French Country İle Evinizi Yenileyin-

French Country İle Evinizi Yenileyin

French Country İle Evinizi Yenileyin-


Günümüzde, yeniden canlanan ve birçok kişinin kullandığı dekorasyon stileri arasında, Fransız Country tarzı dekorasyon gelmektedir. Bu tarz, Fransa´nın güneyindeki doğal köylerden çıkıp, dünyadaki en popüler iç tasarım stillerinden biri haline geldi. Görünümü rahat ve davetkar olan bir tarz olarak karşımıza çıkmaktadır. Çekicilik, mobilya ve aksesuarların rustik hissiyatında ve renklerin kolay ve neşeli birleşiminde yatmaktadır. Fransız Country iç tasarımı, her bütçeye uygun, herkes için uygulanabilir durumdadır. Evinizde dinlenerek Fransa´da günlük bir tatil yapıyormuş hissine kolayca sahip olabilirsiniz.

 


Fransız Country Tarzı Temelleri: Renkler

/resimler/2018-8/30/1625571591168.jpg

 

 

Renk, sahip olduğunuz tüm iç tasarım planlarında önemlidir ve bu özellikle Fransız Country stili için geçerlidir. Bu stilde en çok görülen renkler yumuşak, köpüklü yeşillikler, parlak sarılar ve altınlar, paslı kırmızı ve mavi, pembe ve lavanta sıçramasıdır. Bu renkler parlak ve neşeli bir ortam yaratırken, Fransız mobilyalarının doğal rustik ahşap ve ferforje özelliklerinin parlamasına izin veriyor.

 


Fransız Country Tarzında Kumaşlar

Bu tarzın en önemli detaylarından birisi de kumaşların çok önemli bir detay olması ve sıkça kullanılmasıdır. Muhtemelen Fransız Country tasarımı ile en çok ilişkili olan kumaş tonu, açık tonlardan oluşmaktadır. Fransızcada "bez" olarak tercüme edilen toile, tekrar eden resimlerle süslenmiş beyaz veya bej bir arka plana sahip bir kumaştır. Genel olarak, resimler bir sahneye sahiptir- bir teknede bir çift veya ağaçların altında oturan bir çiftin ikisi de yaygındır -ancak görüntüler aynı zamanda kiliseler, sokak sahneleri ve daha fazlasını içerebilir. Baskı için en sık kullanılan renkler kırmızı ve mavidir, ancak yeşil, siyah veya hatta kahverengi tonlarını da kumaşlarda kolayca bulabilirsiniz. Toile çok popüler hale gelmiştir ve çeşitli fiyat aralıklarında yaygın olarak kullanılabilir. Günümüzde de hala Fransa´nın simgelerinden birisi olarak bilinen Horozlar, bu tarz bir tasarımda bir başka önemli motiftir ve kumaştan duvar kağıdına kadar her şeyde bulunabilir.

 


Mobilya

Fransız Country tarzı mobilya deyince aklımıza ilk gelmesi gereken şey, mobilyalardaki rustik havadır. Fransız Country tarzı tasarımda, mobilyalara verilen vurgu rustik bir his üzerindedir. Bu tonlar genel olarak mükemmel olmak zorunda değildir Düşük parlaklık ve doğal görünümün hakim olduğu mobilyalara bakın. Koyu renkli ahşaplar sık ​​sık kullanılır, bunlar sıyrılmış ve beyaz ya da yumuşak yeşil bir renge boyanmış olan parçalardır. Ferforje ve yıpranmış metal de Fransız Country tarzının önemli bir parçasıdır. Ferforje veya yıpranmış lambaları, masaları ve saatleri arayın.

 


Son rötuşlar

Aksesuarlar, Fransız tarzında önemli bir esintidir. Horozlar, tuz ve biberliklerden sürahilere, kapı duraklarına kadar akla gelebilecek hemen hemen her nesnede karşımıza çıkmaktadır. Fransız ecza dolapları, replike Fransız tren istasyonu tabelaları ve hatta mobilyalar gibi hazineler için yerel antika mağazaları ve bit pazarlarını arayabilirsiniz. Bu tip detaylar, Fransız country tarzının değişmezleri arasındadır. Unutmayın, vurgu gündelik ve davetkar olmaktadır, bu yüzden birkaç kusur sadece tarzınızı daha inandırıcı kılar. Tasarımızın küçük kusurlara sahip olmasından korkmayın. Bu tarz, kusurlarla var olan bir tarzdır. Hiçbir Fransız Country evi, çiçekler olmadan tamamlanmış sayılmaz. Hoşunuza giden her çeşit çiçek bu tasarımda işe yarayacaktır. İçinizden gelen, beğendiniz her çiçeği kullanabilirsiniz. Ancak burada Fransız kırsalının hissini almak için bir demet lavanta ekmeyi kesinlikle unutmayın.

Kendi haline getir

Bu stil tasarımında kumaşları ve renkleri karıştırıp eşleştirebilme özelliği, görünümü kişisel zevklerinize ve yaşam tarzınıza uyarlayabilmeniz anlamına gelir. Bu, stili elde etmenin en kolay yollarından biri yapar; Bir mobilya paketi satın almak yerine, doğru parçaları arayarak zaman içinde evinizin iç tasarımını yaratın. Zamanla, eviniz Fransız Country stiline özgü klasik çekiciliğe sahip olacak. Kısacası, bu tarza sahip olmanın en büyük şartı, bu tarza zaman ayırmaktan geçmektedir. Fransız Country tarzında en önemli şey, detayları birbirleriyle iyi harmanlamak ve iyi bir renk uyumuna sahip olmaktır. Aksesuarlar da bu tarzın çok önemli bir parçasıdır. En çok kullanmanız gereken aksesuar, üzerinde horoz motifleri içeren küçük parçalar ve Fransa´yı, Fransa köylerini anımsatan tablolardır. Bu yönergeleri uyguladığınızda, evinizde Fransız country tarzını sonuna kadar hissedeceksiniz ve evinize gelen konukları hayran bırakan bir dekorasyonda sahip olacaksanız.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler