Güvenlik Kamerası Seçimi

Güvenlik Kamerası Seçimi

Güvenlik Kamerası Seçimi

Güvenlik Kamerası Seçimi

Ev Güvenlik Belgesi için ev çevresini kontrol altında tutmak üzere, yettiği kadar kamera bulundurulmalı ve çevre aydınlık olmalıdır. Güvenlik kameraları eve yaklaşan tehlikeleri size göstermekle kalmayacak aynı zamanda da tehlikelerin kamerayı görüp uzaklaşmasına sebep olacaktır. Kamerayı gören bir hırsız evinize ya da benzeri yerlere gireceği zaman iki kere düşünecektir. Girme kararından ya vazgeçecek ya da girecek ve yakalanacaktır. Bu durumda siz her hâlükârda karlı çıkacaksınız. Bütün evi görmeye yetecek kadar kamera koyulmalıdır. Güvenlik açısından en temel çözümlerden biri Güvenlik Kamera Sistemleridir. En temel çözüm oluşunun nedenlerinden en önemlisi, bu sistemlerim caydırıcı özelliğinin olmasıdır. Korku uyandırması, izleniyormuş hissi vermesi güvenlik kamera sistemlerinin en aranan özelliğidir.  Güvenlik Kamera Sistemleri seçerken büyük de olsa küçük de olsa dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır.

Güvenlik Kamerası İçin Işık Miktarı

Eğer Güvenlik Kamerasının görevini tam anlamıyla yerine getirmesini istiyorsanız, gördüğü yerin mutlaka yeteri kadar aydınlatılması gerekir.  Işık yeterli olmazsa kamera istenilen performansı gösteremeyecektir. Sadece kameranın üstünden gelen ışığın miktarının güçlü olması yetmez, istenilen görüntü kalitesi için kameranın arka kısmından ışık verilmesi daha uygun olacaktır. Böylece görüntü açık ve net seçilebilir.

Kameranızın Lensi

Kamera çeşidine göre lens seçimi çok öenmli. Farklı kameralar için farklı lensler mevcut, uygun olanı seçmek görüntü kalitesi için çok önemli. Kameranın konulacağı ortama göre lens seçilmesi gerekir. Lens çeşitleri ise şöyle: Oto iris Lensler, Oto iri varifocal Lensler, varifocal Lensler veya Sabit Lensler. Kendi aralarında lensler derecelerine göre de ayrılır: 3,6 mm, 4 mm vb. 3,6 mm lensler 8 veya 10 mm lenslere göre daha dar açıyla etrafı görür. Daha fazla noktayı görüş açısına alır. 6 veya daha üstü lens kullanıldığı taktirde yakın nesneler de net bir şekilde görülebilir.

Kayıt Cihazı Seçimi

Kameraların  görüntülerinin saklandığı üniteler, kamera kayıt cihazlarıdır. DVR Kayıt kartları ve DVR Kayıt cihazları olmak üzere 2 türü olan kayıt cihazlarından DVR kayıt cihazları daha profesyonel olanlarıdır.  DVR kayıt kartları daha çok yardımcı ürünler olarak iş gören cihazlardır.  bu kartları seçerken dikkat edilmesi gereken nokta kayıt hızlarının ideal olması yani Frame´dir. Kayıt hızı (frame) düşük kartlarda görüntü donuk donuk gelecektir.

Güvenlik Kamerası Kayıt cihazlarında diğer önemli şeyse kameranın kayıt formatıdır. En son tercih edilen format, H264 kayıt formatıdır. Ses özelliği, uzaktan erişim özelliği, PDA Desteği, USB Yedekleri ve birçok alternatifi olan Kayıt cihazları farklı seçenekleriyle kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler