Evlerinizde Sık Olarak Değiştirmeniz Gereken Eşyalar

Evlerinizde Sık Olarak Değiştirmeniz Gereken Eşyalar

Evlerinizde Sık Olarak Değiştirmeniz Gereken Eşyalar

Evlerinizde Sık Olarak Değiştirmeniz Gereken Eşyalar 

Evlerinizde zararlı olan mikroplardan korunma amaçlı çeşitli yöntemler denense dahi sık şekilde kullanılan bakteriler ve mikropların üremesine sebep olan eşyaların yerleri değiştirilmesi çoğu zaman göz ardı edilir. Özellikle de banyo ve de mutfak gibi yaşam alanlarımızda mikroplar ve bakteriler daha kolay bir şekilde ürerler. Evlerde sağlıklı koşulları oluşturmak amacıyla özellikle beş tane eşyanın yerinin sık sık değiştirilmesi gerekir. Evlerde sık sık değiştirilmesi gereken 5 eşya şunlardır:

Diş Fırçalarının Değiştirilmesi

Diş fırçaları özellikle de soğuk algınlığı ve de girip tarzı şikayetlerin sonucunda değiştirilmelidir. Gribe bağlı olacak şekilde oluşabilen bazı ağız yaraları ya da aflar sonrasında diş fırçanızın değiştirilmesi hem ağız sağlığınız hem de diş sağlığınız açısından çok önemlidir. Normal şartlarda diş fırçaları yine iki ayda bir mutlaka değişmelidir. Bu sağlık açısından önemli bir noktadır.

/resimler/2017-7/20/1601418887006.jpg

Kesme Tahtalarının Değiştirilmesi

Kesme tahtası kullanımında belirli bir zaman sınırı geçtiği zaman belirli kullanımlar sonucu tahtanın üzerinde oyuklar ve kesiklerin oluşması da kaçınılmaz bir durum şeklinde karşımıza çıkar. Bu sebeple belirli bir süre kullandıktan sonra tahta üzerinde bakteri ve de mikrop üremesini engellemek amaçlı olarak tahtayı değiştirmek çok önemlidir. Tahtanın üzerinde oluşabilecek olan çizikler ve oyuklar bakteri ve mikropların en çok sevecekleri yerler arasında yer almaktadır. Buralarda yuvalanan bakteri ve mikroplar insan sağlığını oldukça olumsuz etkileyecektir.

/resimler/2017-7/20/1602263418316.jpg

Banyo Süngerlerinin Değiştirilmesi

Banyo süngerleri de mikrop ve de bakterilere en çok ev sahipliği yapabilen eşyalardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Banyo süngerleri vücutlara sürekli olarak sürüldüğü için içerisinde barındırdığı mikrop ve de bakterilerin vücuda yayılmasını da sağlar. Bu insan sağlığını oldukça olumsuz yönde etkileyerek ayrıca çeşitli hastalıklara da davetiye çıkarır. Bu sebeple de banyo süngerlerinin de sık sık değiştirilmesi ile olabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek için oldukça önemlidir. Genellikle de 2 haftada bir süngerlerde değişiklik yapılması onlar için yeterli olmaktadır.

/resimler/2017-7/20/1604230920597.jpg

Yatakların Değiştirilmesi

Yataklarımız her yedi yılda bir kere mutlaka değişmesi gerekmektedir. Yatakların içerisinde bir süre sonra kir ve toz gibi etkenler bakteri ve mikropların yuvası haline gelecektir. Her gün dinlenmek amacıyla yatmış olduğumuz yatakların bakteri ve mikrop yuvası haline gelmelerini engellemek için de sık sık temizlik yapılmalı ve mutlaka yedi yılda bir değişiklik yapılması önerilmektedir.

/resimler/2017-7/20/1605046858981.jpg

Mutfak süngerlerinin Değiştirilmesi

Mutfak süngerleri de aynı diğer eşyalar gibi bakterilerin ve mikropların en çok uğradığı eşyalarınarasındadır. Mutfak süngerlerinin de yine belli bir kullanımdan sonra mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.

/resimler/2017-7/20/1605507641056.jpg

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler