İftar Daveti İçin Nasıl Hazırlık Yapılır

Ramazan geliyor iftarın keyfi kalabalık çıkar.

İftar Daveti İçin Nasıl Hazırlık Yapılır

                Ramazan ayının en büyük güzelliklerinden biri aileyle, akrabalarla ve arkadaşlarla oturulan iftar sofralarıdır. İftar sofralarında yemek  yemek de bu sofraları misafirler için hazırlamak da ayrı bir keyiftir. Bu yazımızda şahane iftar sofraları hazırlamak için yapmanız gerekenleri sizler için kısaca özetleyeceğiz

Verdiğiniz iftar daveti için hazırlanırken önceden planlama yapmanız şart olduğu gibi, zamanınızı iyi kullanmanız büyük önem taşıyor.

Birkaç gün öncesinden vereceğiniz davette hazırlayacağınız yemeklere karar vermeniz, davetli listesini kontrol etmeniz, masa örtüsü, yemek ve çatal kaşık takımlarının temizliğinden emin olmanız, vereceğiniz davette sorun yaşamamız açısından en önemli noktalar arasında yer alıyor.

 

1)      Konseptinizi Belirleyin

İlk olarak yemeğin ana temasının belirlenmesi oldukça önemlidir. Örneğin hangi yörenin yemeklerini yapacaksınız? Karadeniz Mutfağı, Antep Mutfağı ve Osmanlı Mutfağı, Ramazan ayında en fazla kullanılan konseptler arasında yer alıyor. İlk olarak bu ana konsepti belirledikten sonra ana yemekler, tatlılar ve diğer yemekler bu ana tema etrafında birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Birbirinden farklı mutfakları kullanmaktan mümkün mertebe kaçının.

 

2)      Bazı Yemekler Önceden Yapılmalı: Örneğin Zeytinyağlılar ve Tatlı

Hazırlayacağınız iftar sofrası için bir gün önceden hazırlık yapmaya başlamanız, hem davet günü fazla yorulmanızı engeller hem de hazırlık sürecinin stressiz ve aksiliksiz geçmesini sağlar. Aynı zamanda zeytinyağlı ve tatlılar yapıldıktan bir süre sonra daha da lezzetlenirler. Dolayısıyla hem daha lezzetli yemekleriniz olur hem de iftar günü rahat edersiniz.

 

/resimler/2017-5/15/1626378382910.jpg

 

3)      Masa Düzenine Dikkat Edin. Her Şey Eksiksiz Olmalı.

Davet için kullanacağınız masa örtüsü ve yemek takımlarınızın doğru şekilde seçilmiş, birbirleriyle uyumlu parçalar olduğundan emin olun. Temizlik ve bir eksiklik olmaması da göz önünde bulundurmanız gereken diğer hususlardır. Bir gün önceden kontrol etmeniz, davet gününde sorun yaşama ihtimalinizi ortadan kaldıracağı gibi, varsa eksiklerinizi tamamlamanızı ve temizlik işlemini yapmanızı sağlar.

 

4)      Ana Yemek İftardan En Geç Bir Saat Önce Hazır Olmalı

Ana yemek olarak tercih ettiğiniz yemek neyse, iftardan bir saat kadar önce hazır olmasını sağlayın. Izgara yapacaksanız, en geç son yarım saatte hazır olacak şekilde organize olun.

 

/resimler/2017-5/15/1624446036955.jpg

 

5)      Davetlileriniz Geldiğinde Sofranız Hazır Olsun

İftar daveti sofrasını bir iki saat önceden hazırlamış olmanız size büyük fayda sağlar. Ana yemeği yapmaya başladığınızda, iftar masasını da hazırlamaya başlamanız zaman kazanmanızı sağlar. Servisin önceden hazır olması, masa düzenini de daha iyi kurmanıza yardımcı olur. Masanızı hazırladıktan sonra; hurma, zeytin, meyve gibi iftariyelikleri de masaya getirebilirsiniz. Ayıca masa kurulumunda evdeki diğer bireylerden yardım almanızı ve yükünüzü paylaşmanızı öneririz.

 

6)      Salata ve Meyveleri En Sona Bırakın

Salata ve meyve tabağını hazırlamayı en sona bırakmanız hem yiyeceklerin tazeliğini korumasına ve canlı görünmesine hem de zamanınızı iyi ayarlamanıza yardımcı olur. Bu nedenle salata ve meyve tabakları için kullanacağınız malzemeleri yıkayın ve yemekten yarım saat kadar önce hazır olmasını sağlayın.

 

7)      Son Olarak Her Şeyi Son Kez Gözden Geçirin

 

  • Servisler tam ve eksiksiz mi?
  • Masa düzeni herkesin her şeye ulaşabileceği şekilde sağlanmış mı?
  • Ekmekler dilimlenmiş mi?
  • Meyveler, zeytinyağlılar, ana yemek ve tatlılar hazır mı?

Son dakikalarda her şeyi tekrar gözden geçirin. Eğer yukarıdaki sorularda sorun yoksa misafirlerinizi sofraya davet edin ve servise başlayın. Keyifli iftarlar dileriz. Afiyet olsun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler