Hamilelikte Cilt Sorunları

Hamilelikte Cilt Sorunları

Hamilelikte Cilt Sorunları

 

  Gebelik döneminde anne adaylarının vücutlarında birçok değişiklik meydana gelmektedir. Anne adaylarının bu değişimlerden etkilenmelerini en aza indirebilmek için vücutlarının bakımına oldukça önem vermeleri gerekmektedir.

Hamilelik Döneminde Vücut Bakımına Nasıl Dikkat Edilir?

  Gebelik döneminde bir kadının vücudunda değişimler oldukça hızlı meydana gelmektedir. Bu değişim yalnızca kilodaki artık ve vücudun görünüşünün değişmesinden ibaret değildir. Farklı farklı hormonsal faktörlerden dolayı bütün vücut bu dönemden etkilenmektedir. Tırnaklarda, saçlarda, diş ve diş etlerinde, ciltte birçok farklı değişim meydana gelmektedir.

Hamilelik Döneminde Ciltte Meydana Gelen Değişiklikler Nelerdir?

  Tabii ki gebelik döneminde değişimde en çok dikkat çeken yer cilttir. Anne adaylarının ciltlerinde meydana gelen çatlaklık, kuruluk, ciltte koyulaşma, sivilcelerin artışı gibi pek çok farklı değişim ve sorun meydana gelmektedir.

Böyle Durumlarda Anne Adayları Neler Yapabilir?

  Bir anne adayının hamileliği boyunca vücut bakımına ve hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Örneğin ciltte kuruluk yaşayan bir anne adayının normal sabun yerine içerisinde gliserin bazı bulunduran sabunlar kullanması önerilmektedir. Banyo yaparken vücut yağlarının kullanılması ve banyodan çıktıktan sonra kesinlikle nemlendirici krem kullanılması önerilmektedir. Karın, kalça ve göğüs bölgesinde meydana gelecek çatlaklıklar için ise istikrarlı bir şekilde kakao yağı, badem yağı veya çatlak kremleri sürülerek masaj yapılması gerekmektedir.

  Gebelik döneminde ciltte meydana gelen renk değişimleri ve lekeler kalıcı değillerdir. Doğumdan sonra bu izlerin geçmesi muhtemeldir. Bu lekeler gün içerisinde kadınlar tarafından kozmetik ürünler ile kapatılabilmektedir. Gece yatmadan önce cilde mutlaka temizlenmesi ve gözeneklerin açılması için tonik uygulanmalıdır. Cildin hassaslaştığı dönemlerde yazın güneşe çıkmadan önce zararlı ışınlara karşı yüksek faktörlere sahip koruyucu güneş kremleri sürülmesi gerekmektedir.

Hamile Kadınlar Banyo Yaparken Nelere Dikkat Etmelidir?

  Gebe kadınlara vücutlarının temizliğini sağlamaları için her gün banyo yapmaları tavsiye edilmektedir. Burada en çok dikkat edilmesi gereken durum ise ıslak zemin üzerinde kayıp düşmek engellenmiş olmalıdır. Her ihtimal karşı da banyonun kapısı kilitli olmamalıdır. Banyo yapılacak suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması gerekmektedir. Yaklaşık 36-37 derecelik su sıcaklığı ideal sayılmaktadır.

Hamilelik Döneminde Vajinal Temizlik Nasıl Yapılmalıdır?

  Gebelikte en çok şikâyet edilen konuların başında gelmektedir. Gebelik dönemi boyunca vajinanın PH değerlerinde ve doğal yapısında meydana gelmiş olan değişiklikler sebebiyle akıntılar fazlalaşır, iltihap yapma riski de artar. Eğer ki çok fazla miktarlarda yeşil ve sarı renkli kokusu sizi oldukça rahatsız eden bir akıntı meydana gelirse hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Kadın hastalıkları uzmanları tarafından uygun görüldüğü takdirde ağız yolu ile ilaç kullanma veya vajinal filtre kullanımı önerilmektedir. Bunların dışında gebe kadınların gün içerisinde kendilerini daha rahat hissetmeleri için günlük pet kullanmaları önerilmektedir. Bu bölgenin nemli kalmaması için dar pantolonlar, sıkı iç çamaşırları, sentetik çamaşırlar kullanılmamalıdır. Hamilelik süresince vajinal duş önerilmemektedir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler