Güneş Kararmasını Geçirmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Güneş Kararmasını Geçirmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Güneş Kararmasını Geçirmek İçin Neler Yapılmalıdır?

 

  Güneş kararmaları günümüzde yaşanan cilt sorunlarının başında gelmektedir. Güneş kararmalar güneşten gelen zararlı ışınlar nedeniyle ciltte oluşabilecek bir sorundur. Güneş kararmalarına karşı gerekli tedbirleri almanız gerekmektedir.

Güneş Kararmaları Nasıl Engellenebilir?

  Öncelikle güneş kararmalarının önüne geçebilmek için güneşin altında çok uzun zaman kalmamanız gerekmektedir.  Eğer ki güneşin altında uzun süre kalacaksanız da yüksek koruyucu içeren kremler kullanmanız gerekmektedir. Eğer güneşe çıkmak zorunda değilseniz, plaja, denize keyfi gidiyorsanız, güneş ışınlarının dik gelmediği saatlerde mümkünse öğleden sonra gitmeniz sizin için yararlı olacaktır. Güneş kararması bir defa cildinizde meydana geldiğinde bir daha kolayca geçmemektedir. Bu güneş kararmalarından kurtulmak istiyorsanız kararmış olan bölgeye peeling yapmanızı öneririz. Eğer ki güneş kararmalarınız vücudunuzda yoğunlukta ve rahatsız edici derecede ise mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Güneş Kararmaları İçin Bitkisel İçerikli Maske

Malzemeler

Yarım Çay Bardağı Sirke

1 Adet Kuru Soğan

Hazırlanışı

Soğanlar soyulduktan sonra miksere atılarak püre haline getirilip tekrar çırpılır. Size asıl lazım olacak şey ise soğanın suyu olacaktır. Soğanın suyunu bir kabın içerisine güzelce süzün. Soğanın suyunun olduğu kaba daha sonra elma sirkesini de ekleyin. Ardından bu hazırlamış olduğunuz karışımı pamuk kullanarak güneş kararması oluşmuş olan yerlerinize sürün. Yarım saat kadar bu şekilde bekledikten sonra bol su ile yıkayın.

Limon Suyu

Limonun bir yan etkisi olmadan cildi beyazlatmaya yaradığı herkes tarafından bilinir. Limonun suyundan cildinizdeki koyu renkli lekeleri geçirmek için faydalanabilirsiniz. Limonun suyunu bir kâsenin içerisine sıkıp pamuk ile cildinizdeki lekelere bunu uygulayabilirsiniz. Bir süre bu şekilde bekletip daha sonra soğuk su ile yıkayın. Bu işlemleri düzenli olarak tekrarladığınızda cildinizdeki leke ve kararmaların geçtiğini göreceksiniz.

AloeVera Jeli

  Taze aloevera jeli ciltte bulunan pigmentlerin azaltılmasına ve rengi koyulaşmış olan lekelerin giderilmesine de yardımcı olur.

Süt

  Sütün içerisinde bulundurduğu laktik asit ciltte bulunan pigmentasyonun azalmasını sağlar. Cildinizde oluşmuş olan lekelere geceleri çiğ süt sürebilirsiniz. Bu şekilde düzenli olarak bu işlemi yaptığınızda lekelerdeki azalmanın farkına varacaksınız.

Narenciye

  Cilt lekelenmeleri ve kararmalarına portakal, ıhlamur gibi narenciyeler çok iyi gelmektedir. Yukarıda limon suyunun uygulanışının anlatıldığı şekilde yapılmaktadır. Bunun dışında bu narenciyeleri keserek vücudunuzda kararmanın oluştuğu yerlere sürerseniz etkisini görürsünüz. 

Zerdeçal Tozu ve Portakal Suyu

  Evinizde zorlanmadan bu karışımı hazırlayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı zerdeçal tozu ile portakal suyunu karıştırın. Bu karışımı özellikle geceleri kararmış olan bölgelerinize uygularsanız faydasını görürsünüz. Bu karışım aynı zamanda siyah nokta tedavisine de oldukça iyi gelmektedir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler