Evinizi Kışa Hazırlayın!

Kışa girerken Evinizi Kışa Hazırlayın

Evinizi Kışa Hazırlayın!
Haberi Sesli Oku

Kışa girerken sebzeler ayıklanıp derin dondurucuya giriyor; kavanoz kavanoz turşular kuruluyor. Peki ya temizlik?

Kış aylarında, güneşin yüzünü gösterdiği saatler azaldıkça evde geçirilen vakitler artıyor. Bu nedenle yaşadığınız çevrenin her zamankinden daha temiz olması ve sağlığınızı tehdit etmemesi gerekiyor.

Isınmaya başlayan petekler, atıl durumdayken aktif hâle gelen bacalar, yazdan kalma ürünleri saklayan kilerler, kış boyu sizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehdit etmesin! Kışa hazırlık sürecinde “Evlerin temizliği nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?” gibi soruların cevapları burada!

Temizliğe Dolaplardan Başlayalım

Sıcaklıklar düşmeye başladığında gardıroplardaki tiril tiril kıyafetlerin yerini yünlü kazaklar, hırkalar, kadife pantolonlar alıyor. Gardırobunuzda yer yoksa yazlık kıyafetlerinizi, havalandırıp hatta mümkünse yıkayıp kurutup içerisine sıra sıra naftalin koyacağınız bir hurcun içerisinde bir sonraki yaza kadar güvenle muhafaza edebilirsiniz. Gelelim dolap temizliğine… Özellikle alerjik bir bünyeniz varsa yoğun kokulu temizleyicileri dolaplarınızın içini silmek için kullanmayın. Bunun yerine sirkeli su hazırlayarak (1 litre suya 1 çorba kaşığı sirke) dolabınızın içini kirden ve mikroplardan arındırabilirsiniz.

Duvarlar da Kışa Hazırlanıyor!

Rutubetin yaz aylarına kıyasla çok daha az olması sebebiyle boya badana işlerinizi havalar soğuduğu zaman yapabilirsiniz. Her ne kadar kış aylarında badana yapmaya karşı çıkanlar olsa da boya, kuru hava nedeniyle kolayca kuruyacaktır. Ayrıca duvarını boyatacağınız odanın zemini ahşapsa soğuk havalarda genleşmenin ortadan kalkmasıyla tadilat isteyen yerleri kolayca tespit edebilir, boya badana işlemi sırasında gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Ancak hatırlatalım, duvarları boyanan odanın sağlığınızı tehdit etmemesi için havalandırılması gerektiğinden pencereleri açmanın sorun yaratmayacağı sonbaharın sonlarına doğru bu işlemi yaptırmanız çok daha mantıklı olacaktır.

Petekler Sağlığınızı Tehdit Etmesin

Doğal gazın hayatımıza girmesiyle sobaların yerini alan kalorifer peteklerinin kışa girmeden temizlenmesi sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Eğer dâhili bir kombi kullanıyorsanız fitreleri düzenli olarak temizlemeniz/temizletmeniz gerekir. Ayrıca kuvvetli bir süpürge ile peteklerin arasındaki tozlar süpürülmeli ve sistemin randımanlı çalışması için de peteklerin kimyasal suyla yıkanarak kireçten arındırılması sağlanmalıdır. Kombinin hasar görmemesi ve kaloriferlerin tam anlamıyla temizlenebilmesi için işin ehlinden destek almanızı öneririz.

 

/resimler/2017-12/11/1722368055059.jpg

 

 

Baca Temizliği Zaruridir!

 

Kış aylarında artan duman/gaz zehirlenmesi vakaları göz önünde bulundurulduğunda ısıtma sistemlerini kullanmaya başlamadan önce baca temizliği yaptırmanın önemi açıkça görülmektedir. Şayet konu hakkında bir yetkiniz yoksa baca temizliğini kesinlikle kendiniz yapmamalı, bir servis çağırarak olası riskleri ortadan kaldırmalısınız.

Mutfaklar da Bakım İster

Mutfaktaki temizliğe buzdolabı ile derin dondurucunuzdan başlayabilirsiniz. Sandığınızdan daha fazla mikrop tutan bu soğutucuları detaylı bir şekilde temizlemek için en uygun zaman kış aylarıdır. Zira dolabın içerisinden çıkan ürünler, sıcağa maruz kalmadığından kısa süre içinde bozulmaz ve size dip bucak temizlik imkânı sunar. Buzdolabı ile derin dondurucunun içini sert kimyasallar yerine doğal ürünlerle temizlemenizi tavsiye ederiz. Bunun için 4 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı karbonat koyduğunuz 2,5 litre su yeterli olacaktır.

 

Kilerleri Unutmayın!

Ve kilerler… Gıda depoları kilerlerde yazdan kalma, tarihi geçmek üzere ya da geçmiş olan ürünleri belirleyip atmanız oldukça önemlidir. Kalan sağlam ürünleri yerlerine yerleştirmeden önce de yine sirkeli ve karbonatlı suyla dolabı/rafları temizlemenizi öneririz. 


Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.