Gardrop Kokusundan Nasıl Kurtulurum ?

Gardrop Kokusundan Nasıl Kurtulurum ?

Gardrop Kokusundan Nasıl Kurtulurum ?

Gardrop Kokusundan Nasıl Kurtulurum ?

 

Eviniz rutubetli bir ev ise veya kullandığınız kıyafetleri havalandırmadan tekrargardırobayerleştiriyorsanız dolabın içerisinden zaman içerisinde bu tarz kullanmaktanötürü kötü kokular yayılmaya başlayacaktır. Bu tarz durumlarda etrafa yayılmış olan kokular dolabı her açtığınızda sizi önemli ölçüde rahatsız edecektir.

 

Gardıropta oluşan kötü kokular nasıl giderilir, kötü kokuların oluşması nasıl önlenir?

 

Öncelikli olarak eğer mümkünsegardırobunuzu odaya yerleştirirken dolap ile duvar arasında bir kolunuzun sığabileceği aralıkta bir boşluk bırakın. Bu sayede rutubetin önüne büyük ölçüde geçmiş olacaksınız. Eğer ki evinizde rutubet varsa rutubet giderici tabletler kullanmak faydanıza olacaktır. Kullanacağınız bu tabletler nemi içlerine çeker ve zamanla eriyerek işlevini tamamlarlar. Nem gidermeye yarayan tabletleri yapı marketlerden ve avmlerin ilgili reyonlarındantemin edebilirsiniz.

 

Yıkadığınız çamaşırları tamamıyla kurumadan dolabın içine yerleştirmeyin. Nemli olmaları çürümelere ve buna bağlı olarak kötü kokulara sebep olacaktır.

Ütü sonrası çamaşırlar nemli kalacaktır. Ütü yaptıktan sonra kıyafetleri dolaba koymak için acele etmeyin. Kıyafetlerinizi bir süre havalandırmadan yerleştirmeyin.

Gardırobun içini temizledikten sonra temizlemiş olduğunuz ısım iyice kurumadan kıyafetlerinizi yerleştirmeyin. Bırakın biraz hava alsın, kurusun.

Bazı yumuşatıcılar veya deterjanlar çamaşırlarda beğenmediğiniz / istemediğiniz kokular bırakabilir. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda kullandığınız deterjanı değiştirmeyi denemelisiniz.

Ter kokusu olan veya kirli kıyafetlerinizi asla dolabına gerikoymayın. Onların kokuları bütün temiz çamaşırlarınıza da sinecektir.

Ayakkabılarınızı gardırobun içinde muhafaza ediyorsanız mutlaka ayakkabılarınızı iyice havalandırdıktan sonra yerleştirin.

 

Gardıropta oluşan kötü kokular nasıl temizlenir?

 

Dolabınızı düzenli olarak havalandırın. Bunu gerek kapaklarını açarak, gerekse bütün kıyafetleri dışarı çıkartarak yapabilirsiniz. Günlük havalandırma için kapakları açık tutmanız yeterli olacaktır. 10-15 günde 1 de bütün kıyafetleri dışarı çıkartarak dolabınızın tamamını havalandırabilirsiniz.

Dolabın içinde kokmuş veya kirli kıyafetler varsa hemen bunları diğerlerinden ayırın. Eğer ki dolabın içine yerleşmiş bir koku varsa bütün dolabı boşalttıktan sonra içine sirke katılmış suyla bir bez yardımıyla dolabınızı temizleyin. Temizleme sonrası duru suyla bir kaç kez daha dolabınızı silin. Sirke sayesinde dolabınızın içi hem mikroplardan arınmış olacak hem de kötü kokularbu sayede engellenecektir. Sirke kokusu kalıcı değildir. Bu konuda içinizi rahat tutun. İyice durulayıp odayı havalandırdığınız sürece sirke kokusundan eser kalmayacaktır.

Güzel koku oluşturmak için lavanta keselerinden faydalanabilir veya bunu kendiniz evde hazırlayabilirsiniz. Aktarlarda bulunan lavantaları tüllerin arasına koyup ağzını bağlayın. Bunu çekmecelerinize veya dolabın içine yerleştirin.

Kötü kokuları engellemenin bir diğer yöntemi ise yumuşatıcı kullanmaktır. Boş sprey şişesine su ve çok az miktarda yumuşatıcı ilave edin. Arada bir bunu giysilerinizin üzerlerine sıkın.

Boş parfüm şişelerini kapakları açık olacak şekilde dolaba koyarsanız çok hoş kokular elde edeceksinizdir.

Güzel kokulu sabunlardan satın alıp giysilerin aralarına da yerleştirebilirsiniz.

Ev dekorasyon ürünleri satan marketlerden veya dükkânlarda satılan hazır gardırop kokularından tercih edebilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler