Hangi Bitki Çayı Strese İyi Gelir

Şifalı bitkilerin mucizevi faydalarına tanık olun

Hangi Bitki Çayı Strese İyi Gelir

Şifalı bitkiler günümüzden çok uzak zaman dilimlerinde de kullanılan bir tedavi yöntemidir. Alternatif tıp tercih edenler için vazgeçilmez çaylar özellikle sinir, stres, yorgunluk ve soğuk algınlığı gibi durumlarda tercih edilmektedir. Günlük stres ve yaşam kaygısının getirmiş olduğu problemler karşısında günlük olarak tüketebileceğiniz bir ya da iki bardak bitki çayı sinirlerinizin yatışmasına ve kaygıların yok olmasına karşı önemli bir etki yaratabilir. Hayatınızda var olan stres ve kaygı durumu uzun günler boyunca sürüyor ve etkisinden çıkamıyorsanız mutlaka doktorunuza başvurun ve sizin için oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı tedbirinizi alın. Şifalı bitkilerin mucizevi faydalarına gelin hep birlikte bakalım

Melisa çayı

Melisa çayı son yıllarda en çok tüketilen çaylar arasında yer almaktadır. Lezzeti ile insanları cezbeden bitki çayı lezzetinin yanı sıra önemli faydaları vardır. Melisa çayı aynı zamanda kovan otu ve limon nanesi isimleriyle de ön plana çıkmaktadır. Melisa çayının antiseptik özellik göstermesi sebebiyle uçuk, yara, sinek ısırığı ve kızarıklıklar gibi basit cilt problemlerinde de kullanılmaktadır. En önemli özelliği ise uykusuzluk sırasında tüketimi gerçekleştiğinde kişiyi rahatlatır ve iyi bir uykuya hazırlar. Stresli ve kaygılı dönemlerde günde 2 yâda 3 bardak melisa çayı sinirlerinize iyi gelecektir.

Lavanta Çayı

Lavantanın muhteşem kokusu ve tadını bilmeyen yoktur. Peki, lavanta çayının strese ve kaygıya iyi geldiğini biliyor muydunuz? Lavanta uzmanlar tarafından geçmişten günümüze kadar bu çayın stres ve kaygı giderici özellikleri taşıması sebebiyle tavsiye edilen bir üründür. Lavanta çayı uyku problemi çeken kişilerinde tercih ettiği bir bitki çayıdır. Uyku sorunu çekiyorsanız yatmadan önce mutlaka bir bardak melisa çayı tüketmelisiniz.

Sibirya Ginsengi çayı

Stres ve kaygıya iyi gelen bu çay Çin ve Rusya dâhil olmak üzere doğu ülkelerinde en çok tercih edilen bir bitkidir. Sibirya Ginsengi çayı ülkemizde fazla bilinmemektedir. Gün geçtikçe faydalarının farkına varan kullanıcılar özellikle stresli ve kaygılı durumlarda bu çay tüketildiğinde önemli sonuçlar verdiğine şahit olmaktadırlar. Bu harika bitki aynı zamanda grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda önemli bir etkiye sahiptir.

Meyankökü Çayı

Mide hastalıklarına birebir etki gösteren meyankökü çayı aynı zamanda grip soğuk algınlığı, ödem ve kaşıntı gibi durumlarda oldukça etkilidir. Meyankökü çayı düzenli olarak tüketildiğinde sinir ve stres kaynaklı sorunların yok olduğuna dair gelişmeler elde edebilirler. Yemeklerden sonra meyan kökü çayı tüketirseniz, hazımsızlığı giderecektir. Vücudunuzda ödem oluşumunu da önleyecektir. Meyan kökü çayı aynı zamanda akciğer içindeki bronşlarda tıkanma varsa bu sorunun çözülmesine yardım eder.

Ada çayı

Ada çayı günümüzde en çok tüketilen ve tercih edilen bitkisel çaylardan bir tanesidir. Günde 1 yada 2 bardak adaçayı tüketimi uykusuzluğa iyi geldiği gibi sinirlerin yatıştırılmasını da sağlamaktadır. Hem sakinleştirici özelliğinin bulunması hem de hazımsızlık gibi problemin üstesinden gelmesi onu  en çok tercih edilen bitki çayı yapma özelliğini kuvvetlendirmektedir. Antioksidan özeliği sayesinde vücudu zararlı maddelerden korur ve oluşabilecek hastalıklara karşı koruma sağlar.

Papatya çayı

Papatya çayının faydaları saymakla bitmez uzun yıllardır kullanılması ve tercih edilmesi bunu kanıtlıyor niteliktedir. Sinirlerinizin yatışmasına ve günlük stresten uzak durmanızı sağlayacak olan bu bitki çayı mucizelerle dolu sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Anti bakteriyel özelliği sayesinde vücut sağlığımız için güçlü bir kalkan görevi gören bu şifalı bitki vücut direncini arttırmasının yanı sıra mantar ve çeşitli cilt sorunlarının da önüne geçer

Sarı kantaron çayı

Estetik bir görünüme sahip olan şifalı bitkimiz üzerindeki delikler sayesinde bin bir delik otu ismiyle de anılmaktadır. Görünümünün muhteşemliğiyle adeta huzur veren bu bitki özelliği sayesinde de huzur vermektedir. Stres ve kaygıdan oluşan sorunların önüne geçen Sarı Kantaron çayı aynı zamanda ciltteki yaralara, kesiklere, yanıklara ve egzamaya da iyi gelmektedir. Antiseptik özelliği sayesinde hücre yenilenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Hazmı kolaylaştırırken sinirleriniz gevşemesine önemli derecede etki eder. Bu şifalı bitki adet dönemlerinde dönemsel sancıları hafifletmesiyle de kendisinden söz ettirmektedir. Hormon seviyelerinin dengelenmesinde destekçi bir görev üstlenen sarı kantaron çayı, tiroid sorunu yaşayanların hayatını kolaylaştırır. Sarı kantaron çayı faydaları ile kullanıcıların hayatında rahatlatıcı ve kolaylaştırıcı bir rol oynar.    

Kedi Otu

Kedi otu çayı geleneksel tıpta ve alternatif tıpta uzun zamanlardan beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Çiçeklerinin parfüm yapımının da kullanılmasından sonra kökleri uyku verici ve rahatlatıcı etkilere sahiptir. Baş ve kas ağrılarına iyi geldiği gibi adet öncesi sendromlarda da etkili bir yapıya sahiptir.

Çarkıfelek çayı

Genellikle süs bitkisi olarak kullanılmaya çalışılan bu bitki aynı zamanda birçok faydaya sahiptir. Gün içerinde yaşamız olduğunuz stres ve buna benzer durumlarda tüketilen Çarkıfelek çayı sinirlerinize iyi gelecek ve size huzur verecektir. Geceleri uyuyamama ve uykuya dalamama gibi durumlarda tüketildiğinde iyi bir uykuya geçiş evresi yaşayabilir ve bu uykusuzluk sebebiyle oluşacak olan stresten ve huzursuzluktan uzak bir gün geçirebilirsiniz.

Nane Çayı

Nane çayı listemizin en son sırasında yer almasına rağmen etkileri ilk sıralarda yer alacak kadar kuvvetli ve önemlidir. Günlük yaşamın getirmiş olduğu stres, kaygı ve yorgunlukların önlenmesi için kullanılan ve en çok tercih edilen bu şifalı bitki önemli etkilere sahiptir. Nane çayı aynı zamanda baş ağrıların tedavisinde de uzun yıllardan beri kullanılan bir bitkidir.

 


Anahtar Kelimeler: Hangi Bitki Strese Gelir

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler