Her Odanın Bitkisi Farklı Odaya Göre Bitki Seçimi-

Her Odanın Bitkisi Farklı Odaya Göre Bitki Seçimi

Her Odanın Bitkisi Farklı Odaya Göre Bitki Seçimi-


Gün içerisinde en zamanımızı geçirdiğimiz yer hiç şüphesiz evimizdir. Bu nedenle evimizin dekorasyonu psikolojimizi doğrudan etkiler. Ev dekorasyonunda temel yapı taşları mobilyalar, halı ve perdeler olsa da küçük dokunuşlarla evinizi daha şık ve daha ferah bir hale getirebilirsiniz. Evinizin farklı bölümleri için farklı tercih edilecek bitki farklıdır. İşte evinizin farklı bölümlerinin havasını değiştirecek bitki seçimleri…

 


Yemek Odası ve Salon İçin Bitki Tercihi

Hiç şüphesiz evimizin en sık kullanılan bölümleri yemek odası ve salondur. Burada kullanılacak bitkilerde bu doğrultu da tercih edilmelidir.
Devetabanı: Özellikle yeni bitki bakmaya başlayanlar için en ideal bitkilerden biridir. Devetabanı büyük ve geniş yapraklara sahip bir bitkidir. Fazla güneş alan yerleri sevmez. Bu nedenle salonunuzda ya da yemek odanızda istediğiniz yere koyabilirsiniz. Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır.
Cennet Kuşu Çiçeği: Evinizde tropikal esintiler yaşatacak bir bitkidir. Turuncu yaprakları sayesinde odanızın renklenmesini sağlar. Cennet kuşu çiçeği güneşi seven bir bitkidir. Bu nedenle genellikle güneş alan yerlere yerleştirilmelidir. Haftada bir sulanması yeterlidir. Ancak çok fazla güneş alıyorsa sulama aralığı biraz daha kısa tutulmalıdır.

 


Yatak Odası İçin Bitki Tercihi

Tüm günün yorgunluğunu atacağınız yatak odanızda yeşil bitkilerin tercihi ortamın huzurunu ve dinginliğini arttıracaktır. Yatak odasında çiçek olup olmama konusunda ikiye ayrılmaktadır. Biz yatak odasında çiçek isteyenler için uygun bitkileri seçtik.


Kurdele Çiçekleri: İnce, uzun ve dik olmayan yeşil yapraklara sahip bir bitkidir. Güneş ışığını direkt olarak sevmeyen bir bitki olduğu için yatak odasında rahatlıkla kullanılabilir. Haftada bir sulamak yeterli olacaktır.


Paşa Kılıcı: Kurdele çiçeğine benzer bitkidir. Ancak yaprakları biraz daha kalındır ve dik durur. Paşa kılıcı bitkisi de güneşi doğrudan sevmeyen bir bitkidir. Ortalama olarak ayda bir sulanır. Ancak odanın sıcaklığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Mutfak İçin Bitki Tercihi
Mutfak evin en nemli alanıdır. Bu nedenle de birçok bitkinin yetişmesi için en elverişli koşullara sahip alanıdır. Burada yetiştireceğiniz bitkiler biraz daha tüketime yönelik olabilir.


Otlar: Nane, maydanoz, fesleğen ve adaçayı gibi saksı da rahatlıkla yetiştirebileceğiniz bitkiler mutfağınız için en doğru tercih olacaktır. Mutfağınızın hoş bir kokuya sahip olmasına ve salatalarda kullanmanıza olanak sağlar. Bu bitkiler güneş ışığını çok sevmektedir. Haftada 2-3 defa sulamak gereklidir.


Pothos Sarmaşığı: Bu bitkinin en temel özelliği havayı temizlemesidir. Otlar gibi cam önünde bulunmasına gerek yoktur. Mutfağınızın daha samimi bir ortama sahip olmasını sağlar. Aşırı güneş görmeyen bir yerde haftada bir defa sulayarak bakabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler