Evlenmek EN AZ 20 bin Tl

Düğün Masrafları Hakkında Bilgilenin.

Evlenmek  EN AZ 20 bin Tl

Yaz dönemi demek düğün demektir. Düğünlerin sayısı arttıkça, düğün sektöründeki iş kollurı da bayram etti diyebiliriz. Çiçekçiler, fotoğrafçılar, mekan sahipleri ve diğer birçok alanda hizmet sağlayanların işleri yavaş yavaş arttı.
Geçen yıl tamı tamına 602 bin kişi civarında kişi nikah memuruna "evet" dedi. Bu düğünlerin büyük çoğunluğu elbette "düğün sezonu" olan yaz aylarına gerçekleşti
Büyük masraflara girişilerek yapılan düğünler için 20´den fazla iş kolu için büyük bir fırsat halini alıyor. Kuaför, pasta, ayakkabı, gelinlik, video çekimi ve daha fazla alanda iş kolu satışlarını arttırıyor.

Organizasyon Firmaları:
Düğün için anlaşılan organizasyon fiyatları, standart belli paketler sunuyorlar. Bu paketlerin içinde masa süsleme, sandalye giydirme, masa örtüleri gib seçenekler bulunuyor. Bu paketlerin fiyatlandırmaları toplu olarak değil kişi başı olarak hesaplanıyor ve kişi başı 5-15 tl arasında değişiyor. Fakat toplu fiyat veren firmalar da yok değil. Ortalama 150 kişi için 2 bin tl civarında fiyat biçiyorlar.

Mobilyalar:
Düğün öncesi halledilmesi gereken konulardan en önemlisi evin içine eşyaları almaktır. En ucuz çeyiz paketi 7 bin tl fiyatlarından başlıyor. Tabiki bu rakam beyaz eşyaların marka ve modelllerine göre değişmekte. Akıllı ev ürünlerinin çeşitlenmesiyle birlikte çitlerin işi de zorlaşıyor.

Olmazsa Olmaz Kına Adeti
Düğün öncesi gelin ve arkadaşlarının doyasıya eğlenmesi için düzenlenen kına organizasyonu en düşük 950 tl fiyatlardan başlıyor. Bu sezon ise 2.500 liraya çıkması bekleniyor.

Düğün Mekanı En Önemlisi
Düğün salonu için çifler aylar öncesinden derin bir araştırma içine giriyorlar haklı olarak. Düğün salonunun yeri, büyüklüğü, dahil olan hizmetleri fiyatları etkilemekle beraber süleme, pasta gibi ekstra ödemelerle fiyat yükselebiliyor.
Eğer mekan lüksse ve bir de yemeklibir davet olacaksa harcanan bu parayla ev veya araba almak bile mümkün.
Açık havada kır düğünü yapmak isterseniz böyle oragnizasyonlarda kişi başı 50 tl olarak ücret belirleniyor.
Tüm bunlara nispeten düün salonları daha ucuz oluyor.Kapalı bir mekanda gecelik 2.500 tl civarı fiyat belirleniyor. Otellerde kişi başı 65 tl verilirken bu fiyat 200 tl´ye kadar çıkabiliyor.

Pastasız Asla!
Birçok farklı seçeneği sunan düğün pastalarının fiyatı büyüklüğüne, kullanılan malzemeye, işçiliğe göre değişiklik gösterebiliyor. Pastaların fiyatı en az 500 tl olup 4 bin tl´ye kadar çıkabiliyor.

Nikah Şekeri
Binlerce farklı çeşitin olduğu bir diğer düğün konusu ise nikah şekeri. Çiftlerin tercihi bu konuda çom farklılık gösterebiliyor. Kimisi ortalama bir nikah şekerş seçerken kimisi nikah şekerine kendi fotoğraflarını koydurup davetlilere anı olarak bırakabiliyorlar. Ne kadar fazla sayıda alınırsa o kadar ucuza gelen nikah şekerleri 100 tanesi 25 lira olabilirken, 100 tanesi 100 lirayada gelebiliyor.

Rüyaları Süsleyen Damatlık ve Gelinlik
Gelinleri çocukluktan beri hayallerini kurduğu gelinlikler, kumaşına, işlemesine, modeline göre çok fazla çeşiti barındırıyor. Bin liradan başlayıp giderek fiyat artıyor. En güzelini isteyen gelin adaylarının elini cebine atması gerekiyor. Eski sezon gelinlikler ise 500 tl civarı fiyatlardan açılışı yapıyor.

Gelinin Saç ve Makyaj Masrafı
En az 100 liradan başlayan gelin saçı masrafı eğer makyaj, bakım gibi hizmetler dahil olursa daha da artıyor. Gelinlerin her şeyden çok önem verdiği bu konu için aylar öncesindn saç ve makyaj provası yapıldığı biliniyor.
Damat traşı, söz konusu gün düğün olunca fiyatı artıyor. En az 50 tl olarak alınan damat traşınızı tanıdık birine yaptırırsanız bu fiyat değişebilir.

Düğün Fotoğrafları
En yeni trend olan " hikaye fotoğrafçılığı" tercih edecekseniz bunun ücreti 10 bin tlye kadar çıkabiliyor. Ancak klasik anlamda bi albüm 200 ile 500 tl arasında değişim göstermekte.

Yurtdışında Dünya Evine Girmek
Ülkemiz dışında yapılacak düğünlerin masrafları nereye gidileceğine bağlı olarak değişiyor. En çok tercih edilen ülkeler ise Fransa, Yunanistan, İtalya gibi ülkeler.

En Güzel Ay: Balayı
İster ülkemizde ister yurtdışında balayı kararı verilsin her iki seçenekte de masraflar için çiftlerin ellerini ceplerine atmaları gerekiyor. Ülkemizde balayı en çok Antalya bölgesinde yapılıyor ve gecelik 100-200 tl veriliyor. Yurt dışında ise uçak, otel masraflarıyla 6bin tl´yi buluyor.

Altın
Çiftler eğer bilezik yerine set tercih ederlerse fiyatın 2 bin tl´ye çıkacağını, Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu söylüyor.
Ayrıca Çavuşoğlu misafirlerin gittikleri düğüne gram altın değil çeyrek altıngötürmelerini tavsiye ediyor.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler