Hamam Böceğinden En Doğal Yöntemlerle Nasıl Kurtulursunuz?

Hamam böcekleri evlerin belası olarak geçmektedir. Evi hamam böcekleri bastığı zaman onlardan kimyasal kullanmadan kurtulmak pek kolay olmasa da asla imkansız değildir.

Hamam Böceğinden En Doğal Yöntemlerle Nasıl Kurtulursunuz?

Hamam Böceğinden En Doğal Yöntemlerle Nasıl Kurtulursunuz?

Hamam böcekleri evlerin belası olarak geçmektedir. Evi hamam böcekleri bastığı zaman onlardan kimyasal kullanmadan kurtulmak pek kolay olmasa da asla imkansız değildir. Bu yüzden kimyasal kullanmak istemeyen ev sahipleri için doğal birkaç öneri bulunmaktadır.

1. Temizleyin, temizleyin ve sürekli olarak tekrar temizleyin

Evlerde bulunan birçok zararlı haşere gibi hamam böcekleri için de kurtulma yöntemi olarak ilk temizlik seçilmelidir. Çünkü hamam böcekleri özellikle mutfak tezgahlarını ve de yağlı ortamları sevmektedir. Ortamı yağlı bıraktığınızda da oraya büyük bir hızla geleceklerdir. Bu yüzden mutfağınızda temizlik yaparken herhangi bir yerde yemek kırıntılarının olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Asla bulaşıklarınızı kirli olarak akşamdan yıkamayıp sabaha kadar bekletmemelisiniz.

2. Çatlaklarınızı ve delikleri kapatın

Tezgah kısmınızda, kilerlerinizde ya da duvar ile süpürgeliğin arasında bulunan o ufacık deliği mutlaka kapamanız gerekmektedir. Bu böcekler en ufak deliklerden bile geçebilir özelliğe sahiplerdir. Bu böceklere geçiş alanı bırakmamak için en küçük deliklerin bile kapatılması gerekmektedir.

3. Lavabonuz su kaçırmasın

Lavabonuzun mutlaka su kaçırmadığından emin olmanız gerekmektedir. Hamam böcekleri aç kaldıklarında birkaç gün yaşayabilmektedir. Bu onlar için sorun değildir. Fakat susuz kaldıklarında yaşayamazlar. Su ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri de onların hayatta kalmalarını sağlayacaktır. Eğer ki evinizde hamam böcekleri ile mücadeleniz var ise mutfaklarınızda alt kısmında su bulunacak bir çiçeği dahi yetiştirmemelisiniz.

4. Doğal bir hamam böceği yemi yapın

Üç parça olan borik asidin içerisine toz şekeri karıştırın. Borik asit hamam böceklerini öldürürken, şeker hamurları ise besler. Borik asit hayvanlar ve de insanlar için zehirli olmasa da rahatsız edici özelliğe sahiptir. Bu yüzden çocukların ve evcil hayvanların bu karışımdan uzak durmaları gerekmektedir. Bu karışımı yaptıktan sonra ocak altına, bulaşık makinesi altına, lavabo altına, buzdolabı arkasına, dolapların etrafına, kilerin etrafına serpin. Bu hamam böceklerinden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

5. Uzmanlardan yardım alın

Hamam böceği ya da daha farklı hayvanlardan başınız dertte ise ve baş edemeyeceğiniz derecede büyük bir istila varsa hemen haşere kontrol şirketleriyle iletişime geçmelisiniz. Sizler onlarla başa çıkayım derken daha fazla üremeleri için zaman vermiş olabilirsiniz. Bu yüzden hızlı olmakta yarar olacaktır.

6. Evinizi serin tutun

Hamam böcekleri daima sıcak havadan yanadır. Bu yüzden evlerinizi mümkün olduğunca serin tutmalısın. Evlerde yerden ısıtma kullanılması hamam böceklerini çekecektir. En azından yerlerin serin kalmasını sağlayarak haşereleri daha fazla uzak tutabilirsiniz.

7. Onları öldürün

Hamam böceklerini gördüğünüz anda onları öldürmek isteyeceksinizdir. Kimyasal bir sprey kullanmak istemiyorsanız eğer bir şişenin içerisine su ve sabun birleştirerek bir sprey şişesi içerisine koyun. Hamam böceğini gördüğünüzde bu karışımı onun üzerine sıkın. Hamam böcekleri ciltlerinden nefes aldıkları için sabun onların cildini tıkayacak ve ölmesini sağlayacaktır. Fakat bunun son çareniz olduğundan emin olun. Ne olursa olsun onların da birer canlı olduklarını unutmayın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler