Evinize Kedi Alırken Bunları Dikkate Alın

Evinize Kedi Alırken Bunları Dikkate Alın

Evinize Kedi Alırken Bunları Dikkate Alın

Bir kediye sahip olmak eğlenceli olduğu kadar sabır gerektiren bir süreç. Farklı karakter yapılarına sahip bu canlıları evinize almadan önce bilmeniz gereken birkaç önemli nokta var:

Kediniz Azımsanacak Bir Hayvan Değil
Diğer bütün evcil hayvanlar gibi kediler de eve süs olsun diye alınmamalı. Onların da can taşıdığını, psikolojileri olduğunu hatta düşünceleri olduğunu unutmamanız gerekir. Onu bir fert gibi sahiplenirseniz kediniz bunu hemen hissedecek kadar üstün zekaya sahip canlılardır. Anlatmak istediğiniz her şeyi anlayabilen bir kapasiteleri vardır.

Kedinizin Yaşı
Yavru bir kediye sahip olmak büyük bir kedi almaktan elbette daha sevimli. Size alışması açısından da yavru kedi almak isteyebilirsiniz. Fakat büyük yaştaki kedilerde küçük bir zaman farkıyla size alışacaktır. Bunlara rağmen yine de yavru kedi sahiplenmekte kararlıysanız, kedinin sütten kesilmesini beklemelisiniz. Böylece gelişiminin seyrini bozmamış olursunuz. Daha sonrasında takviye mamlarla gelişimini tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Kediler Yıkanmaz
Dışardan aldığınız kediyi yıkamak istemeniz gayet doğal fakat şunu bilmelisiniz ki bazı özel durumlar haricinde kediler yıkanmaz. Kediler kendilerini yalayarak temizlerler ve bu işi kimyasal maddelerden daha iyi yaparlar. Size sadece aşılarını yaptırıp, parazitlik durumunu düzenli kontrol ettirmek düşer.

İhityaçları İçin Yer Göstermeniz Yeterli
Kediler birçok davranışı içgüdüsel olarak yerine getirirler. Bunlardan biri de tuvaletlerini kuma yapma alışkanlığıdır. Kedinize sadece birkaç kez kumunun yerini gösterip patisini dokundurmak yeterli. Kısa sürede yerinş kavrayacak ve tuvaletini buna yapacaktı. Su kabı ve mama tası için de aynı şey geçerli. Birkaç kez yerini öğretmeye çalıştıktan sonra artık kediniz ihtiyacı oldukça mamasınınyanına veya suyunun yanına gidecektir.

Kediler Değişimi Sevmez
Kediler çoğunlukla rutin durumlardan hoşlanır. Belki de tembel yapıları buradan geliyordur. Götürdüğünüz veterineri çom ekstrem bir durum olmadıkça değiştirmemenizde fayda var. Bu hem sizin kafanızın rahat olmanızı sağlar hem de kediniz olmadık yere huysuzluk yapmaya kalkmaz.

Güvenliğini Gözetin
Kediler oldukça meraklı ve hayalperest hayvanlardır. Gördüğü bir kuşun arkasından atlamak isteyebilir veya uzakta olan bir nesneye yakınlaşmak isteyebilir. Bu yüzden kaçıncı katta oturursanız oturun pencereleriniz tel veya sineklik yaptırmayı ihmal etmeyin. Kediler yüksekten atlamayı istemeseler bile onları uyaracak durumlar olduğunda anlık davranışlarla kendilerine zarar veren atlamalarda bulunabilirler

Kedinize Aile Şefkati Sunun
Kedi sahibi olmayı düşünüyorsanız geçici olarak bakmaktansa ertelemeniz daha sağlıklı lur. Kedinizi ailenin bir üyesi konumuna getirmelisiniz. Çünkü kediler niyetinizi, davranışlarınızı hemen anlarlar ve ona göre davranma içgüdüsü geliştirirler. Bu yüzden onun ömrünün geri kalanını evinizde geçireceği konusunda rahatlı sağlamalısınız.
Böyle bir ortam sağladığınız taktirde kediniz sizin en yakın arkadaşınız,ortağınız haline gelecektir. Kedilerin bağlılıklarına, sevimliliklerine siz de içten bir şekilde karşılık verin, mutlu edin mutlu olun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler