Evlilikte Monotonluk Tuzağına Dikkat--

Evlilikte Monotonluk Tuzağına Dikkat

Evlilikte Monotonluk Tuzağına Dikkat--

Ekonomide orta gelir tuzağı ne kadar tehlikeli ise evlilikte de monotonluk tuzağı aynı derecede tehlikelidir.

Evlilikte monotonluk konusunu incelemeden önce bu durumun nedenlerinden bahsetmek yerinde olacaktır.

Romantizmin can çekiştiği, sohbetlerin azaldığı, iletişimin en alt düzeye indiği monotonluk sürecinde kişiler aynı ev içinde yalnızlaşabilir ve yabancılaşabilir. Bu evlilik için tehlikeli bir durumdur. Ancak çözümsüz değildir. Nedenleri ve çözüm yolları ile ilgili ne kadar çok farkındalık sahibi olursanız evliliğinizi bu tehlikeden uzak tutmayı da o kadar çok başarabilirsiniz.

 

 

Evliliği monoton hale getiren şeyler iki grupta incelenebilir

 

 

/resimler/2018-6/27/1555008849803.jpg

 

 

 

 

Dışsal nedenler

Rutine düşmek evliliğinizden sıkılmaya başlamanın ilk aşamasıdır. Bu nedenle evliliğinizi nasıl daha renkli hale getireceğinizi öğrenmeniz ve bununla ilgili stratejiler geliştirmeniz gerekiyor. Yeni insanlarla tanışmak, yeni ortamlara girmek, yeni mekanlar keşfetmek hatta internette gördüğünüz yeni bir yemek tarifini kendi mutfağınızda denemek bile rutine düşmenizi engelleyecektir.

Nikah aşamasından sonra aynı evde yaşamaya başlamak eşinizin daha önce hiç görmediğiniz yönlerini ve huylarını görmek demek oluyor. Bunların kimileri rahatsız edici olabilir. Ancak bu rahatsızlıklara odaklanırsanız evliliğiniz uzun ömürlü olamaz. Bu rahatsızlıklara odaklanmadığınız sürece rahatsızlık olmaktan da çıkacaktır.

Aile baskısı evlilikler üzerinde çok tehlikeli bir etkendir. Eşinizle birlikte karar vererek ailenize de sırtınızı dönmeden onları evliliğinizden uzak tutmayı öğrenmeniz gerekiyor. Onların evliliğinizi ve evinizi kontrol etmesine izin vermemelisiniz.

Ekonomik sıkıntılar eşlerin birbirleriyle ilgili samimiyeti de sorguladıkları bir sorun haline dönüşmeden önleminizi almalısınız. Borçların arttığı bir evde romantizm olmaz.

 

 

İçsel nedenler

Kişisel özelliklere bağlı olarak değişen tutumlar, davranışlar vb olgulardır. İletişim eksikliği, dikkat eksikliği, takdir görememe veya aşırı takdir görme, yatak odasındaki rutin hayat, cinsel isteklerin açıklıkla söylenememesi gibi nedenler içsel nedenlere örnek olarak verilebilir.

Nedenlere özetle baktıktan sonra evliliğinizde monotonluktan kurtulmak için yapabileceğiniz bazı şeyleri sizler için derledik. İşte evlilikte rutine düşmekten ve monotonluktan sizi kurtarabilecek öneriler;

Her şeyden önce kendinize gelin ve bazı soruları kendinize sorun

 


Partnerinizi gerçekten tanıyor musunuz?

Onsuz yaşayabilir misiniz?

İlişkide onun tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor muyum?

Bu sorulara vereceğiniz cesur cevaplar ile büyük bir adım atmış olursunuz. Bu cevaplara bağlı olarak tutum ve davranışlarınızdaki küçük değişiklikler partnerinizde büyük tutum değişikliklerine neden olacaktır.

Evliliğinizin ışıltısı sönmeye yüz tuttuğunda davranışlarınızda bir kaç değişikliğe gidin. Mesela eşinize sanki onu yeni tanıyormuş gibi davranın. Yeni arkadaş olmuşsunuz gibi bir kaç kelime ve davranış çok şeyi değiştirebilir.

İlişkinizden gerçekten sıkıldınız mı? Bu soruya verdiğiniz cevap evet ise şu yolları izleyebilirsiniz

Beklentilerinizin geçerliliğini tekrar gözden geçirin. Beklentileriniz çok yüksekse düşürün. Kimse mükemmel değildir. Siz bile.
Sahip olabileceğiniz kişisel sorunları sıralayın. Kendi endişeleriniz veya zorluklarınız şüphesiz ilişkinizin sağlığı üzerinde olumsuz bir etki yaratacaktır.
Eşinize, başınıza gelen en iyi şey gibi davranmaya başlayın (muhtemelen ilişkinizin başlangıcında yaptığınız gibi).
Konuşmayı siz başlatın. Daha derin, anlamlı ve eğlenceli konuşmaların keyfini çıkarmaya çalışın
Birlikte yeni deneyimler ve heyecanlar için planlar yapın

Basitçe burada yazılanları yapmak, bakış açınızı ve ilişkinizdeki dinamikleri değiştirmenize yardımcı olacaktır.

 

 

Biraz heyecan yaratmak için fikirler

İşte rutinini değiştirmeye başlamanıza yardımcı olacak bazı fikirler ...

Tamamen sıradan bir şey yapmak. Örneğin: ikinizi de sinemadan hoşlanıyorsanız, bunun yerine bir tiyatro gösterisine gidin. Bir konsere gitmek yerine bir operaya gidin. Evde film izlemek yerine bir akşam yürüyüşüne çıkın.

Bilim insanları yeni aktivitelerin beyindeki dopamin seviyesini yükselttiğini keşfetmişlerdir. Dopamin ise romantik bir aşkın yaşanması için gerekli heyecanı sağlayan hormon olabilir. O zaman durmayın. Gidin farklı bir şeyler yapın.

Lüks bir otelde bir gece geçirmek veya bir kamp alanında çadırda bir gece geçirmek size bambaşka deneyimler yaşatacaktır. Yapmanız gereken tek şey partnerinizle birlikte ne yapacağınıza karar vermeniz.

 

Sabah beşte sahilde bir gezintiye çıkın ve güneşin doğuşunu izleyin.
Gece 3´te gidip bir yerde bir şeyler yiyin.
Sabah gün ağarmadan bir sabahçı kahvesinde çay için
Yatak odanızdaki televizyonu derhal dışarı çıkarın
Birlikte eski fotoğraflara bakın ve anılarınızı diri tutun
Odanızda sürekli değişim yapın. Yeni eşyalar almak yerine eşyaların yerini değiştirmek çok etkili olabilir.
Monotonluktan kurtulmak için neler yapılabileceğine dair beyin fırtınası yapın ve yapabileceğiniz şeyler ile ilgili bir liste oluşturun
Seni seviyorum demek en etkili stres ilacıdır. Çekinmeyin, kullanın. Yan etkisi yoktur.

 

Bu listeyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Sınır sadece hayal gücünüz ve zevkleriniz. Sürekli büyük maceralar veya planlar yapmak zorunda değilsiniz. Küçücük değişiklikler ve sürprizler heyecanınızı sürekli diri tutabilir. Eşinizin okuduğu kitabın arasına küçük bir not ekleyip seni seviyorum yazmanız bile büyük bir sürprize dönüşebilir.

Tek bir satır ile özetlemek gerekirse “İilişkiler bitkilere benzer. Eğer sulamazsanız ölürler”.

İlişkinizi sulayın.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler