Gargara Evde Nasıl Hazırlanabilir?

ağzın içine alınan sıvının yutmadan ağız içinde dolaştırılması ve ardından tükürülmesidir.

Gargara Evde Nasıl Hazırlanabilir?

Gargara Evde Nasıl Hazırlanabilir?
Ağız içi sağlığı için çok önemli olan gargara, ağzın içine alınan sıvının yutmadan ağız içinde dolaştırılması ve ardından tükürülmesidir. Bu işi yapabilmek için kullanılan tüm sıvılara gargara adı verilir. Gargara genel olarak diş temizliğine takviye olarak yapılan bir eylemdir. Gargaranın bir diğer yararı ise üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesidir.
Gargara kolaylıkla temin edilebilen bir üründür. Gargaranın hangi amaç için kullanılacağına göre birçok çeşidi vardır. Durum böyle olmasına rağmen pek çok insan gargarayı temin etmek yerine kendileri hazırlamayı tercih ederler. Bunun en önemli sebebi ise dışarıdan temin edilen gargaranın içerisinde pek çok kimyasal ürün bulunmasıdır. Evde gargara hazırlamak ise oldukça basittir.
Evde Yapılan Gargara Tarifi
2 su bardağı içme suyu
2 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı kalsiyum karbonat
1 çay kaşığı stevya tozu
15 damla limon yağı
15 damla nane yağı
Uygun büyüklükte kapaklı cam şişe
Hazırlanışı: Steril olduğu emin olunan cam bir şişenin içine yukarıdaki malzemelerin tamamı koyulur. Cam şişenin kapağı kapatılır ve ardından iyice çalkalanır. Böylece ev yapımı gargaranız hazırdır.
Tarif İle İlgili Bilinmesi Gereken Detaylar
Tarifte adı geçen kalsiyum karbonat dişler için mineral desteği sağlar. Bu ürün yemek sodası olarak kullanılan karbonat ile karıştırılmamalıdır.
Stevya tozu, bitkisel bir tatlandırıcı olarak kullanılır. Aşırıya kaçmamak koşulu ile oranı da arttırılabilir.
Deniz tuzu yerine, kaya tuzu da kullanılabilir.
Karışım, içme suyu ile yapıldığı için bakteri üremesine son derece müsaittir. Bu nedenle buzdolabında saklanması gerekir. Soğuk olarak gargara yapmak istemeyenlerin karışımdan az miktarda yapmaları ve en fazla bir hafta süre içerisinde tüketmeleri önerilir.
Karışımın içerisinde yer alan limon ve nane yağı, güçlü etkilere sahip olduğu bilinir. Fazla eklenmesi ağızda tahribata sebep olabilir.
Karışım, hazır olarak satın alınan gargaralar ile aynı şekilde kullanılır.
Her kullanımdan önce mutlaka çalkalanması gerekmektedir.
Hazır olarak satılan gargaralarda bulunan tatlı lezzet bu karışımda bulunmaz. Karışım, aksine oldukça tuzludur. Tuz miktarı, rahatsız edici gelirse kısmen azaltılabilir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler