Hijyen İçin Sürekli Değiştir Ürünler--

Hijyen İçin Sürekli Değiştir Ürünler

Hijyen İçin Sürekli Değiştir Ürünler--


Ev temizliğinde biz ne kadar dikkat etsek de bazı yerlere mikroplar yerleşir ve verimli temizlik yapabilmemiz için bu yerlerin sık sık değiştirilmesi gereklidir. Bu alanları temizlemek yerine sık sık değiştirerek evimizde istediğimiz hijyeni daha kolay sağlayabiliriz. İşte evinizde hijyen için sürekli değiştirmeniz gereken ürünler…

 

Kesme Tahtaları

Birçoğumuz kesme tahtalarını uzun zaman boyunca kullanırız. Ancak kesme tahtaları üzerinde birçok mikrop yaşamaktadır. Evlerinizde hijyen için et, sebze ve meyve doğrama tahtalarınız birbirinden ayrı olmalıdır. Bu sayede ette bulunan bakterilerin sebze ve meyvelere geçmesini önlemiş olursunuz. Bu tahtaların belirli periyotlarla değiştirilmesi gereklidir.

 


Çöp Kovaları

Çöp kovaları hem mutfak hem de banyoda en kirli alandır. Bu nedenle çöp kovalarının sık sık yıkanması ve sürekli olarak değiştirilmesi gereklidir. Çöp kovalarınızı haftada 1 defa anti bakteriyel temizleyicilerle yıkamanız gereklidir. Birkaç ay aralıklarla da değiştirmenizde fayda vardır.

 


Bezler

Evlerimizin her alanında temizlik için kullandığımız en temel malzeme bezlerdir. Bu nedenle temizlik bezleri içerisine mikroplar yerleşir ve bir süre sonra temizlikte o bezleri kullanmanızın bir anlamı kalmaz. Hem ev temizliği hem de mutfak temizliği için kullandığınız bezleri sık sık çamaşır makinesinde yüksek sıcaklıkta yıkamalısınız. Ayrıca bir temizlik bezini 6 aydan uzun süre kullanmamalı yenisiyle değiştirmelisiniz.

 


Süpürge Torbanızı Sık Sık Değiştirin

Ev temizliğinde en çok mikrop taşıyan araçlardan biri de süpürgelerdir. Çünkü evinizin her yerini bu araç ile temizlemektesiniz. Süpürgenizin ömrünü uzatmak ve temizlik esnasında etrafa mikrop yaymasının önüne geçmek için süpürgenizin torbasını sık sık değiştirmelisiniz. Ayrıca hava filtresinin de mikrop yaymaması için sık değiştirilmesi gereklidir. Süpürgenize yılda en az 1 kez servis bakımı yaptırmalısınız.

 


Bulaşık Makinesi Filtresini Değiştirin

Bulaşık makinelerinin daha sağlıklı ve verimli çalışabilmeleri için bulaşık makinenizin filtresini sık sık yıkamalı ve belirli periyotlarda değiştirmelisiniz. Çünkü bulaşık makinesi filtresi makinenizde ki birçok pisliği süzmektedir. Bu nedenle yeterli temizlenmediğinde ve değiştirilmediğinde bulaşıklarınız yeteri kadar temiz olmayacaktır.

 


Bulaşık Selelerini Değiştirin

Bulaşık seleleri mutfaklarımızda en az değiştirdiğimiz eşyalardan biridir. Fakat bulaşık selelerinin hijyen açısından sık sık değiştirilmesi gereklidir. Çünkü sürekli olarak ıslak olduğu için mikrop üremesi daha hızlı olacaktır. Ayrıca bir süre sonra dibinde kireçlenmelerde oluşacaktır.

 


Süngerleri Unutmayın

Mutfağınızda ki tezgah, dolap, ocak, bulaşık ve fırın gibi aklınıza gelebilecek her alanı sünger ile temizliyorsunuz. Bu nedenle süngerinizi sık sık dezenfekte etmelisiniz. Gün sonunda süngerlerinizi bulaşıkla birlikte makineye atabilirsiniz. Bu dezenfekte yollarından biridir. Bunun yanı sıra süngerlerinizi ayda 1 mutlaka değiştirmeye özen göstermelisiniz.

 


El Havluları

Banyo ve mutfaklarda kullandığımız el havlularının her gün kirlenmediğini düşünebiliriz. Ancak yapılan araştırmalar el havlularının en çok mikrop barındıran alanlardan biri olduğunu göstermektedir. Sürekli olarak nemli oldukları için mikrop ve bakteriler kolayca çoğalabilmektedir. Bu nedenle hem banyo hem de mutfakta ki el havlularını sık sık değiştirmeli ve yüksek sıcaklıkta yıkamalısınız.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler