Hangi Tava İhtiyaçlarımıza Daha Uygun

Tava Alırken Neye Dikkat Etmemiz Gerekiyor

Hangi Tava İhtiyaçlarımıza Daha Uygun

Her evde mutlaka bulunması gereken tavalar özelliklerine göre farklı lezzetler sunmaktadır. Yeni bir tavaya ihtiyacınız olduğunda mutlaka hangi amaçla kullanacağınız ve hangi yemekleri pişireceğinizi göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Yapmış olduğunuz yemekler her tavada aynı lezzeti sunmayabilir. Tava seçiminde zorlanıyor ve kararsız kalıyorsanız kullanım amacına uygun tavaları gelin birlikte inceleyelim.

Granit Tavalar

Yüksek ısıya dayanaklı olan granit tavalar son zamanlarda mutfaklarımızda yerini almaya başladı. İçeriği itibariyle doğal granitlerden oluşan tavalar uzun ömürlü olmasının yanı sıra sağlığa zararlı olmayan bir pişirme aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. . Uzun süreli pişmesi gereken yiyeceklerinizi granit tavalarda pişirebilir ve lezzetiyle harikalar yaratabilirsiniz. Yüzeylerinin yapışmaması krep pancake gibi yiyecekleri yapmanıza imkân sağlamaktadır. Tavanın bir diğer özelliği ise çok fazla yağ kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Et ürünlerini Granit tavalarda kullanmak daha ayrıcalıklıdır.  Metal ürünler çizilmeye neden olacağından yemek yaparken sivri olmayan tahta gereçleri tercih etmek tavanızın uzun ömürlü olabilmesi için önemlidir. Ayrıca tercih ettiğiniz tahta ve silikonlu gereçler sağlığımız içinde tehdit oluşturmamaktadır.

Seramik Tavalar

Granit tavalara göre bütçe dostu olan Seramik tavalar tahta kaşıklar ile kullanıldığında çizilme gibi sorunlarla karşılaşmayız. Sulu yemekler ve soslu yemekler yapmak istediğinizde seramik tavları kullanmak daha avantajlı olacaktır. Seramik tavaların diğer tavalara göre bir dezavantajı var oda bulaşık makinalarında kullanılmaması yönündedir. Kaygan bir yapısı olması sayesinde kolaylıkla temizlenebilir. Seramik pişirme kaplarında da çelik tencerelerde olduğu gibi sulu yemekler yapabilirsiniz.

Demir Döküm Tavalar

Demir döküm tavların yüksek ısıya dayanıklı olmaları onları fırınlarda da kullanmamıza imkân sağlamaktadır. Demir döküm tavalarda pişen yemeklerin lezzeti diğerlerine göre daha ön plandadır. Demir döküm tava çabuk çizilebilen bir yapıya sahiptir. Çizilen tavlar ilerleyen süreçte olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Sebze ve et yemeklerin vazgeçilmez tavası olan demir döküm tavalar. Isıyı her yere eşit miktarda dağıtabilmektedir. Kurabiyeler ve broeniler için harika bir seçim olarak değerlendirilebilirsiniz. Sıcaklığı uzun süre sakladıkları için enerji tasarrufu elde edebiliriz. Dezavantajı ise ağır olmaları yönündedir.

Teflon Tavalar

Her evde bulunan ve diğer tavalara göre daha uygun fiyatlı olan teflon tavlar içerisinde her türlü yemeği pişirmeye olanak sağlamaktadır. Teflon tavlar doğru bir şekilde kullanıldığında uzun ömürlü olabilmektedir. Teflon tavalar genellikle yemeklerimizi ısıtmak içinde kullandığımız bir tava olarak karşımıza çıkmaktadır.  Yağsız ya da az yağlı bir şekilde gıdaları pişirebilirsiniz. Metal ve sivri ürünler, çizebildikleri için teflon pişirme kaplarına uygulanmamalı. Yapışmaz özelliği sayesinde teflon tavalarda yumurta, teflon tencerelerde pilav, sote gibi yemekler pratik bir şekilde pişirilir.

Çelik Tavalar

Çelik tavalar genellikle kızartmalar için kullanılmaktadır. Patates kızartmaları, tavuk kızartmaları ve balık kızartmak için birebirdir. Çelik yapısı itibariyle kararmalar görülebilmektedir. Yüzeylerinin çabuk çizilmeleri eksi yönde kaydedilecek bir özelliktedir.  Çelik pişirme kapları, sulu yemek yapmak için oldukça uygun.

Bakır Tavalar

Bakır tavaların kullanımı oldukça eskiye dayanmaktadır. Günümüzde de kullandığımız bakır tavalar genellikle yumurta, sucuklu yumurta ve mumlama gibi yiyecekleri pişirmemizde bizlere yardımcı olmaktadır. Bakır tavalar zamanla kararabilir ve belirli zamanlarda kalaylamak yeniden kullanımı için avantaj sağlayabilir. Yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekmektedir. Düzenli olarak kalaylanması ve bakımının yapılması gerekiyor. Aksi takdirde alaşımlar gıdaya geçebilir ve bu da zehirlenmelere neden olabilir. Isıyı çabuk iletilir ve hızlı bir şekilde soğurlar.

 


Anahtar Kelimeler: Hangi İhtiyaçlarımıza Uygun

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler