Evlililiğin Yok Oluşunda Kadınlar

Rekabete dayalı bir ortam oluşturmak evliliğinizde hasarlara yol açabilir.

Evlililiğin Yok Oluşunda Kadınlar

Evliliklerin bitmesinde elbette kadın ve erkeğğin eşit sorumluluğu var. Fakat biz bu yazıda kadınlara dair az sayıda hatayı toparlamak istedik.

Mümkün Olmayan Beklentiler
Beklentilerinizi her zaman gerçek ne ise ona göre şekillendirmek gerekir. Gerçek üstü beklentiler içinde olmak sizi yoracaktır. Örneğğin eşinizin veya çocuğunuzun sizi her daim mutlu etmelerini beklemek boş bir beklenti olacaktır. Çünkü öncelikle sizi mutlu edecek 1. kişi yine sizsiniz. Önce siz kendinizi mutlu edeceksiniz ki çevrenizdekiler de sizi mutlu edebilsin.

Sürekli kendinize tamamlayıcı kişiler aramaktan vazgeçmelisiniz.Önce kendi mutluluğunuzu tamamladığınız vakit başkalarına tamalayıcı rollere bürünüp mutluluğunuzu arttırabilirsiniz.

Evliliğe Hasar Verici Sözlerden Uzak Durun
Kadınlaeın erkeklere nispeten daha fazla sözcük kullandığı ve en verimli şekilde kullandığı bilinmektedir. Fiziksel güç konusunda erkekler ne ise sözel beceri konusunda da kadınlar öndedir. Kadınlar her zaman her durumda sözcükleri ve cümleleri daima yerinde kullanır.
Böyle olunca evliliklerde kelimeler ve sarf edilen cümleler büyük önem taşıyor. Eşinizi ya da bir başkasını alt etmek için sözcükleri seçmeyin. Onları bir silah gibi görmektense yapıcı bir araç gibi görmeniz ilişkilerinizi yoluna koyacaktır.

Zedeleyici, Eleştirel Tavırladan Kaçının
Eşinize karşı cephe almanın en kolay yolu onu ciddiye almamaktır. Diğer ortamda tam tersi muamele gören erkekler eşleri tarafından eleştiri yağmuruna tutulursa büyük bir tepki göstermek mecburiyetinde hissedebilirler. Daha da vahimi kendilerine karşı saldırıya geçtiğğinizi düşünebilirler.
Eşinizin anlattıklarına saygı gösterin ve yapıcı olun. Akşam evinize geldiğinizde onun gününün naıl geçtiği ile ilgilendiğinizi gösterin.
Eşinizi incitmenin bir diğer yolu ise alay barındıran hareketler ve mimiklerdir. Gözünüzü yuvarlamak ve baş hareketlerinizle sinirli olduğunuzu göstermek aranızda çekişmelere neden olabilir.

 

/resimler/2017-5/29/1547555095886.jpg

 

Karşılıklı Sorumluluk Alın
Her ortamda her planda mutlaka çoğunluğu yönten bir lider vardır. İşleri yoluna koyan ve önemli kararlarveren lider herkesin bakış açısına gerektiği zaman sahip olabilendir.
İlişkiler de bu tür organizasyonlara benzer fakat ilişkilerde karşılıklı sorumluluk almak ve eşinize saygı duymak çok daha fazla önemlidir. Yapılacak olan her neyse ne zaman nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda ondan tavsiyeler almalı ve beraber karar vermelisiniz.
Verdiği karar hoşunuza gitmese bile saygıyı elden bırakmamalı ve ortak bir noktada buluşabilmelisiniz.

Seçtiğiniz Kişi Yanlış Olabilir
Bir erkekle aranızda bir şeyler geçmeye başladı ve onu yavaş yavaş çözümlüyorsunuz. Zaman geçtikçe bazı hoşunuza gitmeyen davranışları olduysa bunu hemen dile getirmek ikiniz için de doğru olur. Çünkü eğer bu küçük kusurların büyümesine izin verirseniz ilerde halledilemeyecek noktalara geldiğinde sizin başınızı daha çok ağrıtacaktır.
Başka bir hatalı düşünce ise "Evlendikten sonra düzeltirim" düşüncesi. Siz bir adamı nasıl tanıdıysanız evlilikle bu adam değişmeyecektir. Alışkanlıkları, davranışları her zaman aynı kalacak. Bu yüzden evlilik sonrasına sorun çzömeyi ertelemek boş bir hayal.

Tüm bu öneriler pratikte işe yarasa da öneml olan kişinin mutluluğunu kendinin tayin etmesidir. Evliliğinizde saygı ve barışı yakalamak öncelikle kendinizi düzeltmekle mümkün.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler