Göğüs Sarkması İçin Doğal Çözüm Var Mı?

Nerdeyse her kadının korkuyla yaklaştığı konudur göğüs sarkması

Göğüs Sarkması İçin Doğal Çözüm Var Mı?

Nerdeyse her kadının korkuyla yaklaştığı konudur göğüs sarkması. Peki göğüs sarkmasını engellemenin yolu var mıdır, varsa nedir? Cevapları bu yazımızda.

Kadınların vücut problemleri söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Bu konular arasında başı çeken ise göğüs sarkması. Fakat korkulan bir konu olsa da ne yapılması gerektiği veya nasıl önlem alınması gerektiğini çoğu kadın bilmiyor.

Bugün veya yarın göğüslerimizin sarkacağı gerçeğini kabul etmeliyiz. Çünkü yağ tabakasından oluşuyor ve elbet bir gün kendini bırakacak. İşte bu noktada önemli olan ise ne zaman sarkacağı? Düzenli bakım ve koruma rutinleri ile bu süreyi uzatmak mümkün.

Sarkmayı önlemek diyince akla hemen estetik operasyonlar gelse de doğal yöntemlerle bunu başarmak da mümkün. Çünkü diğer yöntemler(ameliyat, silikon vb.) riski olan çözümler.

 

Göğüs Sarkmasının Nedenleri

Sarkmanın en önemli nedeni, birçok rahatsızlığın da başı olan sigara. Sigaranın etken maddesi nikotin, vücudumuzdaki oksijeni azalttığı için cildimizde sağlıksız bir görünüme sebebiyet veriyor. Yaşlanma ve kırışıkları zaten sigara tetikliyor. Çok fazla güneşlenmek ve çok sıcak suyla yıkanmak da göğüs sarkmasının nedenlerinden. Çok hızlı kilo alıp vermek ve hormonal dengesizlik diğer nedenler arasında.

 

Sarkmaya KarşıDoğal Çözümler

  • Sarkmayı önleyici özel sütyenleri özellikle spor yaparken takmalısınız
  • Bu bölgeye özel spor yapmalısınız. Ayrıca genel olarak spor yapmak etkiyi arttıracaktır. Özellikle yüzme çok etkili bir yöntem.
  • Aniden oluşan kilo kaybı ve kilo alımı göğsünüzün sarkmasına neden olur.Bu yüzden yavaş yavaş kilo alıp vermelisiniz.
  • Beslenmenize de dikkat etmeniz gerek. Protein ve C vitamini bakımından zengin besinler cildinizin sıkılaşmasına yardım edecektir.
  • Duruşunuzun dik olması da çok önemli(dik durmak için ne yapmalı? Başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz)
  • Çok fazla sıcak suyla yıkanmak derinizi gevşetir. Her gün göğsünüzü buz ve zeytinyağı ile ovup, sıkı saran bir sütyen ile yarım saat beklerseniz çok etkili bir yöntem olduğunu göreceksiniz.

 

Sütyen Takmak Sarmaya Neden Mİ?

Her gün taktığımız sütyenler acaba göğsümüzün sarkmasını tetikliyor mu yoksa önlüyor mu? Bu konuda uzmanlar görüş birliğine varabilmiş değiller.

John Dixey, İngiltere´de bir sütyenüreticilerinden. Ona göre sütyen takmanın, göğüs sarkmasıyla alakası bulunmuyor. Bunun nedeni meme, başlı başına bir kas değil. Bu yüzden sütyenin sarkma yapması gibi bir etkisi olamaz. "Sütyen takmanın bir deformasyona yol açtığını gösteren bir bulgu yok, göğsünüz zaten içinde bulunduğu sütyenin şeklini alıyor" diyor.

Bunun tam tersini söyleyen uzmanlar da yok değil elbette. Fransa, Baseçon Üniversitesi Spor Bilimleri Uzmanı Jean-Deniz Rouillon bu konuyla ilgili tam 15 yıl boyunca araştırma yaptı.  Yaptığı bu araştırma 18-35 yaş arasındaki kadınları kapsıyordu. Bu araştırma sonucunda sütyen takmanın gerekli olmadığı kanısına vardı. "Göğüsleriniz sütyen taktığınız zaman yer çekiminden uzak kalıyor ve normalde nasıl dik duracağını unutuyor ve daha çok sarkma eğilimi gösteriyor "diyor. Şunu da söylüyor, " Eğer yaşınızı 45´i geçtiyse sütyen takmak sizi zorlayabilir fakat küçük yaştaki kadınlar veya kızlar bunu deneyebilir".


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler