Güvelerden Doğal Yöntemlerle Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Güvelerden Doğal Yöntemlerle Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Güvelerden Doğal Yöntemlerle Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Güve problemi ne yazık ki her kişinin karşılaşabileceği bir problemdir. Kışlıkları kaldırırken herkesin içinde mutlaka bir güve korkusu yaşanmaktadır. Bu güve korkusunun üstesinden gelmek ve bir sonraki kış geldiğinde kıyafetleri güvelenmemiş halde bulmanın çok pratik ve doğal yöntemleri vardır. Bu küçük yöntemlerle kıyafetlerinizi güveden kurtarmak mümkün olacaktır. Tüm yaz boyunca kışlıklarınızın en iyi şekilde muhafaza edildiği konusunda içiniz rahat olacaktır.

Lavanta Kokusu

Lavantanın kokusu güveleri rahatsız etmesiyle bilinmektedir. Bunun için lavantanızı kuru poşetlere doldurun ya da lavanta yağına pamuk daldırarak kendi lavantalı pamuk toplarınızı oluşturun. Lavanta kokusu biz insanlara her ne kadar güzel gelse de böceklerin ve kelebeklerin özellikle nefret ettiği kokular arasında yer almaktadır. Bu yüzden bu lavanta yöntemi etkili bir yöntem olacaktır.

Nane Kokusu

Nane yaprakları da oldukça etkili bir güve kovucu olarak bilinmektedir. Kıyafetlerinizi kaldırdığınız kutulara ya da kıyafetlerinizin arasına kuru nane yerleştirmeniz sizi güvelerden koruyacaktır. Bunun ışında nane yağı da işinizi görecektir. Nane yağına daldırılmış pamuklarla kendi nane kokulu pamuk toplarınızı yapmak güvelerinizi uzak tutmanın yanında sizleri farelerden de uzak tutacaktır. Bu koku farelerin hoşlanmadığı bir kokudur.

Karanfil, Kekik, Biberiye Üçlüsü

Güveleri aylar boyunca uzak tutmak için b üçlüyü karıştırın ve bir poşete koyun. Güveler bu üçlünün kokusundan hoşlanmazlar.

Uyarı: Tüm bitki ve de yağları çocukların, ev hayvanlarının erişemeyeceği yerlere koymaya çok dikkat edin. Bu doğal ürünler zararlı olmadıkları anlamına gelmemektedir.

 

Bütün bunların dışında bitkilerinizi nerede saklayacağınız da büyük önem arz etmektedir.

Saklamadan önce mutlaka giysilerinizi temizleyin.

Tüm giysilerinizi iyice yıkayın ve sezonun sonuna dek paketlemeden güneşte kurutun. Bu işlem kıyafetlerinizde olabilecek larvaların ölmesine sebep olacaktır. Pamuklu giysilerinizi ütülemeniz de buna yardımcı olacaktır.

Depolama kutuları kullanın.

Giysilerinizi kelebeklerin ulaşamayacakları yerlerde, örneğin valiz, saklama kabı gibi yerlerde muhafaza edin. Sıcak aylar boyunca yün çoraplarınız varsa mutlaka çekmecenizden çıkarın.

Çatı katını kullanın.

Güveler daima nemli yerlerde yaşamayı tercih ederler. Bu sebeple giysilerinizi evin içerisinde bulunan en kuru yerde muhafaza etmeniz yararınıza olacaktır. Kıyafetler özellikle yatak altlarında ya da bodrumda saklanmamalıdır.

Süpürme ve Dondurma İşlemi

Güveler kire doğru çekilmektedir. Bu yüzden evinizi temiz tutmanız sizi güvelerden uzak tutacaktır. Ev sadece güveler açısından değil her türlü sağlık açısından mutlaka temiz tutulmalıdır. Temizlik evi börtü böcekten de uzak tutacaktır.

NOT: Evinizde olan bir istila ile karşı karşıyaysanız larvalarınızı evinizden çıkarabilmek için süpürdükten sonra elektrikli süpürgenizin torbasını mutlaka düzenli olarak değiştirmeye dikkat edin.

Giysilerinizde olur da kelebek bulursanızkelebeklenen giysiyi 24 saat dondurucuda tutarak içerisindeki larvaları öldürmeye dikkat edin. Bu korunma yollarına başvurmak size rahat bir yaz geçirmeniz için yardımcı olacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler