Hayvanların Pisliği Nasıl Temizlenmelidir?

Hayvanların Pisliği Nasıl Temizlenmelidir?

Hayvanların Pisliği Nasıl Temizlenmelidir?

 

  Eğer ki hayvanın pisliği koltuğunuza bulaştıysa boraksı kullanarak macun uygulaması yapabilirsiniz. Macunu hayvanın pisletmiş olduğu koltuğunuza uygulayın ve kurumasını bekleyin. Ardından elektrik süpürgesi ya da fırça ile süpürün.

  Döşeme ya da koltuğunuza bulaşmış olan hayvan pisliğini temizlemek için lekenin üst kısmına hemen bir soda dökün ve bekletmeden bir kâğıt havlu ile emdirme işlemini yapın. Bir sonraki sabah hala eşyanızın üzerinde koku duruyor ise o bölgeyi karbonat yardımı ile kaplayın ve bu halde 2 gün süresince bekletin. Ardından elektrik süpürgesi yardımı ile bölgeyi iyice süpürün veya dilerseniz soda ile emdirme işlemini yaptıktan sonra bir sonraki gün o bölgeye 10 cm kalınlığında karbonat ile kaplayın ve bir sonraki gün orayı süpürün.

  Eğer ki karşınızdaki leke kedi ya da köpek idrarı lekesi ise vakit kaybetmeden 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ile soğuk suyu karıştırın. Daha sonra bu karışımın köpüğünü alarak lekeli olan kısmı iyice kaplayın. Ardından beyaz sirke ve su karışımını yaparak bu bölgeyi iyice yıkayın. Eğer ölçüye ihtiyacınız oluyor ise o halde 8 ölçü su ile 1 ölçü sirke karışımını size ölçü olarak verebiliriz. Son olarak saç kurutma makinesi kullanarak sadece soğuk hava ile bölgeyi kurutun.

  Leke ya da lekenin kokusu hala geçmemiş ise o halde 1 ölçek kadar hidrojen peroksit ve 1 yemek kaşığı kadar da karbonatı karıştırın ve üzerine 1 yemek kaşığı kadar da bulaşık deterjanını ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımı lekeli olan bölgeye yalnızca temiz bir sünger yardımı ile uygulayın. Bu bölgeyi iyice kuruttuktan sonra elektrik süpürgesi ile bölgeyi süpürün.

  Yukarıdaki işlemler yerine lekeli olan bölgeye sadece soda dökerek ve ardından 1 ölçek kadar hidrojen ile 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanını yalnızca 1 yemek kaşığı kadar karbonat ile karıştırın ve lekeli olan kısma bu karışımı uygulayın. Bu karışım sayesinde bölgede ne koku ne de leke kalmayacaktır. Uyguladığınız bu karışım uçucu olduğu için fazlalığı dökmenizde herhangi bir sakınca yoktur.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.