Göz Çapaklanması İçin Uygulanabilecek Bitkisel Tedaviler
Çapak gözün içinde oluşan mukuslu yapıda ve yapışkan bir göz salgısıdır. Bu salgı gözde uzun sure kaldığı takdirde kirpiklere de bulaşarak koyulaşır ve göz kapaklarının kolayca açılmasını engelleyecek şekilde yapışkanlaşabilir.
Genel olarak uykudan uyanıldığında kendini belli eden bu çapaklanma problemi genelde gözyaşı kanalının kuruması ve nemlenmesinden kaynaklanmaktadır. Göz çevresinin nemlenmesi genelde pek çok kişide sabaha kadar kuruma ve sabah kalktığında gözleri açamama gibi sorunlara yol açabiliyor.
İki tip göz çapaklanması vardır. Bu çapaklanmaların sebepleri ve tedavi yöntemleri farklılık gösterir. Ayrıca göz yaralanmaları, korneadaki iltihaplar, corneal apseler ya da kapaktaki iltihaplarda çapaklanmalara neden olabilir.
Gözlerde oluşan çapaklanma, yaşam kalitesinin fazlaca etkileyen bir sağlık problemidir.İlaç ve bitkisel tedavileri mevcuttur. Biz bu yazımızda sizlere çapaklanma probleminden kurtulmak için uygulayabileceğinz bitkisel tedavileri anlatacağız.
Göz Çapaklanması İçin Uygulanabilecek Bitkisel Tedaviler :
Yaban Mersini : Göz rahatsızlıklarının birçoğuna iyi gelen bu bitki gözde oluşan enfeksiyon problemlerine de çok iyi gelmektedir. Yaban mersininin içinde yer alan antioksidan madde gözlerde çapaklanmaya neden olan iltihaplanmanın giderilmesini sağlayan etkilere sahiptir.
Böğürtlen : Böğürtlenin antioksit özelliği hem gözlerde sürekli ileri gelen çapaklanma sorununa iyi gelir hem de göz etrafını temizlik amaçlı kullanılabilir.
Rezene :Rezene çayı çapaklanma olduğu dönemlerde hazırlanmalı ve bu çay kullanılarak çapaklı bölgeler temizlenmelidir. Ancak gözler silinirken fazla bastırılmamalı ve temizliği nazikçe yapılmalıdır. Aksi halde gözlerde kanlanma ve kızarma gibi problemler yaşayabilirsiniz.
Adaçayı : Çapaklanmayı ve çapaklanmadan kaynaklanmış kızarıklıkların giderilmesinde ciddi faydaları bitkilerden bir diğeri de adaçayıdır. Adaçayı normal bir bitki çayı hazırlanıp bir çay tabağının içerisine 3 yemek kaşığı adaçayı konulmalıdır. Bu tabakta bulunan ılık çaya temiz bir pamuk batırılıp gözlerin etrafı ve çapak olan yerler titiz ve nazik bir şekilde silinmelidir.
Eğer tek göz çapaklandıysa kullanılan havlu veya peçete diğer göze sürülmemelidir. Çünkü çapaklanma bulaşıcı özelliği bulunan bir hastalıktır ve budurumda diğer gözünüze de bulaştırma ihtimaliniz olabilir.
Aynısefa Bitkisi : Sıcak suyun içerisine bir tutam ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Bu sürenin ardından bir bezi bu çay ile ıslatın ve ılık olarak göze uygulayıp 15 dakika kadar bekletin. Bu tedaviyi günde 2 kez uygulayarak hem çapaklanma problemini giderebilir hem de gözünüzü rahatlatabilirsiniz.
Siyah çay : Siyah çay genelde bebekler için kullanılan bir bitki olsa da faydalarının yetişkinler içinde geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Sabah tüketmek için demlediğiniz siyah çaydan küçük bir tabağın içerisine az miktarda alın ve bir pamuğa batırarak gözleri silin. Bu metod gözler için tamamen zararsızdır ve her gün ya da iki günde bir uygulayabilirsiniz. Sadece çayın çok soğuk veya çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Oda sıcaklığındaki bir çayla sağlanan tedavi bu yöntem için idealdir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.