Evinizi Stressiz Bir Ortama Dönüştürün

Evlerimiz bizler için birer dinlenme ve günün stresini atma yeridir. Ancak çoğu zaman yanlış dekorasyon ile kendimizi eve geldiğimizde de zihnen yormaktayız. Peki evimizi nasıl stressiz bir ortama dönüştürürüz?

Evinizi Stressiz Bir Ortama Dönüştürün

Gün boyu evden uzakta ve iş okul gibi stresli ortamlarda yaşıyoruz. Her ne kadar çalışan başarılı bireyler olsak da çevresel etmen ya da çevremizdeki kişiler nedeni ile yoğun bir stres alanında kalıyoruz. Evimize gelince ayaklarımızı uzatıp huzurlu ve mutlu bir şekilde dinlenmek istiyoruz. Eşyalarımızı bu doğrultuda konfor içerikli seçiyoruz. Firmalar bütün bunları göz önünde bulundurarak ortopedik ve ergonomik ürünler üretiyorlar. Hatta televizyon karşısında vakit geçirirken bile konfor içerisinde konfor bekliyoruz ve zigon sehpalar bile bu doğrultuda üretiliyor. Yani anlayacağınız artık ergonomiye de önem veriliyor. Peki, ergonomi kadar görsellikte önemli mi? Pek tabi önemli örneğin renklerin zihnimiz ve ruhsal olarak yaptırımları vardır. Örnek vermek gerekirse çok yoğun stres altında çalışan birisisiniz ve eviniz de köyü renkler. Bu durum karşısında tam stresten arınacakken ruhsal olarak rengin etkisi ile sıkılıyorsunuz. Hatta öfkeyi dışa vurumu bile kolaylaştırabilecek bir renk. Evimiz huzur ortamı olmalıdır. Bundan deriz zaten huzurlu bir yuvam olsun diye. Huzur dediğimiz şey kişilerin iç huzurunu dışa durumuna ek olarak çevresel etmenlerle de sağlanır. Bunun en bariz örneği renkler olacaktır.

Bunları başlıklar altında sıralayalım:

Eşyaları kategorize edin

Bu sizi hem ruhen rahatlatacak hem de size yeni yaşam alanları açacaktır. İlk iş olarak fazla olan eşyalarınızı atın ya da ihtiyaç sahiplerine verin. Böylelikle kendinizi iyi hissedersiniz. Daha sonra ise eşyaları sınıflandırın. Mutfak eşyaları ayrı,  kitaplar dergiler ayrı, kıyafet ve ayakkabılar ayrı. Böylece hem size yeni yaşam alanları açılır hem de aradığınızı kolayca bulur strese girmezsiniz.

Yeşillikler ekleyin

Yeşillik insana hiç huzur verir. Yeşil bize sağlığı çağrıştırır ve hatta bu sebeple hastanelerde bu renge fazlaca ihtiyaç duyup ameliyathane gibi önemli birimleri bu renge boyarlar. Sizde evinize az ya da çok yeşillik ekleyin. Saksıdaki bir çiçeğe bakmak size hem sorumluluk bilinci aşılar hem de stresten uzak tutar.

/resimler/2019-4/21/1447219169859.jpg

Kıyafetler

Her birimizin dolabında yıllardır hiç giyilmemiş hatta etiketi üzerinde kıyafet ve ayakkabılar vardır. Sizde böyle eşyaları ayırın ve ihtiyaç sahiplerine verin.

Mutfak

En kar samba alan desek yeri olur. Bu alanda ürünlerinizi kategorize ederek fazla olanları ihtiyaç sahiplerine verin.

Yatak odası ve salon

En çok vakit geçirdiğimiz yerlerden olan yatak odası ve salon daha sakinleştirici olmalıdır. Mesela daha dizgin bir hale getirmek için odalarınızı daha yumuşak bir tona boyatabilirsiniz.

Duvar dizaynı

Duvarlarınıza daha sakin bir görüntü yansıtın. Bunu yaparken doğa resimler ya da hoşunuza giden tarzda tablolar seçebilirsiniz.

Oda kokusu

Tütsü ya da oda spreyleri ile odanıza hoş kokular ekleyebilir bunu yaparken de ruhunuzu rahatlayabilirsiniz.

Banyo

Suyun insan üzerindeki rahatlatıcı etkisi herkes tarafından biliniyor. Bu sebepten evin diğer alanları gibi banyonuzu da hoş kokular ya da kokulu sabunlarla donatarak terapötik bir ortam oluşturabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler