Göz Altınızdaki Morlukları Doğal Çözüm

Göz Altınızdaki Morlukları Yok Edecek Kürler

Göz Altınızdaki Morlukları Doğal Çözüm

Sizi rahatsız edecek derecede göz altı morluklarınıza sahipseniz, bu morlukları azaltacak düzenli uygulandığında ortadan kaldıracak aşağıdaki kürlere bakmanızı tavsiye ederiz:

Kadınlarda ve erkeklerde sık sık görülen bir durum olsa da biz kadınları daha çok rahatsız eden konular arasında göz altı morlukları. Bu morlukların nedeni öncelikle kalıtsal daha sonra elbette çevresel etki.
Morlukların tedavisini yapabilmeniz için öncelikle nedenini öğrenmelisiniz. Çevresel mi yoksa genetik mi buna karar verdikten sonra eğer çevresel ise aşağıdaki kürleri rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Yorgunluk, uykusuzluk, kötü beslenme, stres, kalitesiz makyaj malzemesi kullanımı gibi etkenler çevresel faktörlerdendir. Öncelikle bu sorunları ortadan kaldırmanız en mantıklısı. Daha sonrasında bu kürleri uygularsanız daha çok faydasını göreceğinizden şüpheniz olmasın.

 

Salatalık Kürü:
Şüphesiz göz için en çok kullanılan yöntemler salatalık ile yapılanlar oluyor. Salatalık dilimlerini gözünüze koyup, kabuklarını da göz altınıza uygulayıp hatta yüzünüze de kabuklarını koyup bekletebilirsiniz. Başka bir yol ise salatalığı rendeledikten sonra sıktığınız suyu soğutup ardından bunu göz altlarınıza uygulayabilirsiniz.
Salatalık kürünün hafifliğinden ötürü, bunu her gün tekrarlayabilirsiniz. Düzenli kullanımda etkilerini görmeniz mümkün.

 

/resimler/2017-5/29/1441577362174.jpg

 

İncir Kürü:
Güzelliğiniz için yaz meyvelerinden de faydalanmanız gayet yerinde bir adım olacaktır. Bu yüzden incir etkili bir seçenek.
Bir adet inciri önce ikiye bölüyorsunuz. Daha sonra göz altlarınızı kaplayacak şekilde yayvanlaştırıyorsunuz. Bu iki yarım inciri göz altlarınızda 10 dakika beklettikten sonra gözaltlarınızı bir nemlendirici yardımıyla nemlendirmelisiniz.
Eğer arzu ederseniz kuşburnu çayından da faydalanabilirsiniz. Kuşburnu çayını soğuttuktan sonra ister sadece göz altınıza isterseniz tüm yüzünüz silmek suretiyle uygulayabilirsiniz. Kuşburnunu uyguladıktan sonra yüzünüzü yıkamanıza gerek kalmayacaktır.

Peynirle Gelen Güzellik:
Herhangi bir beyaz peyniri krem kıvamı alıncaya kadar ezin. Daha sonra bunu göz altınıza uygulayın. 10 dakika boyunca yatarak bu kürü bekletin. Ardından ılık su ile yüzünüzü güzelce temizleyin.
iki veya üç günde bir peynir kürünü tekrarlayabilirsiniz. Peynirin verdiği güzelliği kısa zamanda fark edeceksiniz.

 

Morluklara Diğer Bir Çözüm: Patates:
Patatesi rendeleyerek elde ettiğiniz suyu bir pamuk yardımıyla göz altlarınıza uygulayabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise patatesi dilimlere ayırıp, dilimleri gözünüzde bekletmeniz de mümkün. Ayrıca suyunu sıktığınızda arta kalan patatesin posasını bir beze sarıp, göz altlarınızda 10 dk kadar bekletmek de morluklarınız için faydalı olacaktır.
Patates kürünü 2 veya 3 gün aralıklarla söz konusu bölgeye uygulayabilirsiniz.


Domates Kürü:
Orta boy bir domatesin suyunu çıkarttıktan sonra bu suyun içine bir iki damla limon sıkın. Elde ettiğiniz karışımı göz altlarınıza yavaşça uygulayın. Uyguladıktan 10 dk sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyebilirsiniz.
Yine bu kürü iki üç günde bir tekrarlayabilirsiniz.

Bu kürleri uygularken lütfen bu besinlere karşı alerjik bir durum olup olmadığını araştırınız.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler