Evinizi Kendi Kendinize Boyayın

Boya işlemini kendi kendinize yapabilip yapamayacağınızı düşünüyorsanız

Evinizi Kendi Kendinize Boyayın

Evinizi Kendi Kendinize Boyayın

Eğer ki evlerinizin boyasının zamanı geldi ise ve de bu boya işlemini kendi kendinize yapabilip yapamayacağınızı düşünüyorsanız cevabınızı verelim: Evet, evlerinizi kendi başınıza kolayca boyamanız mümkün. Bunun için sadece birkaç ufak araç ve gerece ihtiyacınız var ve detayları öğrenmeniz gerek.

1. Malzeme Listesi

Boyama işleminize başlamadan öncesinde bu iş için gerekli olan tüm malzemeleri alıp hazır bulundurmanız gerekir. İhtiyaç duyabileceğiniz malzemeler:

Tavan boyası

Tercih ettiğiniz bir duvar boyası

Boya rulosu ve mini rulo

Boya fazlanızı almanız için boya ızgarası

Kestirme fırçası

Yerlere boya damlamasına karşın kalın bir naylon

Büyük boy kova

Geniş bant

Boyayı karıştırmanız için bir sopa

Alçı veya macun

Spatula

Zımpara

 

2. Zeminini ve kenarları koruma

Zemininize boya damlamaması ve de evin en az şekilde kirlenmesi için öncelikle boyayacağınız alana naylonu serin. Eğer ki eşyalarınız içeride ise tüm eşyaları olabildiğince orta tarafa çekip onların da üzerine naylonu örtün. Duvarları boyarken siz ne kadar dikkat etseniz de mutlaka boya damlayacaktır. Kapı, pencere ve süpürgeliklerin kenarlarını boya damlalarından uzak tutmak için geniş bir bant ile duvarı taşmadan kaplayın.

 

3. Duvar Temizliği

Öncelikle duvarların temiz olması gerek. Duvarlar üzerinde olabilecek olan yoğun toz tabakası veya kirler boyanızın düzgün şekilde sürülmesine ve de pürüzsüz görüntünüze engel olur. Toz ve de kir dışında, daha da önceden kalmış olan boya topaklanmalarını ve de varsa kabarıklıkları da boyama işlemi yapmadan önce mutlaka duvardan spatula yardımıyla kazımak gerekir. Duvarda oluşmuş olan delikler ise boyamadan önce alçı veya macun sayesinde doldurulmalı ve de kuruması beklenmelidir. Kuruduktan sonra da zımpara ile de bu bölge pürüzsüzleştirilmelidir.

 

4. Astar Uygulaması

Duvarların temizliğinden sonra boyanızın kolayca uygulanması ve de kalıcılığı için astar şeklinde boyama yapmalısınız. Astar kuruduktan sonra asıl olan boya işlemine geçilir.

 

5. Rulo ve Fırça Kullanımı

Fırça da rulo da boyaya tam olarak daldırılmamalıdır. Rulolar hafif dokunuşlar ile boya içine batırılmalı ve ardından da duvar boyanmalıdır. Rulonun ulaşamayacağı köşede kalan kısımlar ise fırça ile boyanmalıdır. Fırçalar da boya içine en fazla 2 cm kadar batırılmalıdır.

 

6. Boyama tekniği

Ruloyu kullanacağınız zaman daha etkili ve de daha az dalgalı olacak bir uygulama için W şekilli bir yön takip edilmelidir. Duvarlar tamamıyla boyandıktan sonra da kenar ve köşeler için fırça yardımı ile şerit halinde bir boyama yapılmalıdır.

 

7. Toparlanma

Boyanız kurumadan önce yapıştırılmış olan bantlar mutlaka çözülmelidir. Aksi takdirde ise bandın taşmış olduğu bir yer var ise buralarda boyalar kavlayabilir ve e boya yapılması gerekir. Bütün boya işleri bittikten sonra da naylonları toplarsanız her şey tamam olacaktır. Şimdi ise sadece size kurumasını beklemek kalmaktadır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler