Dekarasyonunuzu İskandinav İle Yenileyin-

Dekarasyonunuzu İskandinav İle Yenileyin

Dekarasyonunuzu  İskandinav İle Yenileyin-


Minimum gösteriş ile maksimum stil, İskandinav iç tasarımının tanımını oluşturur. Sadelik, işlev, havadarlık, huzur ve doğa ile bir bütünlük hissi yaratan mekânlar oluşturmak, bu tasarımdaki yol gösterici ilkelerdir. İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya´dan gelen trendler dizisi, İskandinav iç tasarım ilkelerinin doğal unsurlarını canlandırıyor. Nötr renk paletlerini bu dekorasyonda sıkılıkla tercih ediliyor. Hatları basit tutarak ve dekorun her parçasından optimum işlevi sağlayarak, bu tarz ile evininiz hem şık hem de işlevli bir hale getirebilirsiniz. Karışıklıktan uzak İskandinav tasarımlarının basit şıklığı, dünyanın her yerinden takipçiler kazandı.

İskandinav tarzı ev dekorasyonu ve İskandinav mobilyaları, İtalya´nın Milano kentinde popüler bir tasarım sergisi olan Triennale di Milano´nun 1947 yılındaki gösteriminden sonra dünyayı fethetti. İskandinav tasarımını taşıyan mobilya, züccaciye ve ev aksesuarları gösteride adlarını duyuydu ve kısa bir süre sonra dünya çapında bir trend oldu.

Bu yeni popülerlikten yararlanarak, İskandinav tasarımı 1954´ten 1957´ye kadar ABD ve Kanada´da popüler oldu ve bölgenin diğer tarafında Nordik tasarımlar başgösterdi. İskandinav tasarımlarıyla ilgi çeken fikir, sonuç olarak daha da büyüdü.

İskandinav tarzı mobilyaların ve trendlerin, genel olarak aristokrasinin ve krallığın lüks yaşam tarzlarından esinlenmiş zengin ve süslü dekorların görüldüğü Avrupa´nın diğer bölgelerindeki tasarımlardan ne kadar farklılaştığı, ilginçtir. İskandinav halkının iç tasarım fikirleri, farklı bir tasarım anlayışı çizerek, daha püsküllü, fırfırlı parçaları tercih etmiştir.

 

/resimler/2018-8/30/1809125306075.jpg

 

 


Temiz Çizgiler

Sadelik gerçekten modern İskandinav tasarımının temel taşıdır. İskandinav mimarisinin temel prensibi, estetikten ödün vermemektir. Günümüzde, İskandinav mobilyaları, etkileyici bir model ve stil içeriyor.
İskandinav minimalizminin en iyi örneği, her gün milyonlarca yemek odası, mutfak ve ofisin içine girmiş olan, İskandinav mağazasındaki tipik bir varlık olan Arne Jacobsen 7 sandalyesidir. Basit ama narin çizgileri göz önüne alındığında şaşırtıcı derecede sağlam olan bu sandalye, orta yüzyıl modern mimarisinin bir temeli olan zamansız bir çekiciliğe sahiptir. Çok az alan kaplar ve kompakt bir yaşam ve çalışma alanları için bir nimettir

 


Doğal Renkler

İskandinav tasarımına sakin, sessiz beyazlar hakim. Bu sakin renkler, orijinal İskandinav ortamını yeniden yaratmak için önemli bir iç dekorasyon parçası olarak görülmektedir. Beyaz duvarlar, süslemeler, dolaplar ve tezgahlar görsel olarak geri çekilmekte ve İskandinav evlerinin odaları gerçekte olduğundan daha büyük olduğunu hissetmektedir.

Sade renklerin tercih edilmei, İskandinav tasarımının renklilik ve canlılıktan yoksun olduğu anlamına gelmez. Çanak çömlek, kilim, minder ve parlak tonlardaki sanat eserleri, yaşamı ve karakteri ile canlı mekânlar yaratır.
İskandinav dekor ve tasarımının tüm bu prensipleri İskandinavya´nın “lagom” idealine ulaşmak için önemli adımlardır. İsveççe bir kelime olan ‘´lagom´´ - çok az değil, çok fazla değil doğru miktarda anlamına gelir. İskandinav tarzı evler; basit, düzenli ve verimli, sıcak ve davetkar, tipik özellikleri olan mekanlar yaratırlar.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler