Gümüş ve Bakır Eşyalar Nasıl Parlatılır

Evimizde Bulundurduğumuz Gümüş ve Bakır Eşyaları Parlatmanın Pratik Yöntemleri

Gümüş ve Bakır Eşyalar Nasıl Parlatılır

Gümüş çok eski zamanlardan beri kullanılan bir elementtir. Gümüşün MÖ.3100 Yıllarında Mısırlılar tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca MÖ2500 yıllarında Çinliler ve Farslar tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Gümüş çok yaygın kullanım alanına sahip olmasına ve bol olmasına rağmen Altın ve bakırdan sonra bulunmuştur. Günümüzde gümüşler evlerimizde aksesuar ve takı olarak yer almaktadır. Gümüşler ilk zamanlarda bulunanlar gibi saf olmamakla birlikte günümüzde içerisinde çeşitli elementler bulundurmaktadır. Gümüşler zamanla kararmakta ve ilk ışıltısını koruyamamaktadır. Gümüşlerimizin ilk günkü halini koruyabilmesi için uygulayabileceğimiz çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemler gayet basit ve pratiktir. Gümüşlerimizi nasıl parlatacağımıza hep birlikte bakalım.

Tuzlu Su

Gümüş eşyalarınızı tuzlu su yardımıyla parlatabilirsiniz. Bir kap içerisine 1 yemek kaşığı tuz veya limon ekleyin. Tuzlu su içerisine koyacağımız gümüşleri 30 dakika boyunca bekletin. Daha uzun bir sürede bekletebilirsiniz. Bekleme işlemi bittikten sonra eşyanızı sudan geçirin ve kurumasını sağlayın.

Diş Macunu

Temizlik ürünlerinden biri olan diş macununu gümüş eşyalarınızın temizliğinde de kullabilirsiniz. Gümüş eşyanızı iyi bir şekilde yıkayın. Ardından diş macununuzu yumuşak bir bezle gümüşünüze uygulayın. Ilık suda 30 dakika boyunca bekletin. Temizleyip kuruduğunda parıltıyı göreceksiniz.

Karbonat ve Sirke

Gümüşü sirke ile parlatabilir miyim soruna cevap olarak en olumlu sonucu alabilirsiniz. Temizlik alanında kullanılan ve en çok tercih edilen bu muhteşem ikili gümüş eşyalarınız parlatılmasında da etkili bir rol oynuyor. Yarım çay bardağı kadar sirkeyi bir yemek kaşığı karbonat eşliğinde güzelce karıştırın. Karıştırdıktan sonra temiz bir bez yardımıyla gümüşlerinizi silin uyguladığınız bu yöntem harika bir sonuç verecektir.

Alüminyum Folyo

Mutfakta mutlaka bulundurmak isteyeceğimiz alüminyum Folyo bize birçok alanda yardımcı olacaktır. Birçok işlevinin yanında gümüşleri parlatmak gibi bir özelliği de vardır. İlk olarak derin bir kâse içerisine su doldurun. Bu suyun içerisine bir kaşık kabartma tozu ekleyin. Yaklaşık olarak bir avuç büyüklüğündeki folyoyu suyun içine ekleyin. Gümüş eşyalarınızı suyun içerisine batırıp çıkarın bu işlemle birlikte gümüşlerinizin parlayacağını görebilirsiniz.

Amonyak

Amonyak içerisinde bulundurduğu bileşimler sayesinde renk açıcı bir işlevi vardır. Bu işlevini gümüşlerde de kullanabiliriz. Bir kabın içerisine bir yemek kaşığı kadar amonyak dökün ve eşyalarınızı içerisine koyun. İçerisine koyduğunuz gümüşleri geçebilecek kadar ılık su ekleyin. Gümüşlerinizi temizledikten sonra nemli bir bez yardımıyla kurulayın gümüşlerinizin parıldadığına şahit olacaksınız.

 Bakır Eşyalarınızı Nasıl Parlatabilirsiniz

Bakır dünyanın hemen hemen her bölgesinde bulunmaktadır. Bakırın kullanım alanının çok olması kullanım açısı bakımından oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Bakırın birçok işlevi vardır.  Elektriği diğer bütün metaller içinde gümüşten sonra en iyi ileten metal olması kullanım alanını genişletmektedir. Bakır aynı zamanda evlerde en çok kullandığımız eşyalardandır.

Bakır eşyalar zamanla kirlenip kararabilir. Kararan ve paslanan bakırları kolay bir şekilde eski parlak haline getirebiliriz. Eşyalarınızın parlayabilmesi için basit birkaç yöntemi birlikte inceleyelim.

Bakırlar zamanla kararıp paslanabilir ve bunun önüne geçmek için evimizde bulunan birkaç malzeme ile üstesinden gelebiliriz. Bakırların parlatılması konusunda bize yardımcı olan ilk şey limon olacaktır. Limonu iki parçaya ayırıp tuzlayın daha sonra bakır eşyanızı birkaç dakika boyunca ovalayın. Bakır eşyanız bu sayede parlak bir görünüm kazanacaktır.  Sirke ve tuz ile bakır eşyalarınızı parlatabilirsiniz. Nemli bir beze sirke damlatın ve bu nemli bezi tuza batırın. Daha sonra kirler ve lekeler kayboluncaya kadar ovalayın böylelikle kolay bir işlem sonucunda bakırlarınızın parlayacağını göreceksiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler