Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler-

Hareketsizlik ve yetersiz, dengesiz beslenme

Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler-

Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler


Herkesin günlük hayatta sıklıkla karşılaştığı ruhsal ve fiziksel yorgunlukla kendisini gösteren halsizlik; uyku bozuklukları, uzun süren ve ağır geçen rahatsızlıklar gibi pek çok nedenler sebebiyle gerçekleşebilen halsizlik mevsim geçişlerinde de sıklıkla görülür.
Hareketsizlik ve yetersiz, dengesiz beslenme de halsizliğin sebepleri arasında yer almaktadır. Bütün gün tüketilen tüm yiyecekler vücut içerisinde enerjiye dönüşerek gün boyu yapılacak faaliyetler için güç kazanma imkanı sağlar. Doğru besinler kullanılmaya dikkat edildiğinde halsizlik sorunu ortadan kalkacaktır.
1. Proteinli gıdalar
Protein kas yapıcı bir madde olmakla birlikte insana motivasyon ve enerji de verir. Kötü kolesterolü arttıran ve içerisinde protein içeren kırmızı et ve yumurta yerine yine içerisinde protein barındıran ve daha sağlıklı olan fasulye ve beyaz eti de tercih edebilirsiniz.
2. Kompleks karbonhidratlı gıdalar
Vücuda yüksek oranda enerji sağlayan tam buğdaylı, tam tahıllı, kepekli ve nişastalı besinler halsizliğe birebirdir. Spordan önce tüketilen karbonhidratlı gıdalar spor için gerekli enerjiyi vermekle kalmaz yorgunluğu da alır. Ayrıyeten kan şeker seviyesinin korunması ve de uyku bozukluklarının da giderilmesinde kompleks karbonhidratlar işe yaramaktadır.
3. Su
Süreklileşen halsizliğin en önemli sebebi ise vücuda yeterli sıvı girmemesidir. Düzenli olarak günde en az 8 bardak su içmek günlük sıvı ihtiyacını karşılamada yeterli olacaktır. Bununla birlikte meyve suları ve bitki çayları da halsizliği önlemede oldukça etkilidir.
4. Balık
Vücutta demir eksikliği var ise de kandaki oksijen demir eksikliğinden direkt olarak etkilendiği için kansızlığa neden olabilmektedir. Bu durumda demir yönünden zengin besinleri almakta fayda vardır. Bu besinler; balık, et ve yeşil sebzelerdir.
5. Kuruyemiş
Kuruyemişler de B ve C vitamini takviyesi almak için çok aşırıya kaçmadan tüketilebilir.
Halsizliğe iyi gelen diğer yollardan bir tanesi de gün içerisinde en az 20 dakika kadar egzersiz yapmaktır. Böylelikle kişi kendisini daha canlı ve daha zinde hissedecektir. Aynı zamanda güne protein ağırlıklı besinler alarak başlamak da kişiye canlılık verecektir. Ayrıyeten halsizlik yapan fast food, paketli gıdalar gibi boş ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmak gerekmektedir. İçerisinde C vitamini bulunan meyve suları da kişiye enerji vermektedir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler