Güneş Lekeleri Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

Güneş Lekeleri Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

Güneş Lekeleri Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

 

  Güneş lekeleri, güneş ışınlarına uzun süre maruz kalan kişilerde görülmektedir. Güneş lekeleri adı üstünde güneş ışınlarına uzun süre maruz kalan kişilerde gözlemlenmektedir. Yaşı ne olursa olsun her insanda gözlenebile güneş lekeleri, bilhassa güneş ışınlarının en çok temas ettiği yerler olan, yüz, göğüs ve omuzlarda görülmektedir. Yazın gittiğiniz deniz tatilinde eğer ki güneş kremi kullanmadıysanız eve döndüğünüzde yüzünüzde güneş lekeleri görmeniz muhtemeldir. Bugün sizlere, yüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer ve yüzdeki güneş lekelerini gidermek için neler yapılması gerekir, bunları içeren bir yazı sunacağız.

  Güneş lekeleri genellikle beyaz ve kahverenginde olmaktadırlar. Bu problemi çözebilmek için bitkisel tedaviler ve doğal cilt bakım maskeleri kullanılması önerilmektedir. Fakat şunu da belirtmekte fayda var ki, evde yaptığınız uygulamaların dışında dışarıda profesyonel uygulamalar da bulunmaktadır. Cildinizdeki lekeler yoğun ise bu yönteme başvurabilirsiniz. Kimyasal peeling, mikrodermabrazyon, lazerli leke tedavisi profesyonel tedavilerden birkaçıdır. Uzman tavsiyelerine göre en etkili leke çıkarıcı yöntem lazerli leke tedavisidir.

Güneş Lekelerini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

  • Güneş ışınları öğle saatlerinde dik açıyla geldiği için güneşe bu saatlerde çıkmamaya dikkat edin.
  • Güneşli havalarda dışarı çıkmak istediğinizde cildinize mutlaka 2-3 saatte bir güneş kremi sürün.
  • 30 yaşını geçmiş bireylerin ciltleri diğer bireylere göre daha hassas olacağı için daha dikkatli olmalılar.
  • Güneş ışınları cildinizdeki nem oranını azaltacaktır bundan dolayı güneş ışınlarına maruz kaldıktan sonra nemlendirici kullanmanızda fayda var.

Güneş Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

Güneş lekelerinin oluştuğu dönemlerde doğum kontrol haplarından ve antibiyotik kullanımından uzak durmak gerekir. Çünkü bu maddeler güneş lekesi oluşumunu tetiklemektedirler.

  Güneş lekelerine iyi gelen bir diğer şey ise cilt soyucu kremlerdir. Doktor kontrolünde kullanılması gereken bu kremleri sürüldüğü bölgedeki cildi soyarak ciltte oluşmuş olan lekeyi de ortadan kaldırmaya yaramaktadır. Ancak bu kremi sürüp kesinlikle güneşe çıkmamalısınız çünkü bu kremlerle güneşe çıkıldığında cildiniz daha kötü bir hal alacaktır.

Güneş Lekelerinde Kullanılabilecek Bitkisel İçerikli Maskeler

1) Maydanoz Maskesi

Malzemeler: Yarım demet maydanoz, 1 dilim limon, 1 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:Maydanozu karıştırıcıda iyice parçalara ayırın ve üzerine limon suyu ve yoğurdu ilave edin. Bu malzemeleri birbirleriyle iyice karıştırdıktan sonra cildinizin üzerinize ovalayarak sürün ve bu halde 45 dakika kadar bekleyin. 3 günde 1 defa uygulamanız gereken bu maskeye eklediğiniz limonun içerisindeki asit sayesinde lekeleriniz geçecektir.

2) Karbonatlı Maske

Malzemeler:yarım tatlı kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:Yoğurdun içerisine karbonatı ekleyin ve güzelce karıştırın. Yaptığınız karışımı lekelerin üzerine sürün ve 10 dakika kadar bekleyin. Bekledikten sonra bol su yardımı ile cildinizi yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır. Karbonat sayesinde lekelerinizin renginde açılma olduğunu göreceksiniz.

3) Yoğurt Maskesi

Malzemeler: 1 tane yumurta, 3 damla limon suyu, yarım yemek kaşığı süzme yoğurt

Hazırlanışı:Bir tane yumurtanın akını köpükleşene kadar çırpın. Üzerine süzme yoğurdu ekleyin ve güzelce karıştırın. Daha sonrasında limon suyunu da bu karışımın içerisine dökün ve karıştırın. Bu karışımı cildinize sürün. Cildinize sürdüğünüz maske kuruyana kadar bekleyin. Maskenin kurumasının ardından nemli bir pamuk kullanarak maskeyi temizleyin ve ılık su ile yıkayın. 4-5 günde 1 defa uygulayacağınız bu maskeye her 4 defa uyguladıktan sonra 15 gün kadar ara verin.

4) Soğan ve Sirke Maskesi

Malzemeler: 1 tane orta boy soğan, yarım çay bardağı sirke

Yapılışı:Soğanı rendeleyerek suyunu çıkartın. Elde ettiğiniz soğan suyuna yarım çay bardağı sirke ilave edin. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra bir pamuk kullanarak lekelerinize sürün. Sürdükten sonra 30 dakika kadar bekleyin. Soğan ve sirke cildinizdeki lekeler için çok güzel bir etkiye sahiptir. Bu uygulamayı siyah noktalarınız için de yapabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler