Evinizin Dekorasyonu Yaza Hazır mı?

Akdeniz havasını evinize taşıyın

Evinizin Dekorasyonu Yaza Hazır mı?

Havaların ısınmaya, çiçeklerin açmaya, kuşların ise cıvıl cıvıl ötmeye başladığı şu günlerde baharın ayak sesleri fazlasıyla duyuluyor. Yaz mevsimine geçiş yapılacağı süreçte evlerde ve kişilerde büyük bir değişiklik başlar; yaza formda girmek için spor ve diyet yapılırken evlerde bahar temizliği ve yaz dekorasyonu yapılır. Yaz tüm coşkusu ve güzelliğini kişilerden eşyalara, güzel havalardan mekanlara kadar yansıtıyor. Peki, yaz tüm canlılığıyla gelirken evleriniz yaza hazır mı? Henüz hiçbir şey yapmadıysanız üzülmeyin; zira size birtakım önerilerimiz var. İşte yaz dekorasyonu için sizlere özel hazırladığımız ipuçları;

Akdeniz Havasını Evinize Taşıyın

Akdeniz´in muhteşem doğası ve renkleri ile yaz mevsimi birlikte anılır. Akdeniz´in tüm güzelliklerini evinize taşıyabilirsiniz. Akdeniz teması yaratmak için;

Açık renk duvarlar

Bir evi gösteren şey her zaman duvarlardır. Duvarların rengi evin temasını anında etkiler! Bu yüzden değişime duvar renginden başlamak gerekiyor. Yaza adım attığınız şu günlerde hem ferahlık hem de modern bir görüntü yakalamak için mümkün olduğunca açık renkler ile duvarlarınızı boyatmalısınız. Beyaz, ekru, krem, kum beji, pudra gibi açık renkler evinizi baştan aşağı değiştiren hareketin ilk ve en önemli adımıdır.

 

/resimler/2017-4/8/1228193742898.jpg

 

 

Renkli ve eğlenceli koltuklar

Kış boyunca koltuklarınızı üzerinde şal, koltuk battaniyesi gibi koyu renkli eşyalarla kullandığınız muhtemelen. Yazın canlılığını, Akdeniz´in dinamiğini duvarlardan sonra koltuklar ile yaşatmaya devam etmelisiniz. Açık renk keten kumaşlar ile koltuklarınıza örtüler diktirebilir; rengarenk kırlent kılıfları ile bir anda yazın tüm renklerini evinize taşıyarak içinizi açan, ruhunuzu neşelendiren bir oturma grubuna sahip olabilirsiniz.

 

/resimler/2017-4/8/1222301192874.jpg

 

 

 

Tül perdelere geçiş

Kışın genellikle koyu renk perdeler kullanılır. Yazın havaların değişimi ile birlikte koyu renk ve kalın perdeler dekorasyonu kötü gösterdiği gibi evde yaşayan kişilerin ruh halini de doğrudan etkiler. Bu durumu aşmak için kalın ve koyu renkli perdeleri kaldırıp, camlarınızı bir güzel temizleyerek tül perdelerinizi kullanabilirsiniz. Evinizde kullandığınız renklere uygun olarak yaz renklerinden bir fon perde ile beyaz tüllerinizi daha şık hale getirebilirsiniz.

 

/resimler/2017-4/8/1223334279116.jpg

 

 

Canlı çiçekler

Canlı çiçeklerin, saksı çiçeklerinin yaşam için sunduğu faydalar herkes tarafından bilinir. Ev dekorasyonunda mutlaka birkaç çiçek kullanılarak ortamın atmosferi yeşil ile desteklenmelidir. Yere konulan uzun, büyük cam vazoların içerisine canlı çiçekler veya bambu çubuklar koyarak evinize zarif bir görüntü kazandırabilirsiniz. Pencere kenarı, masa veya sehpa üstü gibi yerlerde renkli bitkiler kullanmak en ideal noktalardır.

 

 

/resimler/2017-4/8/1224266829924.jpg

 

 

Balkon & Bahçe

Geniz bir balkonunuz veya bir bahçeniz varsa salıncak alabilir, renkli küçük yastıklarla güzel bir keyif noktası oluşturabilirsiniz. Elbette küçük balkonlar için de minimal bir ortam oluşturmak mümkün. Küçük masa – sandalye takımları bir ya da iki kişilik salıncaklar minimal balkonlar baz alınarak tasarlanıyor. Bu tarz ürünleri seçerek küçük ama sevimli bir balkon atmosferi oluşturabilir; çayınızı, kahvenizi içip, açık havada kitap okuyabileceğiniz yeni bir yaşam alanına kavuşabilirsiniz. 

 

/resimler/2017-4/8/1225087383706.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler