Hamilelikte Zehirlenme

Zehirlenmenin Hamilelik ve Bebek Üzerinde Etkisi

Hamilelikte Zehirlenme

Hamilelikte Zehirlenme

  Gebelik döneminde zehirlenme genellikle bir takım bakteriler ve bu bakterilerin de toksinlerle karışmış besinlerin tüketiminin sonucunda ortaya çıkmaktadır. Zehirlenmenin sonucunda, ishal, baş dönmesi, karın ağrısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Bu durum toplumda sıklıkla mide üşütmesi olarak adlandırılır. Bu semptomlarının yanında bazen karın ve mide krampları da yaşanabilmektedir.

  Zehirlenmiş olmanın getirdiği belirtiler 1-2 saat içerisinde ortaya çıkabildiği gibi 2 gün sonra da bu belirtiler kendisini göstermeye başlayabilir. Aynı besini tüketen her bireyde zehirlenme gerçekleşmemiş olabilir. Gebelik dönemindeki zehirlenmeler genellikle yaz aylarında sıklıkla kendisini gösterir. Tatil mekanları ya da toplu yemek dağıtan şirket yemeklerinden dolayı zehirlenen insan sayısı da oldukça fazladır. İçerisinde mayonez bulunan besinler, süt, yoğurt, krema içeren besinler, tavuk, et ve deniz ürünleri bu tarz toplu yemek verilen yerlerde daha da dikkat edilmesi gereken yiyeceklerdendir.

Zehirlenmenin Hamilelik ve Bebek Üzerinde Etkisi

  Gebelikte yaşanmış olan zehirlenme sonucunda annenin vücudunda çok fazla sıvı kaybı yaşanmamış, genel olarak sağlığı çok fazla etkilenmemiş ve uzun süreç boyunca devam eden bir ateş söz konusu olmamış ise hem gebelik hem de annenin karnındaki bebek konusunda bu durum çok tehlikeli olmaz. Ancak hamile kişi tedavi edildikten sonra kesinlikle bebeğin de sağlık durumu kontrol edilmelidir.

Gebelikte Zehirlenme Tedavisi

  Gebelik döneminde yaşanmış olan besin zehirlenmesinde genellikle bir müdahale gerekmeden kendiliğinden yok olmaktadır. Fakat durum ne olursa olsun geçecek diyerek beklenmemeli ve hemen bir doktora başvurulmalıdır.

Hamilelikte Zehirlenmeleri Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

  Zehirlenmenin türü fark etmeksizin mutlaka çok fazla dikkat edilmelidir. Mesela ellerin temizliğine çok dikkat etmek gerekmektedir. Bozulma tehlikesi olan, son kullanma tarihi yaklaşmış besilerden uzak durulmalıdır. Dondurulmuş gıdalar, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri, çiğ et tüketimi gibi gıdalardanuzak durulmalıdır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler