Hızlı Kalori Yakan Besinler--

Hızlı Kalori Yakan Besinler

Hızlı Kalori Yakan Besinler--

Günümüzde sosyal insanların beslenme alışkanlıkları üzerinde etkili olmuştur ve fast food beslenme tarzının hayatımızda daha sık yer almasını sağlamıştır. Yanlış, düzensiz ve sağlıksız beslenme ise beraberinde fazla kiloları getirmektedir. Peki tüm bunlardan kurtulmak için hızlı kalori yakan besinler nelerdir? Sizler için hızlı kalori yakan besinleri araştırdık.

 


Yeşil Çay

 

 

/resimler/2018-6/27/1611296052750.jpg

 

 

 

Listenin ilk sırasında hiç şüphesiz yeşil çay yer alıyor. Çünkü yeşil çay insanların metabolizma hızını arttırıyor ve kilo alım hızını yavaşlatıyor. Yağ yakımını da hızlandırdığı için günlük olarak 1-2 bardak tüketilmesi gereken bir içecektir. Düzenli olarak tüketilirse bel bölgesi yağlarının azalmasında da yardımcı olur. Ayrıca ödem attırıcı bir özelliği vardır.

 


Probiyotik Yoğurt

/resimler/2018-6/27/1613357930349.jpg

 

 

 

 

Sindirim sistemi üzerinde etkili olan probiyotik yoğurt yararlı bakteriler açısından zengin bir gıdadır. Metabolizma hızını arttırma etkisi olan bu besin kalori yakımını hızlandırır.

 


Kivi

/resimler/2018-6/27/1614038243432.jpg

 

 

 

Yağ yakımı açısından en sık tercih edilmesi gereken meyvedir. İçerisinde bulunan C vitamini ve lif oranı oldukça yüksektir. Lifli yapıda olması sayesinde sindirim sistemini hızlandırır. Kalori yakan bir meyvedir.

 


Tarçın

/resimler/2018-6/27/1614493400454.jpg

 

 

 

 

 

Özellikle yaz ayları yaklaşırken en çok tercih edilen baharattır. Ayrıca günlük düzenli olarak 1 gram tarçın tüketen kişilerin kan şekerlerinin %20 oranında düştüğü gözlemlenmiştir. İştahınızı kontrol altına almanızı kolaylaştırmaktadır ve yağ yakmanıza yardım etmektedir. Su tüketirken içerisine biraz atarak tüketebilirsiniz.

 


Greyfurt

/resimler/2018-6/27/1615048869446.jpg

 

 

 

Birçok kişinin ekşi olduğu için şeker ile birlikte tükettiği greyfurt günde 3 yarım şeklinde düzenli olarak tüketildiğinde kilo vermeye ve yağ yakmaya yardımcı. İçerisinde bulunan C vitamini sağlıklı bir metabolizma hızına ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

 


Yağ Yakımı İçin Tüketilecek Diğer Besinler

Kırmızı biber
Yeşil kabak
Sütlü kahve (şekersiz)
Domates
Balık
Süt ürünleri
Kırmızı meyveler
Maydanoz
Limon
Yumurta
Ananas
Kuş konmaz
Elma
Acı biber
Brüksel lahanası
Zencefil
Badem

 


C vitamini yoğun olan besinler

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için yağ yakmak istediğinizi biliyoruz. Ancak ilk olarak düzenli bir beslenme düzenine sahip olmanız gereklidir. Fast food alışkanlıklarınızı bir kenara bırakmalısınız. Günlük olarak 3 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz. Beslenme düzeninize yukarıda belirttiğimiz besinleri de ekleyerek kısa sürede fazla kalorilerden ve yağlardan kurtulabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler