonra bu duruma alışarak sanki hiç yemek yenmiyormuş hissi yaşayabilir. Bu durumun önüne geçmek için için, öğünlerinizi sebzeler ya da baharatlarla çeşitlendirip tatlandırabilirsiniz.

3)      Her gün en az 2 litre su için.

Su içmek, kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli. Vücut susuz kaldığında, beyin, açlık hissine benzeyen sinyaller gönderir. Bol su içmek karnı doldurarak yemeğe yönelme içgüdüsünü engeller.

4)      Yiyecekleri iyice çiğneyin.

Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geliyor. Aynı zamanda bu şekilde tat alma duyusu daha da fazla tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeyi sonlandırmanız arasında geçen süre azalıyor.

5)      Güç gerektiren egzersizler yapın.

Egzersizler ağırlaşıp vücudu zorladıkça vücut ısınız yükselir ve daha fazla kalori yakarsınız. Bu durum da, egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahınızın azalmasını sağlar.

Bu yüzden normal öğün saatinden birkaç saat önce egzersizinizi yapın. Çünkü, öğün saati geldiğinde, spor yapmak, iştahınızı biraz daha kapatacaktır.

Fakat kesinlikle öğün atlamayın.Öğün atlamak hem vücudunuzu zayıfatır, hem de bir süre sonra aşırı yeme isteğine neden olur.

6)      Dişlerinizi fırçalayın.

Öğün aralarında dayanılmaz atıştırma duygusunu dişlerinizi fırçalayarak erteleyebilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler