İshal Etkisi Yapan Bitki Çayları

Kabızlık sorunu yaşa bağlı olmayan, her insanı yaşı fark etmeksizin etkisi altına alabilecek olan bir rahatsızlıktır.

İshal Etkisi Yapan Bitki Çayları

İshal Etkisi Yapan Bitki Çayları

 

Kabızlık sorunu yaşa bağlı olmayan, her insanı yaşı fark etmeksizin etkisi altına alabilecek olan bir rahatsızlıktır. Başka bir değişle kabızlık rahatsızlığı hem yetişkin hem yaşlı hem de küçük bebeklerde dahi görülebilen bir rahatsızlıktır. Kabızlık rahatsızlığına zamanında doğru müdahale edilmez ise bu rahatsızlık gelecekte çok daha farklı sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Kabızlık rahatsızlığından kurtulmanın pek çok farklı yöntemi bulunmaktadır. Fakat bu yöntemler arasında hem en iyisi hem de en zararsız olarak kabul edilen yöntem, ishal etkisine sahip olan bitki çayları ile uygulanan tedavi yöntemidir.

 

İşte bu sebeple bu yazımızda sizlerle ishal etkisi yapan bitki çaylarını, yani kişinin bağırsaklarını çalıştırarak rahatlatan bitkiler ile birlikte hazırlanan çay karışımı tariflerinden en çok bilinen ve kullanılan tarifleri paylaşacağız.

 

Keten Tohumu Çayı

 

Keten tohumu çayını hazırlamak için 20 gram kadar keten tohumu, 20 gram kadar dereotu tohumu ve 80 gram kadar da akdiken kabuğu bitkilerini tamamen ufalayın ve bunları iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımdan 1 yemek kaşığı kadar malzemeyi bir demliğin içerisine koyarak üzerine 200 mili gram kadar kaynar su ekleyin. Buhar ile birlikte en fazla 10 dakika kadar bu çayı demledikten sonra demlenen çayısüzün. Hazırladığınız bu çayı uyumadan 1 saat kadar önce yapın ve hepsini için. Hazırladığınız bu çaya ekstra tatlandırıcı eklemenize gerek yoktur.

 

Anason Çayı

Anason çayını hazırlamak için bir yemek kaşığı dolusu anason bitkisi, akdiken kabuğu, rezene ve meyan kökünü iyice ufaladıktan sonra iyice birbirleriyle karıştırın. Bu bitkilerin karışımından 1 yemek kaşığı dolusu kadar alıp çaydanlığa koyun ve çaydanlığın içine 200 mili gram kadar da kaynar su ekleyin. Karışımı en az yarım saat kadar demlenmeye bıraktıktan sonra süzün. Hazırladığınız anason çayını yemekten sonra sabah ve akşam birer bardak olmak üzere için.

 

Civanperçemi Çayı

Civanperçemi çayı yapımı için 40 gram kadar su yoncası, 40 gram kadar civanperçemi otu, 20 gram kadar kimyon ile 120 gram kadar akdiken kabuğunu iyice ufalayın ve sonrasında bu bitkileri iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımdan 20 gram kadar alın ve bir çaydanlığa koyduktan sonra, bir su bardağı kadar kaynar suyu üzerine dökün. Hazırladığınız çayı yarım saat kadar demlenmeye bırakın. Bu çayı uyumadan 1 saat önce ve sadece 1 bardak olmak üzere için.

 

Akdiken Kabuğu Çayı

3 yemek kaşığı kadar akdiken kabuğu, 1 yemek kaşığı kadar civanperçemi, 2 yemek kaşığı kadar ısırgan otunu güzel bir şekilde ufaladıktan sonra iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımdan 1 tam yemek kaşığı alıp üzerine 2 su bardağı kadar kaynar su ilave edin ve 10 dakika süre ile kaynamaya bırakın. Daha sonra elde ettiğiniz karışımıbir süzgeçten geçirin ve uyumadan 1 saat kadar önce 1 bardak kadar için.

 

Isırgan otu Çayı

Bu çay için 3 yemek kaşığı kadar akdiken kabuğu ile 1 yemek kaşığı kadar kokulu yonca ve 1 yemek kaşığı kadar ısırgan otunu iyice ufalayın ve hepsini bir kâsede karıştırın. Bu karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alın ve içerisine bir su bardağı kadar kanar su ekleyip en az 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Çayı iyice süzüp uyumadan öne 100 gramını için.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler