Hangi Bitki Çayı Hangi Rahatsızlığa İyi Gelir?

Her Soruna İyi Gelen Çaylar.

Hangi Bitki Çayı Hangi Rahatsızlığa İyi Gelir?

Bitki çayları doğal olmaları ve zararsız olmaları(alerjik durumlar vs. hariç) önemli şifa kaynakları arasında yer alması cazibesini arttırıyor. Peki, hangi bitki çayı hangi alanda etkili? Gelin hep birlikte öğrenelim:

1. Daha huzurlu bir hayat için: Papatya Çayı

Düzenli papatya çayı tüketimi ile stres sebepli uyku sorunlarınızdan kurtulabilir, eskiye nazaran daha derin ve huzurlu bir uykuya sahip olabilirsiniz. Anlaşılan tam bir doğal antidepresan. İçerdiği alfa bisabolol ve azulene mide yanması ve ülser türevi mide hastalıklarına iyi gelen papatya çayı üstelik kadınların adet dönemlerinde hissettiği gerginliğin ve sancılarının da alt seviyelere düşmesini sağlıyor. Yarım yaşını doldurmuş çocuklarda gaz spazmının önlenmesi için de kullanılabilen bu doğal mucizeden zarar görmemek için kurutulmuş papatyaları güvenli bir yerden satın almak gerekiyor, çünkü ne yazık ki kimi papatya çeşitleri zehirli olabiliyor ve sizi sağlığınızdan edebilir.

2. Saç dökülmesini önlemek için: Defne Çayı

 Antiseptik özelliği bulunan bu çay da papatya çayı gibi uykusuzluk probleminin çözülmesine yardımcı olup güne daha dinç başlamanızı sağlıyor. Defne çayının hazmı kolaylaştırıcı ve saç dökülmesini engelleyici özellikleri de bulunuyor.

3. Cildinizin genç kalması için: Beyaz Çay

Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan beyaz çay yağ üretimini de baskıladığından düzenli içilmesi halinde fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Kanserin ortaya çıkmasına sebep olan serbest radikalleri azaltıp hastalık ile mücadelede önemli bir görev üstleniyor. Cildin güzel kalmasını sağlayıp kırışıklıkları ortadan kaldırıyor. Damarları genişletip kalp sağlığını koruyan beyaz çay kolesterolün de düşürülmesine destek oluyor.

4. Anne sütünün verimini artırmak için: Rezene Çayı

Yarım yaşını doldurmuş bebeklerden yetişkinlere kadar her yaş grubu için çeşitli yararları olan rezene çayı kasları yumuşatır ve spazmlara iyi gelip şişkinlik ve gazı ortadan kaldırır, anne sütü üretimini artırır, menopoz döneminde ve adet dönemi öncesinde ortaya çıkan sendromlara karşı kişinin ruh sağlığını da destekler.

5. Fazla kilolardan kurtulmak için: Yeşil Çay

Metabolizmanın hızlanmasını sağlayıp yağ yakmayı kolaylaştıran yeşil çay sindirim enzimlerine etki edip daha hızlı kilo vermenin önünü açar. Düzenli tüketilmesi durumunda deri altındaki karın yağlarını azaltmak ve kandaki trigliseritin seviyesini düşürmek, içerisindeki yüksek antioksidan sayesinde kanser gibi rahatsızlıkları önlemek gibi etkileri de bulunuyor.

6. Bağışıklık güçlendirmek için: Ihlamur Çayı

Sonbahar ve kış dönemlerinde soğuk algınlığı ile grip karşısında kullanılan en etkili geleneksel silahlardan biri olan ıhlamur çayı bu tip hastalıklardan korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Öksürüğün azalmasını sağlayıp boğazda meydana gelen hasarı azaltır, ağrı kesici ve iltihap azaltıcı etkileriyle birçok şikâyeti ortadan kaldırır. Terlemenin önünü açtığı için hastalık esnasında vücudu rahatlatır, sakinleştirici özelliğiyle stresi azaltır.

7. Mide bulantısını geçirmek için: Nane Çayı

Bünyesindeki antioksidan sayesinde tümör, virüs ve bakteriler karşısındaki mücadelede vücudumuzun daha güçlü hale gelmesini sağlayıp aynı zamanda mide bulantısı, mide yanması gibi rahatsızlıkların etkilerinin azaltılması amacıyla da tüketiliyor.

8. Sindirim sistemini güçlendirmek için: Anason Çayı

Türkiye´de çok fazla tüketilmeyen anason çayı sindirimi kolaylaştırıp gaz problemini ortadan kaldırır. Sindirim sistemine güç verip sindirimi kolaylaştırır. Üstelik bedene sakinleştirici bir etki de yapar, kalp ritmi ve kan basıncının düzenini korumasını destekler.

9. Doğal antibiyotik için: Ada Çayı

Ada çayı yapımında kullanılan yaprakların bünyesindeki doğal antibiyotik ile birlikte bağışıklık sistemi güçlenir, soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda bakterilerin çoğalması önlenip kişinin hastalıktan daha hızlı kurtulması sağlanır, hafızayı kuvvetlendirip beyin gelişimini destekler.

10. Kronik yorgunluğu geçirmek için: Kuşburnu Çayı

İçeriğindeki C, B1 ve B12 gibi vitaminlerin de desteğiyle bedene dinçlik veren ve bağışıklık sisteminin gücüne güç katan, bitki çayları arasında belki de en çok tüketilen ürün olan kuşburnu çayı antioksidan özelliği sayesinde vücudu enfeksiyona karşı kalkan oluşturup,  göz sağlığımızı korur.

11. Depresyondan kurtulmak için: Melisa Çayı

Sakinleştirici özelliği sayesinde düşük ve orta depresyon ile mücadelede etkili bir şekilde kullanılan melisa çayı aynı zamanda gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sistemi ile alakalı problemlerin ortadan kaldırılması için takviye bir kuvvet niteliğinde olduğu gibi beynimizin öğrenme ve algılama işlevlerinin artmasını da sağlanıyor.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler